Taci tu! Esti furmoasa si la suflet si pe exterior! Nimeni nu se naste perfect si cu timiditatea n urezolvi nimic si eu sunt timida si nu mi-e bine. Incerca sa fi tupeista sat e bagi cu fetele adica sa vorbesti cu ele sau sa te imprietenesti dar nu cu cele care sunt sofisticate: Ele sunt fitoase. Cel simple si simpatice O sa iti fie mai bine sper ca te-am ajutat
Si eu am ochelari si nici pe mine nu, a place toata lumea, dar eu nu-i bag in seama pe cei care isi bat joc de mine.Asa ca n te schimba. Daca te schimbi inseamna ca nu te placi asa cum esti, si chiar daca lumea isi bate joc de tine, tu nu ar trebui sa-i bagi in seama. Uite, nici eu nu-i bag in seama pe aia care ma batjocoresc, care ma vorbesc pe la spate.Incerca sa nu te schimbi. Iubestete asa cum esti.Nu trebuie sa te schimbi.
Vrei sa iti schimbi viata? Ei bine, draga mea, pentru inceput, schimba-ti atitudinea! Esti mult prea negativista! Fiecare persoana are calitati si defecte atat fizice cat si morale: suntem imperfecti iar imperfectiunea este omeneasca. Ba mai mult, imperfectiunea ne face unici. Accepta-te asa cum esti, accepta-ti calitatile si defectele deopotriva! Incearca sa fii putin mai increzatoare in tine si vei trece si peste problema cu timiditatea.
Inca un sfat pe care ti-l dau, si nu vreau sa te simti ofensata, incearca sa vorbesti cu psihologul scolii. Te va ajuta sa treci peste dificultatile pe care le intampini si te va ajuta devii sigura pe tine si sa relationezi cu ceilalti.
In orice caz, NICIODATA sa nu iti doresti moartea! Viata e prea frumoasa ca sa ne dam batuti! Niciodata nu stii ce iti rezerva, si asta ar trebui sa ne faca sa apreciem mai mult ce avem!
Sper ca ti-am fost de folos! Te pup!:*
Cam stiu cum este, am trecut si eu prin astfel de perioade, care au trecut mai mult sau mai putin.Cu trecerea timpului iti vei da seama ca astea sunt doar probleme minore, care la un moment dat se vor termina. incearca sa ai mai multa incredere in tine, asta va rezolva multe..si nu iti trebuie 100 de prieteni, care pot fi falsi, ci doar cativa care sa iti fie alaturi..eu am doar 1, si imi este de ajuns.
NU trebuie sa iti pese atat de mult despre ceea ce spune lumea. Mie mi-a pasat ani la randu`..pana cand m-am saturat si am decis sa nu ii mai ascult, acum am devenit mai indiferenta.Incearca si tu. toti avem defecte...ca doar suntem oameni. Incearca sa vbesti cu o prietena apropiata... cine care sa te inteleaga si eventual sa impartasiti aceleasi sentimente, asa ti-ar fi mai usor.
Capul sus, draga mea.Nu tu trebuie sa te schimbi. Zici ca ai 2-3 prietene adevarate? Foarte bine! Formati o gasca vesela care sa dati pe spate pe individiosi
Fetele timide sunt si cuminti si sunt apreciate de cei din jur.
Uita-te cu atentie in oglinda! Ce vezi? O tanara cu ochelari? Frumusetea vine din interior.Tu trebuie sa fii prima care are o parere buna despre tine!
Incearca sa ignori pe cei care iti bat joc de tine.
Cu timpul vei intalni un tanar care sa stie sa te aprecize, sa te iubeasca si sa te respecte.
"Asa vorbeste Domnul: "Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul!" (Ieremia.17:5)
Ce parere ai de versetul de mai sus? Cum crezi se simte Dumnezeu cand isi vede fiintele create dupa chipul si asemanarea Sa, ca acestea cauta parerea despre ei la oamenii muritori ca si ei? O greseala pe care multi oameni o fac. Tu esti intr-o extrema; iar de cealalta extrema sunt aceia "cu nasul pe sus" -care ii privesc pe altii de sus.
Atat pentru unii cat si pentru altii exista Cel Preainalt. Datoria noastra este sa privim la crucea de la Golgota ca sa vedem cat de mult ne pretuieste bunul nostru Tata ceresc. El a dat tot cerul pentru noi; ne-a iubit mai mult decat ne putem noi imagina.
Dumnezeu intreaba:
"Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei?" (Isaia.49:15)
Raspunsul Sau se gaseste tot in acelasi verset:
"Dar chiar daca l-ar uita, totusi Eu nu te voi uita cu niciun chip".
O mama poate sa-si de-a uitarii copilul pe care l-a nascut; dar Dumnezeu niciodata nu Isi uita fiintele create dupa chipul si asemanarea Sa. Pentru ca in primul rand noi Ii apartinem Tatalui nostru ceresc, si mai apoi parintilor nostri trupesti.
Crucea de la Golgota nu il lasa pe om nici sa se inalte si nici sa se coboare mai presus sau mai prejos decat de demnitatea pe care Dumnezeu doreste sa o avem fiecare dintre noi.
Priveste la Dumnezeu, indreapta-ti privirile catre El; cauta sfatul Sau -si in felul acesta bucuria si mantuirea te vor insoti in toate zilele vietii tale.
Pleca-te pe genunchi si, in camaruta ta varsa-ti sufletul inaintea Domnului. Fagaduinta Sa este: "Inainte ca sa Ma cheme, le voi raspunde; inainte ca sa ispraveasca vorba, ii voi asculta!" (Isaia.65:24)
Nici nu ai sa ramai toata viata asa. Se schimba toate imediat ce intelegi ca oamenii din jurul tau nu au habar de efectele glumelor lor. Si nici nu intentioneaza sa te raneasca, ei doar se distreaza. Ia-ti niste ochelari bengoshi, ai ceva mai multa grija de tine si mai glumeste si tu din cand in cand. Nu mai fi asa negativista. Unii oameni isi pun ochelari fara a avea probleme cu vederea, de sticla, doar pentru a fi mai sexy.
Mama ta nu te-a parasit din cauza ta, ci din cauza ca nu a fost in stare sa stea alaturi de tine, nu ai de ce sa te acuzi pentru asta. Se mai intampla si-mi pare rau. Asta este, uita de probleme si acuzatii, fie ca sunt indreptate catre tine insati sau catre altii, si incepe sa vezi lucrurile frumoase, glumeste si tu mai mult si nu te mai simti atacata ori de cateori face cineva o gluma. Scoate-ti din cap ideea ca esti urata si simte-te bine in pielea ta, aste se vede de la o posta si oamenii isi schimba comportamentul imediat.
Invata (fii o tocilara). Mananca cartea si in somn. Obisnuieste-te sa muncesti, fii harnica. Analizeaza tot si incearca sa observi cum merg lucrurile indiferent unde mergi (niciodata sa nu mergi undeva bou si sa te intorci vaca
, fie ca e vorba si de taraba din piata). Vei vedea ca poti invata de la viata mult mai mult decat te poate invata cineva, secretul sta in a observa ce fac ceilalti, cum se descurca ceilalti, unde gresesc ceilalti si cum reusesc ceilalti.
Ai plecat cu un handicap din nastere, poate doua (nu stiu, habar n-am cum arati) dar nu uita ca Ivan Pataichin a castigat cursa cu pagaia rupta. Si avea tot 2 maini si tot 2 picioare ca si tine (si nici nu era un barbat foarte frumos).
Momentul tau nu este acum, nu acum trebuie sa cauti sa ai prieteni ci trebuie sa te preocupe mai mult cum sa iesi din situatia actuala si cum sa recuperezi handicapul (handicapurile). Peste 10 ani vor conta cu totu alte lucruri, iar tu atunci le vei avea (pe cand astia care sunt lei acum vor fi mielusei atunci) Roata se-nvarte in viata dar nu poti profita de asta decat invatand, decat muncind. Altfel, asa cum esti acum vei ramane toata viata.
Salut. Îmi pare rău că treci prin aşa sentimente. Şi poate că cineva îţi va spune că te înţelege prin ce treci, dar cred că în realitate nu va putea să te înţeleagă deoarece fiecare simte diferit şi este afectat diferit poate că de aceleaşi situaţii. Ceea ce aş putea să-ţi spun e ca să te bucuri că ai totuşi unii prieteni adevăraţi deoarece uneori să ai doar un prieten adevărat e destul de dificil. Cât despre celelalte lucruri sper că următoarele informaţii îţi pot fi de folos.
http://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/familie/adolescenti/
În partea dreaptă vei găsi informaţii despre: prieteni, identitate, etc., accesează şi sper că vei găsi ceea ce te-ar putea ajuta.
Ceea ce aş vrea să-ţi mai spun este că indiferent ce-ţi pot sau nu spune alţii despre persoana ta, tu eşti unică în felul tău. Cu toţii avem defecte dar sunt sigură că ai şi calităţi frumoasă chiar dacă tu nu le vezi. Şi persoanele care îţi vor dori cu adevărat binele, chiar dacă îţi vor spune poate de unele aspecte a peronalităţii tale la care poate ar trebui să lucrezi, ele vor aprecia mai ales ceea este bun la tine.
Succes şi încearcă să te iubeşti în primul rând tu pe tine, deoarece meriţi.
Problema este ca nu te bagi pe tine in seama, un sfat bun ar fi sa porti lentile de contact si machiaj, pentru a te imprieteni cu altii ajuta-i chiar daca nu iti cer ajutorul sau poti da cate o petrecer splendita si toti te vor iubi important este sa crezi cat mai mult in tine si sa nu ii bagi in seama pecei prosti si sa nu uiti de prieteni tai si mai bine te bucuri ca pe langa tatal tau ai si alti prieteni sa te sprijine si bucurate ca ai macar un parinte ca altii nu au. sper ca te-am ajutat PA
Este deci necesar să-ţi faci prieteni buni , persoane care sa aiba aceleasi valori ca si tine...
Si pentru ca valorile in general nu sunt cautate de toti asa cum ar trebui, vei fi surprinsa ca nici nu vei putea gasi prea multi...
Este întotdeauna nevoie de ei (deşi se spune că în viaţă poţi avea doar unul sau doi prieteni cu adevărat buni, la bine şi la greu, mai mulţi de atât fiind un lucru foarte rar, depinzând de firea noastră).
Este necesar să fim deschişi, prietenoşi, pentru a ni-i face pe TOŢI cei din jurul nostru prieteni, pentru a ne face viaţa mai uşoară (chiar dacă nu toţi vor trece de-a lungul timpului "probele" prieteniei).
În ciuda tuturor deamăgirilor vieţii avem nevoie de a acorda mereu şi mereu şanse şi încredere (în limitele demnităţii şi ale socializării umane) celorlalţi pentru a ne întreţine astfel armonia şi propriul echilibru.
Nu este greseala ta atunci cand ceilalti isi dau pe fata greselile impardonabile de caracter, de comportament.
Pliaza-te pe valorile morale autentice si cauta-ti prieteni doar printre cei care adopta aceleasi valori ca tine.
Necazul vine tocmai pentru ca tu vrei sa joci intr-o hora a unor persoane lipsite de caracter, a unor colegi care, verificati in diferite situatii ale vietii esueaza, dezamagesc, fac compromisuri, provoaca suferinta. Aceste defecte, fiecare dintre ei le vor vedea pe cont propriu in propriile relatii, in propriile familii...
In fond cel mai important prieten pentru tine esti chiar tu insati, sa te accepti cu slabiciunile tale, aceleasi pe care toti le avem mai mult sau mai putin!
Nu ai nevoie de o confirmare mai importanta a valorii tale sau a corectitudinii caii tale decat aceea oferita de catre tine, de propria constiinta, in acord cu Dumnezeu (credinta este de fapt aceea care iti poate oferi confortul interior de care ai nevoie).
Este fericit cazul in care mai putem avea si prieteni, buni prieteni.
Trece si aceasta varsta a anomaliilor, a orgoliilor impinse la extrem, a adolescentei in care orgoliul aroganta si egoismul sunt parca vazute a fi calitati. NU SUNT!
Peste putin timp te vei lamuri si tu si toti adolescentii de varsta ta ca ceea ce ii leaga pe oameni, ceea ce ii face importanti sunt adevaratele valori, increderea de sine, un rost bine definit, altruismul pe care oamenii vor incepe sa ti-l aprecieze din ce in ce mai mult...
Numai bine!
Of. ce sa zic eu :3 nu trebuie decat sa nu fii asa de ''iubitoare'' cu toti. Sa zicem ca un prieten, nu te vrea ca prietena. Ce faci?!? Ii spui direct! Trebuie sa ai mai mult tupeu! Traiesteti viata, cat o ai! Nu trebuie sa fi chiar asa de sufletista. La timiditate si eu sunt o fire putin mai timida (in primele 10 min. ) nu trebuie decat sa vezi mai mult partea plina a paharului! Trebuie sa te bucuri de fiecare clipa din viata.Si nici tu n-ar trebui sa te uiti la unul si sal si judeci. Cat despre na-i mai vazut tipe care sunt foarte dracute cu ochelari? De genu prin reclame?!? De ce nu iei un anumit fel de ochelari? Sigur o sa moara toate fetele din liceu :3 cat despre caci crezi ca esti urata, cum am zis trebuie sa fi vesela caci eu nu am o viata PERFECTA, dar stiu chestiile astea:
Mereu trebuie sate ridici! Daca nu te ridici, o sa le faci dusmanilor/dusmanelor o veselie!
Sa pui tot sufletul in ceea ce faci!
Si tot mai departe
Chestia e ca : Mereu vesela! Nu-ti fa griji de toate chestiile cu frumusetea, esti frumoasa asa cum esti! Ochelari, daca iei un model cool e perfect! Ochelari, e o invidie doar daca stii ce ochelari sa ai! Succes! Sper sa nu te mai simti asa! Bay, bay!
Incearca sa nu vezi viata numai in negru, trebuie sa accepti ca pe langa tine sunt si oameni prosti si rai sau ca sunt si oameni mai destepti si mai frumosi sau buni decat tine, incearca sa te accepti asa cum esti si o sa ti fie mai bine...
Pentru inceput..esti mult prea pesimista! Uite, si eu port ochelari si da, si eu ma simt uneori naspa, urata, cea mai proasta, tampita bla bla Dar toti prietenii imi spun ca sunt frumoasa. Si sa fim seriosi, daca porti ochelari nu inseamna gata..esti urata lol sunt o gramada de fete cu ochelari frumoase. Prieteni adevarati si eu am putini in rest amici am destui si e bine sa ai. Nu baga in seama persoanele care isi bat joc de tine pentru ca o sa le vina randu si lor, nu-i stres. Arata-le ca esti o persoana minunata, frumoasa, increzatoare si super optimista! Nu mai are rost sa suferi, spune-le tot ce ai pe inima ca sa te eliberezi de toate cuvintele urate.
O sa fie bine :*****
Oricat de rea ar fi viata ta, niciodata nu ar trebui sa iti doresti sa mori, deoarece ai doar o viata. Imi pare rau ca mama ta te-a parasit si ca locuiesti doar cu tatal tau, dar cred ca ar trebui sa te schimbi. De ce nu incerci sa porti lentile de contact in loc de ochelari? Stii ce cred eu? Ca ar trebui sa renunti la ochelari si sa porti lentile, sa mergi la coafor si sa ii dai o forma parului tau si sa iti cumperi cateva haine la moda. Daca vei face asta... sunt sigura ca atunci cand te vei privi in oglinda, nu vei mai vdea doar o fata ochelarista, ci o fata frumoasa, increzatoare in sine si care nu se lasa calcata in picioare de nimeni. O zi buna! Succes!