Şi eu am spus asta, înainte să plece se mai certau şi era mai ok când erau plecaţi dar o să vina momente în viată în care îţi vei da seamă că era mult mai uşor sa te ghideze părinţii şi să ştii ca nu greşeşti.
Eu sincer când nu prea aveam bani eram mult mai fericit, toţi stăteau lângă mine (prieteni) şi mă ajutau, acum cam toţi au câte un interes.
Te-aş ajuta cu plăcere şi ţi'aş oferi un schimb de o zi, să vezi că nu e totul roz cum crezi. Fiecare are câte ceva, indiferent cât de perfect crezi că are viata, toţi suntem sau am fost aşa.
Mie nu mi se pare ca esti o persoana asa de rea cum iti inchipui
Apropo din ce oras esti?
Sunt alţii care nu au familie şi care nici măcar nu şi'au cunoscut taţii biologici.
Găndeşte'te că există în lumea asta oameni mult mai trişti ca tine.
Nu trebuie să te amăgeşti singură, uite ca fapt divers eu sunt baiat, părinţii sunt plecaţi în Germania şi am bani dar tot simt absenţa cuiva, am trecut prin multe câcaturi (prieteni falşi, iubita curvă) şi altele şi am avut stări de depresie dar aveam tot ce îmi doream pe plan financiar, fac sport, am o viaţă ok, peste 1 an dau bac'ul şi după habar nu am ce vreau sa fac... etc... şi uite că am tot ce vreau şi tot ce îmi trebuie dar şi eu mă simt "neîmplinit".
Pur şi simplu vin nişte momente în viaţă în care trebuie să pui pauză şi să stau să te analizezi, cine eşti tu, ce îţi place, ce nu îţi place, ce ai vrea să faci, ce vrei să devii şi când vrei să schimbi ceva? trebuie să te echilibrezi şi să realizezi ce vrei în viaţă.
Atâta timp cât ai o mintea, foloseşte'o, unii au un corp bun şi nu prea îi duce mintea şi se folosesc de corp, tu ai mintea, foloseşte'o, poţi realiza foarte multe lucruri cu ea.
E absolut normal cum te simţi, nu trebuie să te izolezi, poţi să te uiţi la filme / seriale motivaţionale şi să începi să citeşti despre dezvoltare personală (cărţi psihologice), ai foarte multe uşi.
As prefera sa fie amandoi plecat...devat sa fie mereu acasa certandu-se.
Eu nu am avut prieten, din cauza complexelor mele...
Nu sunt implinita pe plan financiar.
Mintea ma duce, nu sunt proasta, dar in ziua de azi degeaba ai minte daca nu ai si pile, rare cazuri in care o sa te ajute.
Cel putin tu esti ok cu banii, dar eu nu si asta complica mult mai mult treaba ca nu stiu ce sa fac mai departe, dupa ce termin liceul.
Stiu ca sunt altii care nu au familie, nu au auzit de tatii lor, dar mai bine nu auzeam si eu decat sa am unul de care sa-mi fie rusine si altul care sa ma certe din orice oricand.
Multumesc pentru sfat!
In primul rand nu esti urata draga, orice om este frumos in felul sau, orice om este unic in felul sau mai bun sau mai rau.Cat despre problemele tale suna destul de trist ceea ce povestesti, dar trebuie intotdeauna sa te gandesti ca altii nu au nici macar pe jumatate din ceea ce ai tu si si-ar dori sa fie ca tine! Nu-ti spun neaparat sa fii fericita cu ceea ce ai, ci sa fii multumita cu atat cat ai ca e mai bine sa ai decat sa nu ai deloc, si sa refuzi sa speri ca intr-o buna zi lucrurile se vor schimba in mai bine pentru tine, tot ceea ce vreau sa-ti explic este faptul ca intotdeauna sunt persoane care sunt ca tine sau mai rau ca tine.Nu renunta si nu continua sa speri ca ai sanse mari sa realizezi ce vrei daca incerci, dar daca nu incerci si nu faci nimic atunci intr-adevar sansele sunt mult mai mici, dar si asa nu sunt imposibile ca deh, soarta, destinul sau norocul nu e neaparat cum il face omul.Cat priveste parintii tai iubestei ca pe tine insuti chiar daca nu te inteleg si nu-ti fac pe plac din diferite motive, poate chiar nu au de unde sa-ti de-a ce vrei, sau poate ca au dar fac anumea sa vezi si tu cat este de greu in lume, oricare ar fi motivul trebuie sa-i cinstesti pe parintii tai.Eu mi-am pierdut mama intr-un accident de masina, si m-am jurat ca in amintirea ei si din respectul pentru ea NICIODATA nu voi conduce si voi avea masina.Si iata ca am 22 de ani am urmat liceul AUTO stiu sa conduc si toate cele insa nu am dat de permis si nici nu vreau din respect pentru mama mea.Si toti ma intreaba cum de nu am permis ca am facut Liceul Auto si de fiecare data cand le explic ei nu inteleg, si cred ca nu inteleg pentru ca nu au trait experienta pe care am trait-o eu si nu-mi pasa ce zice lumea.Doar urmeaza-ti propiul tau drum in viata, ajuta pe cine poti cu ce ai cat poti, nu-ti intoarce spatele la problemele altora. Exista in lume un lucru mai rau decat oamenii rai si acela este indiferenta oamenilor buni.Asa ca fii tare capul sus si poate intr-o buna zi soarele va rasari si pe strada ta.Te pup!
Multumesc mult, eu te inteleg!
Sper sa-mi revin cat mai repede.
O persoana ca tine? Uite ca imi pierd timpul, desi am avut niste discutii daca iti amintesti, totusi vreau sa iti demonstrez ca m-ai acuzat de anumite lucruri si mi-ai aruncat anumite cuvinte degeaba.
Eu o iau pe indelete, citat cu citat ca sa fiu cat mai bine inteles si sa am o explciate cat mai buna. Am sa incerc.
"De un timp ma simt extrem de trista, nu ma mai recunosc.Am avut si o cearta cu mama ieri,si am facut-o rea si i-am zis foarte multe lucruri nu prea dragute,si azi nici macar nu i-am zis la multi ani de ziua,mamei."
Nu prea este frumos ceea ce ai facut. Lasand la o parte alte lucruri care te deranjeaza, totusi este mama ta, totusi tu locuiesti in casa ei si te intretine. Eu cred ca un "la multi ani" macar merita, daca nu si un buchet de flori. Sunt sigur ca ar fi apreciat si i-ar fi adus un zambet pe buze. Cat despre acele vorbe pe care i le-ai adresat, puteai sa nu o faci. Te-as sfatui ca de acum sa fii cat mai calma si daca se poate si indiferenta fata de unele aspecte. Poti face asta dar iti trebuie vointa.
"Sunt foarte trista, cred ca dau in depresie. Azi nu am mancat deloc, am plans (asa cum fac in fiecare zi si noapte). "
Nu este un lucru rau sa plangi. E bine sa te descarci. Dar trebuie sa fii mai puternica. Totul tine de creierasul tau. Toate problemele tin de creierasul tau. Trebuie sa ai multa vointa si sa fii cat mai puternica. Sunt sigur ca poti trece peste aceste situatii si ca nu vei intra in depresie.
"Am impresia ca sunt urata, saraca si ca nu pot face nimic."
Draga mea, nu stiu daca esti urata pentru ca nu te-am vazut. Oricum fiecare dintre noi are ceva aparte, si sa stii ca frumusetea este un lucru evident relativ. Fiecare dintre noi baietii apreciem lucruri diferite la o fata. Deci nu te mi considera urata. Ce conteaza ca esti saraca? Macar ai o casa unde sa locuiesti, ai ce manca. Altii nu au nici atat. Nu esti o persoana care ar trebui sa se planga de saracie. Ar trebui sa apreciezi mereu ceea ce ai. Sa iti spun un lucru. Natura umana ne face sa ne dorim sa avem mereu mai mult, indiferent de conditia actuala. Dar, daca stim sa apreciem lucrurile superioare pe care ni le ofera viata, ajungem sa ne debarasam cat de cat de materialism. Dragostea este cea mai importanta si sunt sigur ca o vei gasi. Cat despre chestia ca nu poti face nimic, te inseli. Poti face foarte multe lucruri, dar asta iarasi tine de creierasul tau si de determinarea ta. Tu ai nevoie de cineva care sa te incurajeze, si sa te ajute. Sper sa gasesti pe acel cineva.
"Am vocea urata, zambetul urat (2 lucrui foarte importante)"
Dar ce relevanta are vocea? Vrei sa ajungi la Eurovizion? Iarasi eu nu pot sa imi dau cu parerea despre vocea ta pentru ca nu am auzit-o, dar sunt sigur ca nu poate fii un aspect atat de relevant. Cat despre zambet, incearca sa iti ingrijesti dintii pe cat poti. Sunt sigur ca sunt persoane care ar aprecia zambetul tau, dar nu zambetul in sine, ci starea, starea aceea de bucurie pe care sper sa o ai...Sunt sigur ca sunt persoane care ar vrea sa te vada mai vesela.
"Ma intreb in fiecare zi de ce nu am putut avea si eu o familie normala, cu multa intelegere? Am 2 tati,cu cel vitreg nu ma inteleg nicium orid e cate ori as incerca, de cel biologic nici nu vreau sa mai aud. Nu prea vorbesc cu mama,e rea, nu ma intelege, sunt mai distanta de ea. "
Inteleg, situatia familiala e mai speciala. Dar oricum incearca sa faci si niste gesturi pentru mama ta. Sunt sigur ca le-ar aprecia. Da-ti un pic silinta. Daca nu merge fii mai ignoranta, si gandeste-te la viitor. Gandeste ca o sa ai o familie in viitor si trebuie sa duci greutatile de acum, pentru viitorul tau...Trebuie sa te straduiesti si nu vei regreta.
"Am o camera foarte mica,are geam de baie, pod,soba si cablurile de la tv foarte vizibile si urate, mi-e rusine sa aduc pe cineva acasa."
Sunt sigur ca niste prieteni adevarati nu ar rade sau ar spune ceva de camera in care stai. Sunt sigur ca te-ar intelege, si ti-ar fi aproape. Daca nu, inseamna ca nu iti sunt prieteni adevarati si mai bine sa coenstientizezi asta.
"Tot timpul cand aduc vorba de bani,haine noi sau altceva,nu ne intelegem. Ei spun ca am multe, dar de anul trecut port aceleasi haine in fiecare saptamana"
Asta e. Inteleg, e greu. Dar incearca sa accepti momentan situatia. Nimeni nu va rade de tine daca are ceva in cap. Poate parintii tai chiar nu isi permit. Cum spuneam sunt unii care stau in zdrente si care dorm pe strazi. Nu esti o ghinionista. Tatal meu imi povestea cum, desi parintii lui aveau destui bani, el se ducea la scoala cu pantaloni peticiti. Pe el nu il interesau hainele, si nu cerea de la parinti nimic. Si cu toate astea se straduia extrem de mult sa ii faca bucurosi avand cele mai bune rezultate din scoala si ajungand la olimpiada pe tara, si luand mentiune. Si acum mereu imi reproseaza cand merg la magazin sau cand iau anumite note la scoala si imi povesteste despre experientele lui. Eu inteleg si nu voi dramatiza niciodata pentru anumite lucruri deoarece stiu ca unii sunt mult mai chinuiti...
"vreau un aparat dentar, asta a fost cauza certurilor de ieri, am neaparata nevoie pentru ca nu mai suport sa-mi fie rusine sa vorbesc sa rad, sa deschid gura.Dar e foarte scump pentru noi si prin crizele de ieri am obtinut ceea ce am vrut, doar peste un an.I-am zis de mult timp ca am nevoie, nici nu a vrut sa auda."
Aici este o situatie foarte complicata. Situatia materiala nu va permite, inteleg. Nu prea as avea ce sfat sa iti dau. Doar asteapta...Si roaga-i in continuare...Chiar ai nevoie.
"Nimeni nu ma sustine in ceea ce vreau sa fac, ba mai aud diferite replici ''Abia astept sa ajungi tu pe salar sa plangi atnci si sa vezi cum e'' si ca aici nu poti face nimic doar daca ai pile.''Daca asa te-ai nascut si asta ti-e ''nororcul'' as avei ramane nu ai ce face'' Si aici i-am dat o replica groaznica ''Atunci de ce m-ai facut? Sa sufar? Trebuia sa ma avortezi si pe mine ca pe celalalt, abia astept sa mor '' Am facut-o si pe ea sa planga, nu ca ar fi prima oara."
E clar ca ai si tu o vina pentru relatia dintre tine si mama ta. Nu trebuia sa spui asta. Ea te creste si te-a facut din dragoste. Asa vorbe dor ingrozitor. Ar trebui sa iti ceri scuze pentru tot ce ai zis in trecut si sa faci un gest. Este un sfat si sper ca il vei lua in considerare. Fa-o pe mama ta fericita si nu mai comenta in felul asta, si poate o sa faca si un sacrificiu pentru tine si iti va cumpara acel aparat. Tu esti copil. Mama ta are dreptate. Inca nu coenstientizezi unele lucruri. Trebuie sa intelegi si sa te maturizezi. Trebuie sa judeci situatia foarte bine, din mai multe perspective.
"Inca nu am gasit nimic care sa imi placa(pe plan profesional), nu stiu ce voi face, ce rost voi avea..nu vreau sa traiesc cum a trait ea, nu am pile si nu sunt nici vreun ''geniu''. "
Trebuie sa pui mana pe carte. Depinde numai de tine cum iti faci viitorul. Deci invata. Banii se castiga prin munca. Si sa nu te gandesti sa faci bani murdari. Munceste si invata la scoala. Fa si tu un pic de sacrificiu, ca nu mori. Am spus si inainte, gandeste-te la viitorul tau si da-ti seama ca este nevoie de efort.
"Ma uit in oglinda si zic ''Cine e aceasta persoana?''"
Nu esti proasta, sunt sigur. Poti face multe lucruri si fara sa fii un geniu, dar e nevoie de munca.
"Anul trecut eram vesela, aveam impresia ca sunt frumoasa, aveam mai mult chef de viata, acum totul s-a sfarsit."
E si din cauza perioadei adolescentine. Trebuie sa te maturizezi cum am spus si sa te pui pe munca. Si sa apreciezi mai mult ceea ce ai si sa te apropii de mama ta.
"O sa imi mai revin vreodata?"
Daca imi asculti sfaturile, da.
"Multumesc pentru ca v-ati pierdut timpul cu o persoana ca mine..."
Oricine dintre noi are nevoie la un moment dat de anumite vorbe, indrumari, sfaturi...Nu e de multumit. Am facut-o deoarece am simtit sa o fac. Plus ca mi-am amintit de acele discutii prin care imi spuneai anumite lucruri cum ca as da raspunsuri idioate. Daca si raspunsul asta ti se pare idiot, scuzele mele. Insa am incercat.
Multumesc pentru acest raspuns, si imi pare rau pentru ceea ce am zis in trecut.M-a ajutat mult, si am exagerat si eu putin, nu sunt chiar atat de saraca, doar ca am prieteni care isi permit anumite lucruri scumpe si asta ma face sa ma gandesc ca sunt saraca, cel putin sunt mai saraca decat ei dar nu in adevaratul sens al cuvantului. Aparatul dentar il obtin poate chiar mai repede.
Cu familia e mai complicat...dar sper ca o sa ma descurc.
Intotdeauna aduti aminte ca sunt persoane si copii care nu au nici ceea ce ai tu, si daca ar avea ceea ce ai tu ar fi raiul pe pamant pentru ei.Nu uita asta draga
Buna. suna la www.telefonulcopilului.ro ca acolo gasesti persoane cu experienta in cazuri asemanatoare care sa te ajute.
Ti-am citit postarile si am vazut ca te confrunti cu anumite probleme. Te inteleg destul de bine deoarece si eu am trecut prin lucruri asemanatoare. Insa le-am depasit! Sunt dispus sa te ajut, nu doar sa te consolez. Iti pot arata tot ce ai nevoie pentru a-ti schimba viata? Esti dispusa sa colaboram?
Uite facebook-ul meu https://www.facebook.com/dragos.mateescu.5
Stiu...nu sunt prea chipes dar putem discuta mai multe pe chat. De asta ti l-am si dat. Astept un raspuns din partea ta! Am incredere in tine!