Daca te vor forta continu sa inveti chiar daca tu ai note bune o sa iti pierzi interesul pentru scoala asta ar trebui sa le explici si lor.Trebuie sa inveti dar trebuie si sa iti traiesti viata.
Cu dormitul tarziu e drept ca nu este tare sanatos pentru tine.Culcate mai devreme si stai pe internet dimineata si impaci si capra si varza.
Parinti sunt cicalitori deoarece vor sa ai viitorul pe care ei nu si l-au permis si isi traiesc visele prin tine dar tu nu trebuie sa te stresezi din asta te vor lasa curand in pace
"matematica (desi imi displace, ma plictiseste, nu ma atrage in niciun fel). " TI/am raportat intrebarea pentru asa insulta. Revenind. Sunt putini sacaitori, ii inteleg. Vor ca fata lor sa fie cea mai buna, bla bla bla/uri de genul. Referitor la problema ta noaptea, de ce nu asculti muzica? Eu aveam (inca am) somnul foarte tampit si rereori dormeam si nu imi dadeau voie ai mei sa ma uit la tv ci sa ascult muzica si sa invat/citesc. Cred ca de acolo si dragostea pentru muzica anilor 80 ca numai de aia avea mama mea . Tot raul spre bine cica. Ei doar vor sa fie siguri ca o sa ai un viitor bun dar te inteleg si pe tine ca prea te preseaza cu mult. Nu prea ai ce sa faci sa fiu sincer. Asa sunt sunt ei si nu cred ca se vor schimba.
Eu cred că ai dreptate. Părinții tăi ar trebui să fie mai indulgenți.
Raspunsurile pe care le-ai primit sunt bune.
Vezi tu, ei au conceptia asta: "Daca o iau tare si nu o laud pentru 10 ala, o sa stie de frica si nu i se va urca la cap." Ce ar trebui sa mai gandesti? Ca mai ai cativa ani de liceu. Cativa ani in care trebuie sa stai dupa fundul lor si sa zici incontinuu "da, da, asa e", dupa care pleci la facultate sau in viata (totusi tind sa cred ca te vei duce la facultate) si te doare-n pix! Acolo n-au ce sa-ti mai faca.
Eu asa am facut, altfel imi pierdeam mintile. Si in fiecare an numaram descrescator "Au mai ramas 2 ani, 2 ani! Si dupa o sa-mi duceti voi dorul." Si asa a fost. Un an nici n-am venit acasa.
Nu prea ar mai intra un comentariu aici, din cate ai scris, pari o persoana destul de isteata, ti ai dat seama si accepti lucrurile impuse de ai tai, poate nu in totalitate, dar nu ma indoiesc ca mai tarziu, la intrebarile tale de acum, iti vei raspunde singura la ele, e bine ca ceri pareri, dar nu lasa asta sa te influenteze, (cred ca stii la ce ma refer...) fa cum crezi tu ca e ok! Succes!