| Uca97 a întrebat:

numele meu este Bianca, si am 18 ani sunt in clasa a XI-a si de ceva vreme in coace parintii mei s-au despartit, mi-a fost foarte greu si inca am momente in care stau singura si plang, si de multe ori nu stiu de ce plang, asta este problema ca la scoala colegii mei isi bat joc de mine, eu nu fac rau la nimeni nici nu ma duc sa le spun povestea mea si nu mai pot sa suport anumiti colegi care imi vorbesc urat si ma insulta, eu nu le zic nimic pentru ca nu este genul meu sa injur sau sa rasund, va rog daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti o solutie cum sa reactionez

Răspuns Câştigător
| Bianca1001Bia a răspuns:

Buna draga Bianca, ei bine dragoste cu sila nu se poate, cand doi oameni nu mai sunt compatibil asa se intampla, nimeni nu are dreptul sa le judece alegerile. Colegii (in general lumea ) va vorbi mereu de rau pentru ca ei nu inteleg ce este in sufletul unei peroane, nu au trait ei pentru tine, din pacate nu ai ce face ca sa le inchizi gura, poti doar sa ii ignori pentru ca ei vor inceta cand se vor plictisi de acest subiect sau va aparea unul mai picant, nu le da satisfactie sa te lasi vulnerabila la ceea ce spun ei, noi nu putem face ceva, precum nici tu nu poti, nu poti sa te duci la ei sa ii rogi frumos sa inceteze pentru ca ei nu o vor face... pur si simplu lumea vorbeste fara sa cunoasca, nu te injosi sa ajungi ca si ei, eu te sfatuiesc doar sa ii ignori si capul sus vor veni si vremuri mai bune, bafta! :*

10 răspunsuri:
| BudX a răspuns:

Nu te lasa conditionata de batjocura lor.
Probabil nu vei putea sa ii opresti sa te batjocoreasca dar poti alege cum sa reactionezi la batjocura lor.
Ori nu ii bagi in seama si la un momentdat o sa plictiseasca pentru ca tu le dai satisfactie atunci cand te vad ca te superi sau ca iti bati capu sau incerci sa vorbesti cu cel care a inceput. Fii indiferenta, si asta o sa-i doara cel mai tare.

| Uca97 explică (pentru Bianca1001Bia):

Iti multumesc Bianca, am avut si prietena care acuma nici nu ma saluta la un " Buna Dimineata " cand intru in clasa pentru ca si-a gasit alta cu care sa vb si am invitat-o la majoratul meu, ieri am implinit 18 si a refuzat sa vina, m-a deranjat foarte tare, dar m-a deranjat si atunci cand vb cu o colega si ii spunea ca : " cine merge la ea"

Iti multumesc mult!

| Uca97 explică:

Va multumesc mult pentru ajutor, atata lume cu atatea fete sunt in lumea asta din pacate

Nu stiu de ce lumea asta este asa de rea...

| Bianca1001Bia a răspuns (pentru Uca97):

Pao aici sa te bucuri! ai aflat ca nu iti este prietena, adica nu inteleg si nici nu cred ca o sa pot intelege de ce suntem noi copii judecati dupa ce fac parinti nostri, lumea pur si simplu nu intelege ca noi nu le putem influenta intr-un mod direct alegerile. Asa va fi pe moment este mai greu ca esti clasa a 11-a si mai ai de stat cu ei un an, dar iti zic eu ca peste maxim o luna nu vor mai vorbi. Pai sa fii sanatoasain viata ca si majora, si nu uita ca acum ai doar mai multe responsabilitati big grin, iti doresc toata fericirea din lume, si nu incerca sa te distantezi de parinti, chiar si asa divortati, sa nu ii judeci daca isi refac viata, nu stim noi ce au simtit si trait ei. Iti urez numai sanatate si multa multa bafta in viata sinu pune la suflet cuvintele rele, cu ele sa te stergi la dos big grin

| pufulescu a răspuns:

Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat, dar nu trebuia sa te deschizi, sa iti povestesti problemele, daca aveai dubii asupra persoanelor apropiate. Acum linisteste-te, dar ai grija alta data cum iti alegi prietenele.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Uca,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| Daniellllll1 a răspuns:

Rar asemenea fete.

| amina a răspuns:

Imi pare rau ca ai trecut prin momente grele legat de parintii tai.Esti de apreciat ca nu raspunzi cu aceeasi moneda colegilor tai. Ignora-i si in timp vei vedea ca te vor lasa in pace.
Legat de divort, sper sa te ajute aceste idei sa faci fata mai usor.
Ce poţi face
Identifică lucrurile de care ţi-e teamă. Întrucât divorţul părinţilor îţi poate schimba radical viaţa, s-ar putea să fii îngrijorat pentru lucruri pe care înainte le luai ca pe ceva de la sine înţeles. Însă chiar şi în acest caz, poţi reuşi să-ţi învingi temerile dacă mai întâi le identifici. Bifează în lista de mai jos lucrul de care te temi cel mai mult sau scrie răspunsul tău la „Altele".
□ Voi fi abandonat şi de celălalt părinte.
□ Familia mea nu va avea destui bani pentru a supravieţui.
□ Şi eu sunt de vină pentru că părinţii au divorţat.
□ Dacă mă voi căsători, şi căsnicia mea se va destrăma.
□ Altele ․․․․․
Vorbeşte despre ceea ce te îngrijorează. Regele Solomon a spus că există „un timp pentru a vorbi" (Eclesiastul 3:7). Încearcă deci să găseşti momentul potrivit pentru a vorbi cu părinţii tăi despre lucrurile de care ţi-e teamă şi pe care le-ai bifat mai sus. Spune-le cât eşti de trist sau de tulburat. Probabil că îţi vor putea explica ce se întâmplă, iar aceasta te va mai linişti. Dacă părinţii tăi nu vor sau nu pot să-ţi ofere în acel moment ajutorul de care ai nevoie, ai putea lua iniţiativa de a vorbi cu un prieten matur în care ai încredere. Simplul fapt de a avea alături o persoană care să te asculte îţi poate aduce o mare alinare (Proverbele 17:17).
Mai presus de toate, nu uita că Tatăl tău ceresc, ‘Ascultătorul rugăciunii’, este mereu dispus să te asculte (Psalmul 65:2). Varsă-ţi inima înaintea lui, ‘pentru că el se interesează de tine’ (1 Petru 5:7).