anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara! Am si eu o problema mai delicata. Am o relatie cu un barbat la 22 de ani, mai tanar cu putin decat mine, inca in facultate, care locuieste in chirie cu fratele lui. Desi ne intelegem bine pe toate planurile, lucrurile nu mi se pare ca evolueaza. Simt ca sunt intr-o relatie aproximativ egala cu cele specifice perioadei liceului. Ne vedem foarte des, dar mereu stam afara(fiindca fratelui lui nu prea ii convine sa merg pe la ei pe motivul ca "are nevoie de spatiu"). Stam pe banca, ne plimbam, mai iesim la un local, insa pentru mine simt ca nu e destul. Am nevoie de ceva mai serios, am nevoie sa avem si noi un loc in care sa stam sa ne petrecem timpul la caldura, la un film, putina intimitate. Nu stiu cum as putea sa ii spun lucrurile astea fara sa pun presiune pe el si in acelasi timp sa inteleaga faptul ca nu sunt okay in ipostaza de "prietena fantoma". Familia lui nu stie de existenta mea, pare ca ma vede drept ceva trecator, desi el sustine ca nu e asa.Nu mi se pare normal ca la varsta asta sa nu avem deloc spatiu pentru noi.Nu stiu cum ar trebui sa pun problemele si de unde as putea incepe discutia astfel incat sa nu sune a amenintare de despartire ori prea urat.

24 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dar tu de ce nu-l inviti la tine?
Sa aveti si la tine spatiul vostru, ca sa puteti evolua?

| Cinic a răspuns:

Păi tu de ce nu ai un apartament pâna la vârsta asta? Barbatii cauta siguranță din partea femeilor. El chiar se sacrifica pentru tine, ca in loc sa stea la caldura, sta cu tine in parc. Eu zic sa muncesti mai mult, eventual sa îți iei un al doilea job ca sa va permiteti chirie la o garsoniera macar. Greseala asta o faceti multe femei, ca va indragostiti dar nu va gânditi si la partea materiala. Barbatul are nevoie de un loc unde sa stea, ps5, un bax de bere pe saptamana, mai trebuie sa il scoti si tu la un meci de fotbal, dus pe la restaurante si terase, la frizer etc.

| darrio2007 a răspuns:

Dar tu nu ai o locuinta a ta?

| darrio2007 a răspuns:

Vine iarna, cat veti mai putea sta afara?

| TimberWolf a răspuns (pentru Cinic):

La masinute in oras...

| TimberWolf a răspuns:

Pai spune-i ce te deranjeaza, de ce vi sa ne spui noua, noi ce sa facem?
Ca idee iti spun poate nu ti-ai dat seama, omul e sarac nu poate mai mult, ar vrea dar aia e! fie iti convine fie nu, simplu!

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca el nu poate, de ce nu ii propui sa mergeti la tine? Si in plus, fratele lui nu mai pleaca si el pe afara? Propune-i totusi ca atunci cand fratele lui pleaca undeva si stie sigur ca va ramane plecat cateva ore bune, sa mergeti la el. Si momentan jucati-o asa. Cand poti tu, mergeti la tine, cand poate el, mergeti la el. Asta pana mai trece timpul si va puteti pune de acord sa va luati amandoi o chirie.

| Cipi1212 a răspuns:

Dacă familia lui nu te cunoaște înseamnă că ești cum spui tu "prietena fantomă"

| wildthing a răspuns:

Problema este ca nu doar pare ca te vede ca pe ceva trecator, ci chiar te vede ca pe ceva trecator.

| ioana748 a răspuns:

Pot fi si ceva probleme de sanatate si sa- i fie rusine sa iti impartaseasca.
Daca va vedeti des inseamna ca are nevoie de prezenta ta.
Deocamdată fii prietena lui si incearca sa il faci sa aiba incredere in tine, sa fii confidenta lui.
Daca nu ai rabdare sa afli ce se intampla cu el si de ce evita o relație intima, caci pana la urma puteti merge undeva la munte sau in excursii unde sa aveti cazare o noapte si nu cred ca nu are inteligenta necesara pentru a iniția asemenea momente.
Pana la urma, daca aveti cava timp de cand sunteti prieteni, un an sa spunem, poti avea o discutie libera si deschisa cu el.
Adica, sa intelegi daca sunt probleme de sanatate sau de anxietate ori te vede ca pe un prieten bun si atat.
Nu este in regula ca te simți prietena fantoma.

| Cinic a răspuns (pentru TimberWolf):

Uite ca am uitat de asta. Si masină! Nu sunt materialist, dar eu nu as putea sa stau fara o fata care nu are un bmw din 2020 macar. Nu este vorba neaparat de firma, dar vreau sa stiu ca fata respectiva are si ea un prestigiu, ca a muncit la ea insași ca sa isi permita masina respectiva. Pai eu cand ma imbat mortaciune, pe mine cine ma ia de la carciuma? Doar nu o sa dau comanda la bolt, sau Domne fereste sa fiu vazut in sandero sau logan.

| Miruna333 a răspuns:

La 22 e inca baietel, nu e departe de liceu laughing De asta se si simte asa.
Nu poti veni la el pentru ca fratele lui are nevoie de,, spatiu''? Suna foarte ciudat, eu nu as crede asa ceva.
N ai specificat de cat timp va vedeti, mai ales ca familia nu stie.
Ar trebui sa lucrezi la problemele tale de comunicare, nu iti poti imagina cum ar interpreta el discutia. O va interpreta cum simte, nu te priveste pe tine. Amenintare, presiune, despartire sau sa iasa urat? Doar ii spui ce ai pe suflet. Daca se simte intr-un anumit fel, e treaba lui, asta tine de el, nu de tine

| Cinic a răspuns:

Pai si eu tot de alea vorbesc. Cu cat este masinuța mai scumpa, cu atat ai mai multe sanse sa te " izbesti unul de alta" laughing

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Daca te invita doar pe la el, fara sa mai vezi lumina zilei, nu ar fi fost bine pentru ca ai fi fost doar "una" pentru activtati fizice.

Asa, ca te scoate la plimbare si la local, te simti fantoma. Nu esti fantoma, ca te vede toata lumea cu el happy

Nu stim de cat timp va vedeti, dar ca si prima luna e ok.
Daca iti doresti sa duci lucrurile mai departe, propune-i un weekend undeva. Inchiriati o singura camera, pat dublu. Vezi ce zice.

Faza cu fratele lui "are nevoie de spatiu" pare sa fie ori o scuza prin care evita intimitatea, ori o problema despre care nu e pregatit sa vorbeasca inca.
Nu insista sa il vizitezi. O sa te invite el cand o sa se simta pregatit.

Deocamdata vedeti-va de relatia voastra si vezi cum ii spui ca iti doresti intimitate cu el.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Atentie, ca omul nu o poate invita la el.
Nu poate. Cine stie din ce motiv.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Cinic):

Zi si tu ca glumesti, mai sunt naive care chiar te iau in serios.

| relian a răspuns:

Adica aveti relatie si unde va dati huta huta, tot asa pe afara ca cateii laughing
Ori inca nu ati ajuns la stadiul respectiv, asteptati sa vina primavara cand este mai cald, sau vara, asa ca mai ai de asptptat si tu, stai pe uscat pana una alta, ori cauta pe altul care stie ce sa faca cu tine, sau tu cu el laughing

| StoicAnalysis a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Am fost atent. A zis ca nu poate ca face frasu figuri. Dar nu poate nici daca este el plecat? Da ce-i frasu? Hitler?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Nu poate s-o invite la el. Nu stim de ce. Fratele e o scuza.

| Cinic a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Sigur o sa fie vreuna care se opărește laughing
Dar pâna la urmă eu susțin egalitatea între sexe! Daca există femei care vor sa fie întreținute fara sa ofere absolut nimic la schimb în afară de looks si sex, mi-se pare corect sa fie si bărbați care sa procedeze la fel.

Da...zici bine. Dar aia nu mai sunt barbati happy

| Cinic a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Și nici alea femei happy

Pretul emanciparii

| I0NUTA a răspuns:

De cat timp sunteți impreună?
Ai fost macar o data la el?
Tu cu cine locuiești? El nu poate sa vina la tine?