| CORONAVIRUS a întrebat:

Buna, prietenul meu in general pune banul pe primul loc și nici nu are in general. Nu îl prețuiește, cheltuie pe țigări, chirie și mâncare în oraș în general. Eu fac mâncare acasă și încerc cat pot sa pun un ban deoparte fiind nefumătoare. Ma deranjează că lucrează de luni până sâmbătă de la 7 dim până la 7 seara( 2 zile iesand la 4, sâmbătă la 13 și ceva) Dumica liber. Stau singura sau seara cu el. Oare exagerez când îi zic că nu e ok pentru noi.

16 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Nu exagerezi deloc. Nici nu poti schimba un om daca acesta nu doreste. Nici nu are rost să-i ceri socoteala pe banii pe care îi câștigă.
Daca simti ca nu poate sa aibă grija de tine, poti face pași in privința asta. Te poți angaja, poti sa părăsești relatia, etc.

| CORONAVIRUS explică (pentru carevaescu):

Eu lucrez am banul meu doar ca e pentru el.

| adryang78 a răspuns:

Țigările sunt un viciu și e foarte greu să renunți la ele. O spun în cunoștință de cauză. Dar faptul că preferă să mănânce în oraș în timp ce tu pregătești mâncare acasă nu prea e ok. Poate mai sunt și alte aspecte, poate el nu prețuiește banul, ceea ce nu este neapărat un lucru rău. Nici dacă pică într-o extremă nu e bine, un echilibru trebuie păstrat întotdeauna, în orice.
Faptul că te deranjează programul lui de lucru e cu totul altceva, ține strict de relația voastră de cuplu. Omul are un job, vrei să-l schimbe? Discută cu el aspectul. Poate lui îi place ce face, poate e mai bine plătit, nu știu. E de înțeles că te simți singură, dar găsiți o soluție împreună. Poate situația asta este una temporară, până găsește ceva mai bun. Nu te grăbi să tragi concluzii, o relație solidă și îndelungată nu se construiește peste noapte, este nevoie de comunicare, înțelegere, efort comun și, în primul rând, sentimente solide, nu doar atracție fizică.
Să auzim de bine!

suntserios
| suntserios a răspuns:

"pune banul pe primul loc"

daca ar pune banul pe primul loc nu ar mai cheltui asa.

| Miruna333 a răspuns:

Normal ca nu exagerezi. Pentru o relatie normala, sanatoasa, trebuie sa petreceti timp impreuna. Daca munceste toata ziua si vine acasa, luati cina si dormiti, nu se pune ca si timp impreuna. Asta e mai mult supravietuire

| CORONAVIRUS explică (pentru adryang78):

Ai gândit- o bine. Se poate numi relație având în vedere că vine seara acasă și ne mai vedem sâmbătă după 2 sau duminică daca sunt eu liberaw

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tui esti fată? Cum te numesti? Ce varsta ai

| CORONAVIRUS explică (pentru CristiDinBucuresti):

Sunt fata de ce te interesează aspectele astea?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru CORONAVIRUS):

Te deranjeaza?

| THRUSTMASTER a răspuns (pentru CORONAVIRUS):

Pentru ca ai ajuns sa scrii aici e clar ca ai dubii la viitorul acestei relatii. Iti spun din experienta ca nu ai de ce sa tragi singura, nu merita, nu il poti schimba. Inainte sa faci vreun pas te rog sa discuti serios cu el sa ii spui ofurile si in functie de cum reactioneaza atunci o sa iti fie mai usor sa iei o decizie. Parerea mea.

| adryang78 a răspuns (pentru CORONAVIRUS):

Depinde ce aștepți tu de la o relație. Da, o consider o relație care trece prin niște greutăți de moment, și care se pot surclasa, dacă se vrea și dacă la baza relației stau niște sentimente bine definite și nu doar o atracție fizică. Am în spate peste 20 de ani de căsnicie, și crede-mă când îți spun că o relație de cuplu nu înseamnă numai lapte și miere. Depinde de voi cât de mult vreți s-o păstrați. Poate sunt eu mai de modă veche, dar prefer să repar decât să arunc.
Dar mi se pare mie că tu deja ai luat decizia și aici cauți doar încurajări să faci pasul, nu răspunsuri. Orice ai face, alegerea îți aparține și consecințele, pozitive sau negative, tot ție îți aparțin. happy

| Dragobeta a răspuns:

Daca ar pune banul pe primul loc, nu l-ar risipi. Singura spui "Nu îl prețuiește".
Locuiti impreuna?
Cauta un om normal. Cu asta nu vei face casa. Nu pentru timpul liber lipsa ci pentru risipa sa.

| carevaescu a răspuns (pentru Dragobeta):

Cred că se referă la "pune jobul/ câștigarea banului pe primul loc", care nu e incompatibil cu "nu il prețuiește" pentru ca aici "il prețuiește" ar fi echivalent cu "economiseste". Deci are un iubit care vrea sa câștige cat mai bine că sa cheltuie cat mai mult.

Nu cred ca e anormal omu, sunt destui ca el. Într-adevăr, nu pare a fi genul care se pregătește de o familie, dar nici asta nu exclude posibilitatea că se va responsabiliza atunci când e cazul. Putem sa fabulăm noi cât vrem aici, dar oamenii sunt complecși, incoerenți, și imprevizibili.

Cel mai bine ar discuta cu el sa vadă dacă planurile lor se aliniază.

| Hyperion7 a răspuns:

Pai nu e ok

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu exagerezi, e clar ca trebuie sa va stabiliti prioritatile astfel incat sa ajungeti pe aceeasi lungime de unda, fiindca in acest ritm destul de haotic de a cheltui banii nu ajungeti absolut nicaieri pe viitor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte greu se poate renunță la țigări! Trebuie sa ai voința, totuși eu zic sa îi spui cu frumosul sa fie mai chibzuit! Când este liniștit și tu ești liniștită