Mama ta este si ea om, nu robot.Fiecare om a avut traume in copilarie, eu am 16 ani dar am avut suficiente traume, insa fiind cu un caracter puternic am trecut peste ele, si au fost traume destul de serioase.Mama ta se simte la sigur singura.Acea trauma inca o deranjeaza foarte mult ceea ce e si normal.Din cate se vede, ea nu se simte foarte bine in familie.Mamele de obicei uita de toate durerile de dragul copiilor. Ceea ce poti incerca este sa vorbesti cu tatal tau cu ea si sa-i spui ca acest comportament te afecteaza foarte mult.Incearca sa-i fii mereu alaturi, iesiti impreuna undeva, uitati-va la un film, gatiti impreuna, incearca sa-i arati ca tii la ea si ca fara ea tu nu ai putea trai, ca ea astfel sa se simta importanta si iubita.Incearca sa-i arati ca daca in prima familie nu a gasit iubirea parinteasca, in familia ei pe care o are acum ea o poate gasi. Uneori copii sunt cei care trebuie sa ajute mamele caci ea te-a ajutat cand erai mica, acum e randul tau si crede-ma ca apoi ea iarasi te va ajuta pe tine.
Eu accept tot ce îmi spune, dar până când. Știu că este egoist ceea cred eu, dar totuși am doar 21 de ani, o viață de trăit, până când să o tot înțeleg? Nu vreau să ajung ca ea, sub nicio formă, mai ales pentru copiii pe care o să îi am cândva.
Eu nu locuiesc cu ea, sunt în alt oraș la facultate, dar întotdeauna a când suntem împreună toți se întâmplă ceva rău.
Depresia e o boala ce te macina pe dinauntru ca si cancerul, si ea sufera teribil nu doar tu
Fa absolut tot posibilul sa o duci pe mama ta la pisholog
Știu asta, dar nu pot să o oblig dacă nu acceptă că are o problemă.
Spune-i sa caute o biserica, poate isi gaseste implinirea acolo, daca nu vrea sa mearga la psiholog.
Ar fi mai bine sa mergeti impreuna sa nu se simta singura.
Și mai rău doare când vezi că persoana conștientizează că te rănește și după încearcă să te împace, ca și cum nimic nu s ar fi întâmplat. Eu bănuiesc că e bipolară, pentru că trece de la o stare la alta, 2 zile poate fi ok iar după să o ia razna, atunci chiar nu te poți înțelege cu ea.