| XxBlueRosexX a întrebat:

Buna seara deci de mai bine de 3 saptamani ma cert cu mama continuu pentru ca vrea sa merg si in clasa a 13 dar eu nu vreau pentru ca urasc scoala la care am fost pana acum si nici nu imi place...am 12 clase si diploma de 11 pentru ca am facut sc profesionala...maine incepe iar eu nu stiu cum sa ii mai spun ca nu vreau sa merg. As vrea sa merg la munca dar ea ma ameninta ca daca nu merg la scoala vinde apartamentul in care locuim acum si asa va trebui sa ne mutam in casa de la tara doar ca e prea mare si mie nu imi place acolo, ce i-as mai putea spune sa inteleaga odata ca nu mai v reau scoala? App cu diploma de 11 clase se poate gasi loc de munca sau trebuie neaparat diploma de bac?

19 răspunsuri:
| YONTU a răspuns:

Cel mai bine este sa asculti parintii pentru ca ei stiu ce este mai bine pentru tine!

| ynna93 a răspuns:

Cum sa faci tampenia asta? Termina-ti scoala ca numai ai decat un an dai bacul si mai ai o diploma la mana.
Si da iti trebuie si diploma de bac.

| Ioannaaaaaaaaaa a răspuns:

Daca ai suportat 12 ani...nu mai suporti 1?oh go on

| Valyvly a răspuns:

In ziua de azi, fara diploma de bac, nu mai esti primita nicaieri.
Cunosc persoane care au facultate terminata si nu au un loc de munca.

Crezi ca esti singura persoana care uraste scoala? Jumatate din membri TPU cred ca ti-ar spune "Nici mie nu mi-a placut scoala".
Mama ta nu iti vrea raul si nici nu se gandeste la ea cand iti spune sa te duci la scoala. Se gandeste la tine. Stie ca, fara studii, e foarte greu in viata. Vrea sa ajungi cineva, sa nu duci lipsa de nimic. Sa iti fie tie bine. Studiile te ajuta sa ajungi cineva. Nu le intrerupe.

Parintele niciodata nu vrea raul copilului. Suntem noi prea incapatanati si nu vrem sa le ascultam sfatul.
Mult mi-as fi dorit sa imi fi ascultat tatal. Acum ma lovesc ca prostul de tot ce mi-a spus el sa ma feresc. Asculta-ti parintii. Vei regreta mai tarziu exact ca mine. Iti vei spune " Cata dreptate a avut mama"

| deutzanico a răspuns:

Acu te mai chinui si tu un an, adica cu 11 clase nu prea gasesti locuri de munca decat din astea gen chelner sau receptionist si eu cred ca vrei mai mult de la viata... Mai fa o clasa, i-a bacul si dupa vezi tu, poate mergi la o facultate ceva, ca cea de litere sau AS sau continui cu meseria de la scoala profesionala. Te mai chinui un an dar dupa ai viitorul oarecum asigurat.

| XxBlueRosexX explică (pentru ynna93):

Oricum stiu de acum ca nu iau bacul pentru ca nu prea sunt buna la invatatura...in ultimii ani am luat doar note de trecere dar erau mici deci anul asta il fac degeaba pentru ca nu o sa am diploma de bac.

| ynna93 a răspuns (pentru XxBlueRosexX):

Pai si de ce nu te pui sa inveti un pic ca sa ai nota de trecere si la bac, oricum din cate stiu eu exista altfel de bac acum, cel pentru scoala profesionala si cel pentru licee, deci e mult mai usor de trecut. Crede-ma ca nu e greu sa te pui putin pe invatat sa scoti un 6 si ceva media generala la bac. Dar aici cred ca intervine si sila si te-ai obisnuit tu cu ideea asta ca nu esti buna la invatatura. Mai gandeste-te.

| Gaviota a răspuns:

Mai tarziu o sa te dai cu capul de pereti da k renunti la scoala, oameni care sunt de varsta mamei tale, acum dau bacu si vor sa faca si ei o facultate, oare dc, nu te-ai intrebat? ..pt k in ziua de azi nu te mai angajeaza nimeni fara diploma de bac, straduieste-te si u putin, mama ta iti vrea binele, oricum e treaba ta.Succes oricare ar fi decizia ta.winking

| mona a răspuns:

Ascult-o pe mama ta ca stie ea ce spune, poate tu acum nu realizezi si cand vei realiza va fi prea tarziu

| Anonnymous a răspuns:

Parerea mea este ca ar trebui sa mai mergi un an la scoala,, sa termini povestea si sa-ti iei o diploma de bacalaureat. Crede-ma ca unde au mers 12 ani de scoala, mai intra 1 si asa esti cu toate lucrurile la zi! Multa bafta si noroc pe mai departe! Ai grija ce alegere faci, pentru ca iti va influenta toata viata!

| neutrino a răspuns:

Asculta-ti mama, are mare dreptate. Fiecare lucru se face la timpul sau, iar de muncit ai toata viata la dispozitie. Acum e timpul pentru scoala, si ii vei multumi mamei mai tarziu.

| Sara2 a răspuns:

Acum ma vei ignora total dar peste cativa ani poate iti vei aminti de aceste vorbe ale mele, si vei spune "ce fraiera am fost" si iti vei da cu pumnii in cap

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

'aide ma ca mai e un an.
Nici mie nu-mi place nici clasa si nici liceul meu dar ce naiba sa fac, privesc partile bune care sunt sau incerc sa para.
Si in plus un an trece repede o sa vezi big hug.

| SingleStarOnTheSky a răspuns:

Nu merită să te cerți cu părinți, dar nici ei nu merită să îți trăiască viața. Încercați să ajungeți la o înțelegere, dar ar cam fi inutil să renunți la 12 ani de școală pentru încă unul.
Dar dacă acea școală este problema, poate poți să o convini să te transfere la alta.

| XxBlueRosexX explică (pentru SingleStarOnTheSky):

Problema e ca nu vrea sa ma transfere pentru ca eu stau intr-un oras care e la 30 de km de Targu-mures deci scoala la seral e doar acolo si nu vrea sa ma duca in fiecare zi...acolo sta si o matusa dar ea e plecata si va trebuii sa stau la internat si e nasol internatul...adik jegos rau.

| SingleStarOnTheSky a răspuns (pentru XxBlueRosexX):

Atunci mai lasă de la tine și sunt sigură că o să lase și ea. Oricum, un an în plus nu poate strica, iar acea diplomă va fi folositoare într-o zi.Doar nu vrei să petreci toate zilele spunându-ți că ai greșit, nu?

| Cosmin86 a răspuns:

Scuze ca vb asa, dar : ce DRACU loc de munca sa gasesti doar cu diploma de bac ( fara nu mai zic ) si care sa fie platit cu mai mult de 2 lei?

Fara o facultate ca lumea o sa iei fix 2 lei si o sa te irosesti. Pune dracu mana si invata ca lumea, ca nu e mare chestie, cui crezi ca ii place? Dar asa poti castiga mult mai bine, iti poti face o cariera adevarata si vorbesc din experienta, eu am de vreo 6-7 ori pe luna mai mult decat fosti colegi care au ramas cu bacul sau au facut facultati vai de steaua lor, deci vorbesc din experienta.

Sau fa-te curva, alea castiga mult fara facultate, dar multa bafta cu bolile si cu viata sociala dupa.

| XxBlueRosexX explică (pentru Cosmin86):

Ms de raspuns...in primul rand nu mai aveam nevoie de raspunsuri pentru ca merg la scaoala spio o sa merg la facultate de geogra pentru ca imi place si nu am note mici decat 87 8 si 9(la geogra)...iar curva spune-i lu sorata sa se faca. adios

| Cosmin86 a răspuns (pentru XxBlueRosexX):

Eu doar ti-am explicat situatia.