Buna
Nu inteleg atitudinea unora care de la o cearta ajung sa isi injure parintii.
Esti majora, tu cum ai reactiona daca copilul tau te-ar injura?
Nu te judec, dar pune-te in locul mamei pentru o clipa...
Stiu ca vreti sa fiti liberi si sa faceti ceea ce doriti, dar nu crezi ca sfatul parintilor este benefic voua? crezi ca ar vrea raul copiilor? nu cred.
Incearca sa gandesti la rece o perioada, demonstreaza-i ca nimic nu este adevarat din ceea ce i-ai zis si ca tot copilul ei esti si ai nevoie de sprijinul ei
Asuma-ti o parte din responsabilitatile casei/ajut-o/si incearca sa nu mai rabufnesti, este mama ta si s-a chinuit cu tine.
Acorda-i atentie zi de zi si realizeaza ca o sa vina vremea cand ai vrea sa-i acorzi atentie, dar va fi prea tarziu...
O zi buna sa ai
Mai lasa sa treaca doua -trei zile...
Intre timp ai putea sa incepi sa te responsabilizezi.Fa curat la tine in camera, sau de ce nu peste tot,baie, bucatarie.
Poti sa te apuci sa gatesti ceva simpu - gasesti o multime de retete pe net.
Te oferi sa faci mici cumparturi sau chiar sa mergi la piata
Poti renunta pentru un timp la iesirile cu prieteni,pentru a sta cat mai mult in preajma mamei tale,fara insa sa o deranjezi.
In sfarsit cauta un moment propice cand nu nervoasa, obosita, suparata si stati de vorba.
Ii spui cat de mult regreti ca v-ati certat, ii ceri iertare si promiti ca nu se va mai intampla.
Poti eventual sa-i spui un mic secret de al tau ca sa vada ca ai incredere in ea!
Mult succes!
Inca ceva! O mama nu poate fi suparata cu adevart pe copilul ei, insa uneori au nevoie de asfel de lectii pentru ca numai asa realizeaza ca gresesc!
Cumpara-i un buchet frumos de flori si cere-i scuze, promite-i ca nu o sa se mai intample si poate te iarta. Orcum cred ca ai jignit-o foarte tare, eu am 22 de ani si niciodata nu am jignit-o pe mama, st sigura ca m-a enervat de ft mt ori cu multe chesti dar trebuie sa stii ca exista o limita, e mama ta trebuie sa o respecti. Normal ca nu vrea sa vorbeasca cu tine acum pentru ca sigur e ft ranita de ce ia-i spus dar o sa te ierte, esti fata ei. Incearca sa ii dovedeti ca nu esti iresponsabila si ca ai grija de lucrurile tale, ajut-o prin casa din cand in cand sau pur si simplu fii buna cu ea, uneori un pic de blandete schimba mult o situatie neplacuta.
Si eu m-am certat cu mama mea odata si n-am vorbit destul de mult cu ea.Iti recomand sa ii promiti ca o s-o asculti, ca no sa-i iesi din cuvant si ca de acum o sa fi fata perfecta.Adica ca o sa te comporti frumos, etc.Si iti dau un mic sfat.Incearca sa nu mai fi impulsiva cu cei apropiati.
Multumesc mult pentru sfaturi(tuturor va multumesc).O sa iau in considerare ceea ce ai spus si sa stii ca m-a pus pe ganduri si sper ca situatia va evolua inspre bine.
Ai mare dreptate voi pune in aplicare ce ai spus