anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara, doresc ca părinții mei sa divorțeze și sa împartă bunul pe care îl au împreună, tatăl meu e o persoana dificila, nu dorește sa vândă apartamentul, ma puteți ajuta cu o alternativa?

16 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu merge dupa dorinta niciunuia, cand cei doi nu cad de acord se deschide un proces de partaj. La final tatal va trebui sa vanda sau sa plătească mamei partea ce i se cuvine.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună, nu tu decizi daca ei divorteaza, asta ei doi vor decide, dar de ce ai vrea tu ca parintii sa divorteze? Ce varsta ai?

Răspuns utilizator avertizat
| dannyel86 a răspuns:

Se poate stabili in instanta valoarea in bani a apartamentului.
Teoretic, daca tatal plateste mamei partea care se cuvine ei din apartament, el ramane cu toata casa, iar mama ta cu banii pe partea ei din locuinta.

| Ruxandrei a răspuns (pentru dannyel86):

Mulțumesc, tatăl meu nu e cooperant, acesta situație e un pic delicata deoarece dorește tot numai el.

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Copil nebun -_-

| isemilia a răspuns:

1. De ce vrei ca ei sa divorteze?
2. Daca bunul este pe numele amandurora si instanta decide ca va trebui impartit 50 - 50, atunci fie impart ambii apartamentul in mod egal, fie tatal tau cumpara partea mamei tale si locuinta aceea ramane doar a lui. (practic, el ii da jumatate din valoarea apartamentului. Si mama ta poate face sa ii cumpere partea, desigur. Doar ca ambii trebuie sa fie de acord)

| Ruxandrei a răspuns (pentru isemilia):

Mulțumesc frumos, pentru sfat.

| Fabianaa a răspuns:

De ce ai vrea sa îți divorțeze parintii? Doar pentru un apartament? e cam prosteștebatting eyelashes

| Ruxandrei a răspuns:

Ideea e cum îl conving sa vina sa facă un pas... către notar, fără lege, Mama mea e întreținută de câtre noi copii.