| Diia94 a întrebat:

Nici nu stiu cum sa incep, in capul meu sunt toate varza.
Cum sa zic tatal meu se crede sef, dar nu face nimic bun. Mama nu are serviciu si nu are nici o putere(observ ca nici nu vrea sa faca ceva habar n-am).
Faza e ca tata se crede foarte sus si domne nimeni numai munceste decat el.Tot timpul urla si nu dintr-un motiv anume, cauta el nod in papura, orice. Familia mea e ca un triunghi pot spune si fiecare in coltul sau.Am inteles,nu lucreaza mama(nu gaseste in tara,poate in strainatate are o oferta luna urm in fine)si din cauza asta el gaseste in fiecare zi motiv(ca sta acasa,nu face nimic(de fapt nu facem) )ca sa intelegeti mai bine e stilul acela de familie in care barbatul ordona,din cauza ca femeia nu are unde sa stea(si nu are niciun ajutor).Eh...ce sa va zic in septembrie ar pleca mama in Spania, eu nu vrea sa raman cu el acasa, voiam sa stau in gazda(dar se plateste si nu prea sunt bani). Mama pur si simplu fuge de intrebarile mele.Eu numai suport sa nu mi se raspunda, sa fiu lasata asa pur si simplu.rau e ca mai am un an de scoala ca altfel ma angajam undeva,faceam ceva dar nu pot. In casa asta numai e de stat plus ca eu nu suport sa tac si incerc sa ma abtin pe cat posibil(injura el injur si eu,stiu nu e bine). Presupun ca el are si vreo parasuta(scuzati expresia),in orice caz numai da bani, face tot felul de figuri doar ca sa ma enervez eu, nu stiu ce sa mai va zis,plus ca pe net e dificil sa scrii romane.straight face
Oricum eu cred ca are si probleme psihice,are iesiri ciudate nu stiu pur si simplu se schimba (in rau)numai judeca.

Chiar nu stiu ce sa fac, bani nu prea sunt (eu nu ma simt prea bine), mama nu face nimic si cand ma cert cu el pe buna dreptate ea nu ii zice nimicstraight face.
Ce as putea sa va mai zic...e foarte aiurea. Si in plus ca sa povestesc tot imi trebuie ore.
Ps: Nu-mi dati sfaturi precum"spalati rufele in familie" mi s-a mai spus.Multumesc daca ati citit tot. Sper ca ati inteles ceva, in mintea mea e haos...

32 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Awkesna a răspuns:

Da,imi pare rau de tine si de familia ta,mai ales cum se comporta cu tine,probabil ca ai tai sunt cam suparati ca nu au o stare financiara prea buna,cu tatal tau si cu parasuta nu stiu ce sa zic si tata meu e cam ciudat se comporta aiurea cu mine,cine stie barbatii isi mai inseala femeile,iar femeile tac si inghit cand afla,dar depinde de la persoana la persoana,mai bine stai acasa decat sa inrautatesti situatia,incearca sa fi si tu mai ascultatoare nu stiu sa incerci sa i ajuti,incearca sa ii spui si maimei tale ce e cu ea... Da si faza cu plecatul in alta tara e cam aiurea,nu ma refer la faza cu banii, adica stii maine poimaine vine tatal tau acasa cu una sau nu stiu na, dar oricum cand mama a plecat prima data in Italia, tata nu a vrut sa o lese.
Sau mai bine incearca sa vorbesti cu o persoana mai in varsta care e trecuta prin viata, de exemplu o bunica de a ta, sau cineva care te poate intelege.
Sper sa se rezolve situatia si imi pare foarte rau pentru unele persoane care ajung in acest fel sad si chestia asta cand nu te asculta parintii.
O seara placuta sad

| DanielleDaniaD a răspuns:

Nu esti singura scumpo...nu ai ce sa-i faci. tata face asa cand bea putin, si o ia razna...pentru inceput las-o pe mama ta sa plece dincolo iar tu ramai cu elsau la bunici pana incepe mamii tau sa se puna pepicioare cu banutii.Iar daca e vorba de vreun divort sau ceva [asta reiese din tot ce ai spus tu] atunci cand se intoarce ea aveti bani sa va intretine-ti. Daca ai peste 16 ani iti puteai cauta un serviciu doar in timpu verii, acum e prea tarziu sa mai faci ceva, doar daca e dupa programul scolar.Cel mai bine ar fi sa nu ii mai raspunzi tatalui tau cu nimic, fi cuminte si nu-i comenta, i-al deoparte cand e mai linistit si povesteste-i cum vezi tu ca familia pe care o iubeste se naruie

Bafta! happy sunt alaturi de tine.

| Diia94 explică (pentru devil2279):

Crede-ma ca e mai grav decat ce scr acolowinking

si eu nu vreau sa mor eulaughing vreau sa moara ellaughing

Si deh...ce sa facem sad

| Diia94 explică (pentru Awkesna):

Tocmai asta e problema... daca ea pleaca ....io ce dq fac? Acasa cu el nu stau.
Plus ca ma gandesc la alte chestii, poate gandesc aiurea.Bn ar fi sa ma insel

| Diia94 explică (pentru DanielleDaniaD):

Am 18 ani, i-am explicat crede-ma, atunci a inceput sa planga si peste 2 zile cica "ce prost am fost, pentru ce am plans eu".

Si nu ..nu am unde sa stau ..la bunica nu se poate..si nu se baga nimeni.

Pfff tata sia blestemat copilul sa moara. adica p fratimio(a murit cand avea 1 an si 8 luni (raceala la plamani), eu nu eram nascuta)

| Diia94 explică (pentru Diia94):

Ca sa scape de mama

| doiplusdoi a răspuns:

Cel mai bine este sa consulti un psiholog el ati poate oferi cel mai bun raspuns

| Laura a răspuns:

Atâta timp cât el este singurul care muncește, ca să vă întrețină pe voi, nici tu, nici mama ta n-aveți dreptul să comentați. Ești în casa lui, dacă nu îți convine, ești liberă să pleci.

| lovegirl15 a răspuns:

Laura,intr-adevar,tata ii intretine,dar asta nu inseamna ca are dreptul sa se poarte cu ei de parca sunt niste gunoaie.
Daca munceste,inseamna ca are drepturi asupra lor? Ca poate sa le controleze?
Pai in cazul asta,poate ajunge sa le si bata,doar el e cel care aduce bani. Daca nu le convine, sa plece, nu?
Dar cum nu au unde sa plece, ar insemna sa ii suporte magariile si bataile, nu?

| Laura a răspuns (pentru lovegirl15):

Ba da. E casa lui, el face regulile. De bătaie n-a zis nimeni nimic. Cum să n-aibă unde să plece? Cea care a pus întrebarea a zis că are 18 ani, tocmai bine, termină liceul, se duce la o facultate. Maică-sa în Spania. Dar nu, e mai comod să stea pe banii altuia și tot să nu-i convină.

| Diia94 explică (pentru doiplusdoi):

Unde? cum? costa straight face

| Diia94 explică (pentru Laura):

Scuza-ma...a facut un copil sal intretina (bun am 18 ani) dar nu e de acum 6 luni "discutia". si il plus dc sa insurat? mama din kuza lui nu are loc de munca

| Diia94 explică (pentru Laura):

Ce simplu e la tine

| SteauaROsie a răspuns:

Pff asa era si la mine totdeuna certuri, in familie
eu sunt cel mai mic dintre frati
fratii mei mai mari nu faceau nimic
eu stateam si ma agitam singur
fara nici un efect
asta pana cand am crescut mai mare

numai eu stiu cata bataie mi am luat cand eram mai mic
si imi luam bataie degeaba
asta din partea lu' maicamea
taicamiu era cu injuratul
maicamea era cu bautura si bataia pe mine
cand ii venea cheful(la bautura)cu siguranta
ma incarca
tin minte si acum, ce rusine mi a fost
cand maicamea s a dus la mama unui prieten de al meu
si i a zis
ca m a batut si m a calcat in picioare
prietenul meu mi a zis ce i-a zis maicamea lu maicasa

acum am mai crescut

am 20 ani sunt barbat

sau redus din scandaluri considerabil
au ajuns undeva pe la 1%laughing

poate se cearta odata la o luna asta pentru ca sunt eu in mijloc

asta e sunt parintii mei
dar eu nu vreau sa innebunesc din cauza lor
le dau DEFEAT
cand ragnesc odata fug toti

cand ma enervez innebunesc si fug toti
si asta nu vorbesc sa ma aflu in treaba
e chiar pe bune

am ajuns la varsta, la care ar trebui sa caut sa ma insor
dar
cu parinti de astea nu se poate

le am zis verde in fata(la nervi)

daca nu ma lasati sa traiesc
o sa va fac viata un cosmar
o sa va iau cu mine in mormant

| eurynomus a răspuns:

Sfatul meu! Marita te si pleca de acolo

| SteauaROsie a răspuns (pentru Diia94):

Mai simplu e la tine si la devil mie asa mi se pare

| Diia94 explică (pentru eurynomus):

laughinglaughing

| eurynomus a răspuns (pentru Diia94):

Chiar daca nu te a ajuat prea mult raspunsul meu, macar te a facut sa razi big grin

laughing asta da

Ai cu cine? laughing

Nulaughing te oferi tu?laughinglaughing

Ba da, dar trebuie sa vad mai intai ce iau big grin

Nu esti la Auchan, Real sau mai stiu eu cerolling on the floor

| Ezyo a răspuns:

E trist sa-ti vezi mama jignita de un betivan nenorocit care la randul ei si-a terminat studiile pe care nu multi au reusit sa faca asta pe cand el "studia" cu paharele.
Eu atat iti pot spune, invata sa-ti gasesti un job decent pentru a te putea intretine singura, pentru a te putea pleca cat mai departe de acest specimen, daca nu, vei fi marcata pe viata de acest monstru(scuze de exprimare) care ar trebui sa-ti fie sprijinul, sa te iubeasca si sa te ingrijeasca.
Poate cu timpul o poti ajuta si pe mama ta sa o scoti din iadul ala.
p.s.Nu asteptati voi sa se schimbe el, asta nu se va intampla niciodata, in rau da..schimbati voi aceasta situatie! Va doresc perseverenta! happy

Bine, merg pe incredere. daca te plicti de problemele tale intra pe mess sa vb si noi, am idul eurynomus3free happy