| Ratatinviata a întrebat:

Buna seara TPU! Am 21 de ani, locuiesc în Germania și trăiesc împreună cu tatăl meu și mama mea vitrega (părinții mei sunt divorțați). De 4 luni lucrez la McDonald's, dar adevărul e că nu-mi place deloc și sunt foarte stresat de multe ori, nici nu știu cum am rezistat să lucrez atât. Părinții mi-au zis tot timpul că cel mai bine e să ai serviciul tău, să fii pe picioarele tale și știu că așa este. Nu sunt un băiat leneș, îmi place in general munca dar aș vrea să vorbesc cu părinții mei să le zic că aș vrea să fac școala de germană 6 luni și după să îmi găsesc de munca, plus că nu vorbesc bine mai deloc, cum ar trebui sa procedez să vorbesc cu ei nu îmi e frică da nu vreau să fie dezamăgiți sau gen?

Răspuns Apreciat de Editori
Răspuns utilizator avertizat
7 răspunsuri:
| Lukasssz a răspuns:

Le spui in fata, oricat de dureros ar fi! In fond e viitorul tau in joc.

| Ganys a răspuns:

Sincer sa fiu, spune.le adevărul Cum te simți cu adevărat, și vrei sa înveți mai mult limba ca așa te va ajuta pe viitor cu un loc de munca mai bun și cu mai mulți bani, eu de exemplu am 18 ani, vin în Germania luna care vine sa lucrez, sa o fac pe mama fericita, e rău în românia. (Dacă vrei sa te ajut mai mult te aștept cu un mesaj pe Instagram modorandenys )... sincer va precia ca le zici din suflet totul. desigur din afară de mama ta vitrega dar dacă te înțelegi foarte bine cu ea vb doar cu ea prima data sa vezi ce spune. Dar cât este salariul la McDonald's?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Vorbește cu ei românește.

| Ratatinviata explică (pentru Ganys):

Depinde câte ore faci, da lucrezi de cu zi până seara nu ai timp liber mai deloc, și poți lucra sâmbete duminici, și poate o zi doua liber, dar depinde de caz, sincer pentru mine e prea stresant, așa cred eu. Referitor la salariu din nou poți câștiga in jur de 1000-1300, da cum am zis depinde de cate ore faci. Dacă prinzi de noapte poți ajunge la 1700-1800, pentru că după 10 seara se plătește mai BN. 10, 33 câștigi pe oră, și managerul (șeful) face planul de munca. Nu e ca într-o fabrică să zici lucrezi de luni până vineri, iar sâmbătă duminică ești liber, nu E program fix, E cum îți face șeful

| Ganys a răspuns (pentru Ratatinviata):

Știu e stresant, și eu am lucrat la MC donalds, doar o săptămână rolling on the floor)

| Ratatinviata explică:

M-aș înscrie la job center 6 luni și aș lua 600 de euro de la stat, exact 6 luni cat aș face și școala.

Răspuns utilizator avertizat