Man nu poti forta un om sa stea langa tine daca numai te iubeste, asta e ce sa faci
Stiu..si pentru ca o iubesc o sa fac si acest ultim lucru pentru ea. Daca asta considera ca o va face fericita in continuare...asta voi face.
O iert pentru cum ma simt, pentru ce se va intampla cu mine, dar pentru faptul ca ma indeparteaza de copil nu o voi ierta niciodata. Niciodata.
Nu stiu ce voi face mai departe, daca va exista un,, mai departe,,.
Familia a fost si este totul pentru mine...si am pierdut o. fara macar un motiv.
Totul e distrus, sunt gol, pustiu, Nu simt decat durere. Nu stiu ce va fi.
Poate nu esti prea credincios, dar daca tu o iubesti pe femeia asta si crezi intr-o impacare, pune-te si roaga-te.
Sinuciderea nu este o solutie, viata nu usoara, de multe ori coboram jos in vale si ne luptam cu incercarile vietii, dar El vine si ne salveaza si ne aduce inapoi pe munte. Viata e grea, dar e si foarte frumoasa. Avem o singura viata, merita trăită... incearca sa analizezi ce lucruri ai facut gresit si schimba le in bine. Cere-i iertare.
Totul se intampla cu un scop in viata noastra, nu uita.
Din punctul meu de vedere cam aici e problema.
Unde?
-In atitudinea ta.
Ai aceasta atitudine de "om slab" ai lasat de multe ori de la tine, pentru binele familiei, pentru binele relatiei. Nu te-ai impus, motiv pentru care ea a profitat de bunatatea ta.
E bine cu o oarecare limita sa renunti, sa mai lasi de la tine, dar cand aceasta devine un obicei, e o problema.
Un barbat nu trebuie sa fie injosit, un barbat trebuie sa stie sa se impuna.
Cel mai probabil aici este problema.
Poate ca ea vrea sa le ofere copiilor un model masculin. Poate ca si-a gasit pe altul pe placul ei.
Sunt multe posibilitati.
Problema e ce doresti tu sa obtii, o reimpacare? Sau sa o faci sa regrete ca te-a pierdut.
E o decizie grea, inteleg ca ai renuntat si ca ai mai renunta la multe pentru ea, dar daca asta nu a fost de ajuns pentru a o pastra langa tine, e clar ca nu asta e ceea ce vrea ea.
Decide-te ce vrei, si mai important de atat intreaba-te daca te mai merita.
Ai totusi o varsta, ai o familie, nu stiu daca ai putea lua o decizie mai "impersonala".
Din punctul meu de vedere nu ar mai exista cale de impacare, mai bine spus, cel putin eu in situatia ta nu i-as mai oferii o sansa, daca ma paraseste dupa 26 de ani impreuna, cine stie poate va vrea sa ma paraseasca si mai tarziu, deci mai bine nu. Si pana la urma cine sunt eu sa stau in calea fericirii ei? Si mai important de atat, de ce sa imi pierd oportunitatea de a fi fericit pentru o persoana care nu ma apreciaza?
Personal, in situatia ta cea mai buna ar fi diplomatia.
Ii spui "Foarte bine, divortam" nu te mai rogi de ea, nu ii explici, ca ai facut-o destul timp, macar acum sa iesi din relatie cu ultima farama de demnitate barbateasca. Si crede-ma, daca dupa o perioada de 26 de ani faci asta si-ti mentii pozitia, o sa o vezi vorbind singura si daca o faci suficient timp, e posibil sa se intoarca singura la tine. Trebuie doar sa fii sigur pe tine si autentic.
E imposibil sa nu observi o astfel de schimbare de comportament dupa o asemenea perioada. Iar daca te intreba ce e cu schimbarea brusca de comportament ii spui ceva gen "Am luptat atatia ani pentru familie, dar daca tot ceea ce am cladit tu vrei sa darmani, fie, nu merita sa lupt pentru o astfel de persoana lipsita de respect".
In general nu fac acest gen de recomandari(deoarece costa bani, si nu am nici o idee daca merita sau nu investitia, si oricum eu personal nu am nimic de castigat), dar dat fiind faptul ca ai o oarecare varsta, si o oarecare relatie, nu cred ca e o problema 100-200 de lei cat timp e posibil sa te ajute in depasirea acestui moment, asadar uite aici un ghid al unui persoane pe care o urmaresc si ii apreciez munca, daca consideri ca merita riscul, poti sa-l cumperi: https://www.fiibarbat.ro/cum-sa-ti-recastigi-iubita/
Dar repet inca odata, gandeste-te de doua ori daca merita sa lupti sau nu pentru aceasta relatie.
Ce e drept, ai o varsta mai inaintata si poate nu sunt eu in stare sa-ti dau astfel de sfaturi, dar avand in vedere ca ai cam renuntat la demnitatea ta de barbat, cred ca avand principii am un oarecare drept sa incerc sa te ajut, sa-ti dau un sfat.
Sunt constient ca sinuciderea nu este o solutie, doar ca nu vad o continuare. Sunt confuz. Incerc sa accept situatia asa cum este, doar ca nu stiu ce sa fac mai departe..cum sa reactionez.
Nu am cautat bunuri materiale in viata mea, desi m-am asigurat sa nu lipseasca nimic, familia a fost tot ce a contat. Vorbiti de credinta. Daca El are vreun plan cu mine, eu nu il pot vedea. Nu acum. Doare prea tare
Un preot batran mi-a spus odata ca,, Dzeu nu ne da mai mult decat putem duce,,. ei bine..atat de mult nu pot duce.
Nu divorteaza fara un motiv. Nasol e ca dupa 26 de ani de relatie nu poti intelege care e motivul REAL al dorintei ei de a va separa, sau macar nu o poti face sa ti-l spuna. Sa faci afirmatia "nu are nici un motiv" e o prostie. In conditiile astea consider ca probabil exista niste probleme mai vechi pe care la fel, nu ai fost capabil sa le vezi si sa le interpretezi.
Zici : am fost sotul (aproape) ideal.
Ideal in ochii tai, poate ea avea nevoie de cu totul altceva, macat te-ai gandit vreodata? Probabil e si vina ei ca nu ti-a spus ce isi doreste, sau poate ca ti-a spus, dar tu ametit de propriile impresii de ce sot si tata bun esti, le-ai ignorat.
Daca tot o iubesti atat, dupa cum spui, las-o sa plece si incearca sa faci o intelegere acceptabila in ce priveste posibilitatea de a-ti vedea copiii. Ajuta-i in continuare pe copii in toate felurile si in rest vezi-ti de viata ta.
Sinuciderea e o prostie. Daca iti trec astfel de ganduri tampite prin cap ne putem gandi ca ai mai avut tu diverse idei nastrusnice de-a lungul timpului, asa ca poate s-o fi saturat si ea pana la urma...
Succes!
Daca ea baga divort nu prea mai ai ce sa faci. Cel mai probabil tot ea va obtine si custodia copilului, mai ales ca tu esti confuz si dezorientat. Poate iti revi cu ajutor specializat, dar trebuie sa accepti realitatea si sa intelegi ca nu mai este ce a fost intre voi. Poate ea si-a gasit pe altcineva, care este mai responsabil decat tine.
Dacă nu știi să îți alegi femeia. Cel mai probabil a găsit pe altul. E și normal, nu e obligată să stea cu un idiot ca tine.
Ce raspunsuri tampite! Toti dau vina pe tine ca femeia aia e proasta. Stai calm, o sa treaca si asta.
Daca nu are motive serioase nu poate divorta fara acordul tau, mai ales daca aveti copii minori. Ai dreptul de a fi alaturi de copilul tau. Incearca sa fii puternic si sigur pe tine! Arata-i ca nu o iei in serios cu divortul, zambeste-i cat mai mult si poarta-te ca un cavaler.