| 1Marinn1111 a întrebat:

Sunt cu iubitul meu de 6 ani si nu m-a cerut de soție. Credeti ca nu ma iubeste indeajuns?

25 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Poate asa se simte el bine. Ce conteaza asta pentru tine? Obligatii?

| Violleta2022 a răspuns:

Nu cred ca te iubeste indeajuns incat sa te ceara de nevasta, daca nici dupa 6 ani nu se poate decide.
Poate este timpul sa fortezi nota si sa-l ceri tu de sot, sa vedem ce spune si daca-i dispus sa fie cu tine, pe veci.
Daca accepta bucuros, inseamna ca te iubeste mult si nu ar concepe ziua de maine fara tine, dorind sa fie alaturi de tine, pentru totdeauna.
Daca raspunsul lui este evaziv sau negativ, atunci este momentul potrivit sa rupi relatia, ca pierzi timpul cu el.
Daca el accepta, fa programare la casa casatoriilor si mergeti sa va casatoriti, imediat cum ati depus actele si sunteti chemati sa le semnati. Aveti nevoie de 1 pereche de prieteni, care sa va fie martori la casatorie.

| 1Marinn1111 explică (pentru darrio2007):

Nu dar la o anumita varsta, oricine isi doreste o familie, ceva mai mult, nu?

| darrio2007 a răspuns (pentru 1Marinn1111):

Nu o hartie intemeiaza o familie, desi iti dau dreptate in situatia asta. Ar trebui sa aveti o discutie in acest sens.

| 1Marinn1111 explică (pentru darrio2007):

Asa este dar el stie deja ca imi doresc nunta foarte mult si o familie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamne... raspunsul ioneascai e imperial. - de prost
Cauza 100% nu e nivelul de iubire. Nu statea 6 ani cu tine doar asa. Nu te cere din alte cauze, iar sa pui presiune pe el e o tampenie cum nu s-a mai auzit. Vezi-ti de treaba mai bine. Daca te arde chiar asa, deschide finut subiectul fara sa-l acuzi de ceva, fara sa faci pe procurorul.

| 1Marinn1111 explică (pentru anonim_4396):

Am batut apropouri subtile si i-am spus ca vreau o familie, o nunta dar el ma tot inebuneste cu banii, ca vreaa multi banii asta conteaza mai mult

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Faptul ca, parerea mea nu iti place tie, nu inseamna ca raspunsul meu este prost.
In fond, fiecare raspunde cum crede de cuviinta, nefiind necesar confirmarea ta, sau a altor useri.
Intamplarea face sa am o fosta colega de scoala, care a pierdut 10 ani din viata, stand cu un mitocan. A fost convinsa ca-i dragoste si ca este barbatul vietii ei, pana s-a hotarat sa-l intrebe de casatorie si el s-a decis subit sa-si ia lucrurile si sa plece. Vezi bine ca se obisnuise sa fie intertinut, calcat, spalat, mancat si sex pe gratis, desii amandoi aveau servicii, dar cand femeia l-a intrebat de viitor, copilasi si casatorie, s-a facut mic si a disparut, ca i-a fost frica sa-si ia raspudneri atat de mari. Ba mai mult, i-a aruncat in ochi, ca nu o mai iubeste demult, dar nu a vrut sa o vada plangand, de aceea s-a decis sa nu-i spuna.

Nu inteleg totusi, de ce sa-l intrebe finut, este de portelan si-i strica luciul, sau ii sifoneaza mandria?
Cand este vorba de dragoste si viitor comun, nu te acuza nimeni, nu te investigheaza nimeni, de aceea esti partner de viata, sa discuti deschis absolut tot ce intervine in viata voastra, de cuplu.

| Andreeush a răspuns:

Asta ar trebui să îți răspundă el.
Ar trebui să ai o discuție cu el.

| 1Marinn1111 explică (pentru Andreeush):

Am spus ca am discutat subtil despre asta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Vai de mine... si credeam ca nu se poate mai rau. Sex pe gratis? Te rog, nu-mi spune ca in mintea ta sexul e o recompensa sau un premiu oferit doar de femeie. Daca el face sex pe gratis, si ea face sex tot pe gratis. Beneficiul e comun, nicidecum doar de partea lui, sa fim intelesi.
Eu cred cu tarie in importanta casatoriei, sunt 200% pro, ca sa nu crezi altceva. Insa, si sa-ti raspund la intrebare: de ce sa nu-l intrebe? Pentru ca strica tot fazonul. Momentul ala trebuie sa fie sublim, nu regizat. "Hai, ma ceri?" "No bine, hai ca te cer." - Si s-a stricat toata faza. Intelegi? Strici autenticitatea momentului. Eu m-as simti prost sa stiu ca ma cere doar pentru ca am insistat. Mi-ar pieri tot cheful, nu as avea cum sa ma mai bucur de moment.

Ba da, raspunsul tau este prost, nu e doar o parere. Este prost deoarece poate sa le strice treburile. O indemni spre o tampenie care poate strica un moment atat de special. Da, strica luciul momentului, nu al lui.

Nu trebuie sa fie necesara parerea mea, ca eu oricum mi-o spun. Ma autosesizez. Doar la cazuri grave, nu mereu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru 1Marinn1111):

Ei bine, da, asta poate fi o problema. Daca pune banii inaintea ta, atunci sa-ti faci probleme, nu ca nu te cere.

Si daca el nu are de gand sa o ceara in casatorie, nici peste inca 6 ani, nu crezi ca ar pierde inutil atat amar de ani, cu un mitocan?
Fata poate sa faca acest gest, este permis si practicat deja, in zilele noastre.
Stiu, este socant pentru tine si pentru mine, care suntem de moda veche, dar pentru generatia noua, se pare ca nu-i deloc deplasat ori socant, ci in trend.
Oricum, noi venim aici cu sfaturi si idei, fata ia ce-i place si aplica, cum ii place.
Ca decide sa-l "atace" direct sau cu manusi, va fi decizia ei, dar de aflat tot va trebuii sa afle cumva, intentiile lui.

anonim_4396

Chiar sa-i prezic viitorul sau sa-i citesc lui mintea nu pot.
Mi se pare perfect normal ca femeia sa faca primul pas spre o relatie, insa chiar sa-l ceara de sot... eu m-as simti penibil. Penibil din postura barbatului zic, nu a ei.

| Katie1356 a răspuns:

Cel mai ok ar fi sa aveti o discutie pe aceasta tema. Am auzit povesti despre cupluri care nici dupa 10 ani nu s-au casatorit si au copii si e totul ok, fara vreo obligatie, in timp ce altii si dupa un an decid sa faca pasul.
Poate el face parte din prima categorie si nu vede cererea in casatorie ca ceva atat de important, atat timp cat voi sunteti ok in relatie. Totodata, poate nu e intr-o stare materiala ok si asteapta momentul in care va avea destule economi pentru a asigura nunta de vis.
Nu iti pot da un raspuns exact, depinde de el si ce crede.

Si atunci ce-i propui fetei, sa mai astepte vreo 6 ani, poate se decide mormolocul sa o ceara de nevasta, sau cine stie, poate decide sa plece, ca s-a plictisit...

anonim_4396

Îi propun să facă ce simte. Daca ea simte că e vorba de iubire veridică, să continue. Altfel, cu sau fără căsătorie, nu are rost.
Faptul că nu a cerut-o până acum nu reprezintă un criteriu pentru cât de mult o iubește sau nu. Iubirea în primul rând se simte, apoi se arată, apoi se spune.
În același timp, sper că e în stare să diferențieze iubirea de iluzie, să nu se mintă singură și să fie conștientă că nu e pierdută dacă nu mai e cu el. Se mai întâmplă ca unele persoane să accepte lucruri inadmisibile, deoarece nu văd viața după acel partener care în loc să le lumineze viața, le-o distruge.

Am primit prea puține detalii despre ei, nu pot să spun dacă pare o relație toxică sau fără viitor. Partea cu banii sună nașpa totuși.

| Endoryus a răspuns:

Si cu ce schimba relatia o bucata de hartie? E clar ca pe tine te doar de prostia aia nu de dragostea lui fata de el. Ma intreb acum daca TU il iubesti pe el indeajuns, nu el pe tine.

| Adry05 a răspuns:

Depinde și ce vârte aveți și de la cât sunteți împreună. poate nu crede în căsătorie sau încă nu vrea să facă pasu, ceea ce mi se pare cam ciudat totuși după 6 ani.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru 1Marinn1111):

Pai care e problema cu banii? Nu ai detaliat situatia. Una e sa va zbateti la limita, si alta sa se viseze el cu masina de 100K EUR ca sa moara dusmanii...

| anonimg a răspuns:

Tocmai pentru ca te iubeste, de aceea nu se casatoreste cu tine.
Barbatii sunt mai calculati si au o vedere mai departe in viitor. Ei stiu daca pot sustine o familie sau nu.
Multi s-au aruncat in mare fara sa stie sa inoate -adica fara sa aiba o baza materiala/financiara; fie ca au facut-o din propria initiativa, fie ca au au fos incurajati de altii. Doar putini dintre acestia s-au descurcat. Restul au naufragiat. Si impreuna cu ei, si familiile lor. De ce crezi ca divorturile ajung din urma numarul casatoriilor? Majoritatea din pricina lipsurilor.
Ferice de acei barbati calculati. Pentru ca mai bine sufera ei decat sa faca sa sufere si altii; si mai ales copiii nevinovati care vor veni cu siguranta.
Nu sunt impotriva casatoriei. Daca este cineva impotriva, acesta este statul roman care o face pe ascuns: salarii mici, cheltuieli mari. Cu un salariu minim pe economie nu iti poti cumpara o casa, si nu o poti intretine. De aceea salariul minim pe economie trebuia sa fie indeajuns pentru orice om ca sa isi poata achizitiona o casa si sa poata trai din orice fel de slujba.
Tu trebuia sa fii constienta de la inceput daca prietenul tau se va casatori sau nu in situatia in care se afla. Si daca veti locui cu parintii unuia dintre voi, lucrul acesta va fi o piedica in dezvoltarea voastra ca si familie.

In cazul vostru nu casatoria este problema; ci mai degraba cunoasterea. Voi nu va cunoasteti suficient de bine, chiar daca au trecut 6 ani de relatie. Voi nu ati ajuns la acea cunoastere care aduce cu sine increderea unul in celalalt, pana acolo incat sa nu mai fie nevoie de discutii subtile.
Nu numai banii, dar si lipsa comunicarii deschise strica o relatie. Si daca nu exista comunicare, atunci nici relatie nu poate exista.
Tu il cunosti cel mai bine; sti ce poate si ce vrea. Noi te sfatuim, dar deciziile tu le iei. Dar nu le lua singura. Daca le vei lua in temere de Dumnezeu, atunci nu iti va parea rau, pentru ca asa vei avea un sprijin in El. Daca pana acum nu L-ai facut sprijinul tau, atunci nu este de mirare ca relatia voastra nu este asa cum iti doresti.
La unii oameni aceste lucruri sunt cu neputinta, "dar nu la Dumnezeu; pentru ca toate lucrurile sunt cu putinta la Dumnezeu." (Marcu.10:27)

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"De ce crezi ca divorturile ajung din urma numarul casatoriilor? Majoritatea din pricina lipsurilor."

Nici vorba. De fapt e tocmai invers. Mai mult pierde unul/una saraca daca divorteaza decat unul/una cu un venit mediu sau mare. De aceea saracii divorteaza mai rar. Prefera sa suporte inconvenientele unui mariaj nepotrivit pentru ca sunt totusi constienti ca singur te descurci mai greu cu bani putini.

| Holiday a răspuns:

Daca vrei sa te casatoresti cu el inseamna ca lucrurile merg bine intre voi asa. Ce rost are sa modifici ceva ce merge bine?!

| costiceacristian200 a răspuns:

Nu!

| SitedeHaine a răspuns:

Cere-l tu si o sa vezi ca o sa accepte!happy