| Lorennn a întrebat:

Buna, peste o luna am sa plec in state unde vreau sa si raman si sa urmez o facultate...acesta fiind visul meu inca de mica.Sunt intr o relatie cu un baiat de doi ani, el este la academia fortelor aeriene in ultimul an, urmeaza sa isi dea licenta.Nu se stie daca poate veni in state dupa ce termina insa eu asta vreau si nu stim cum sa procedam Si el ar vrea sa vina insa chiar nu stim cum sa procedam sa poata continua acolo cu ceea ce ar face si aici dupa terminareA studiilor.

Daca cunoasteti situatii asemanatoare va rog sa mi spuneti, poate ne ajutati cu un sfat!

5 răspunsuri:
| Mandreiv a răspuns:

Sansele ca el sa ajunga in state si sa si ramana ofiter al armatei romane sunt minime iar o varianta ar fi sa isi dea demisia si sa incerce altceva acolo dar nu cred ca ar fi de acord cu asta. Exista cateva posturi pentru ofiteri mapn in strainatate dar doar pentru o durata maxima de 3 ani insa cam greu sa poate ocupa asa ceva mai ales ca este la inceput de cariera.

| relian a răspuns:

Puteati juca la Loteria Vizelor de acu un an.Alta sansa ar fi de abia dupa ce tu vei merge la studii aici, il vei putea chema cumva, desi e cam cum sa zic naspa, trebuie sal chemi cu viza de, logodna.Insa dupoa ce tu vei termina scoala atunci vei ramane fara viza, cand vei merge la studii vei avea viza de student, dupa terminarea scolii ramai fara viza, trebuie sa parasesti america, asta daca cumva nu gasesti un loc de munca, dar si lucru asta este destul de cum sa-i zic nu usor.In america sa poti ramane la o firma, acea firma trebuie sa depuna nu stiu ce hartii, sa arate ca are nevoie de tine bla bla povesti vraja marii.Dar ce poti face incepand de anul asta, este sa jucati ambii la Loteria Vizelor, asa in cativa ani cine stie poate aveti noroc.Treb sa folosesti toate posibilitatile ce le ai la indemana.Nu conteaza unde locuiesti, tara, oras etc, ca sa poti participa la loteria asta.
Acum intrebarea este cum pleci tu in state? Vad spui pleci in state luna ce vine, dar cum pleci, aia e intrebarea.De ramas nu cred ca poti, asta in cazu in care vii aici cu o viza de turist. Vrei sa ramai zici tu, asa si eu vreau sa castog la Powerball laughing cateva sute de milioane de dolari.Si eu am visu asta de mai mult de 2 ani laughing dar din cate se pare desi joc la loto nu prea castig mai nimic, doara experienta.
Vino cu ceva detalii, asa din ce povestesti pe aici e vag, ce sfat sa iti dea cineva.Eu am spus de loteria vizelor, pentru ca oricine poate participa de oriunde.Deci cum vii aici peste o luna cu ce viza si in ce baza, sau la cine?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Se lasa de armata, isi cauta job in SUA si primeste viza de emigrant si carte verde. Bine dupa facultate, poate tu nu obtii viza de munca acolo si te intorci si el ramane fara visul lui de a fi in armata. Asa ca aveti grija ce va doriti

| Lorennn explică (pentru relian):

Imi poti lasa te rog un email sau o adresa unde iti pot da mai multe detalii?

| relian a răspuns (pentru Lorennn):

Poti scrie aici mesaj privat daca vrei, sau poti.Am lasat eu un mesaj, vezi acolo.