| didiDia a întrebat:

Buna seara, TPU,

Ce as putea face pentru a avea mai multa incredere in fortele mele proprii si a nu mai fi atat de geloasa?
Multumesc anticipat celor ce ma vor ajuta.

Răspuns Câştigător
| Sihastrul a răspuns:

Numai tu poti face asta, trebuie sa ai incredere in calitatile tale, sa elimini orice gand negativ si sa pastrezi doar ce-i bun.Asta nu se poate cu un simplu sfat...gelozia se indeparteaza doar prin indiferenta, e buna in limite mici, excesiva duce la mult rau pentru tine si cei din jurul tau. Putem discuta oricand despre asta.

10 răspunsuri:
| biancaterpeavaiubeste a răspuns:

Pai...pentru inceput imi spui daca este vorba sa fii geloasa pe o fata ca se da la baiatul de care iti place?
daca nu imi raspunzi nu cred ca te pot ajuta.dar o sa-ti dau un sfat daca este vorba despre ce cred eu.nu o mai baga in seama gandeste-te ca numai tu existi si ca o va refuza si te va alege pe tine.nu fii pesimista fii optimista.

| MariusZap a răspuns:

Pe ce esti geloasa si de ce

| Aqndrey a răspuns:

Pe cine sa fii geloasa?

| crisy_9816 a răspuns:

Poi sa ai incredere in fortele tale proprii trebuie sa fii mult mai optimista si sa stii ca speranta moaree ultima.si sa nu mai fii gelosa probabil ca trebuie sa invezti sa ai incredere in cel de langa tine. succes

| didiDia explică (pentru biancaterpeavaiubeste):

Pai tipul de care imi place are plin de tipe ceva mai tinere decat mine in lista de prieteni de pe facebook si le-a zis multora dintre ele ca sunt frumoase si atragatoare, iar chestia asta ma scoate din minti, desi in mod normal nu am dreptul asta, pentru ca el oricum nu ma iubeste. Si atunci ma gandesc ca daca as avea prieten si ar avea si el o gramada de tipe in lista de prietene pe retele din astea gen facebook, m-ar deranja foarte tare, mai ales daca le-ar scrie ca sunt frumoase. Pe de alta parte, mie nu mi-ar conveni daca mi s-ar cere sa-mi sterg prietenii de pe facebook sau sa renunt de tot la contul de facebook.(bine, eu ce-i drept, n-am 99% prieteni barbati si nici nu le las comentarii cu,, vai, ce fain esti'') Deci nu e cazul pe care il credeai tu, dar oricum. Si faza e ca daca as avea prieten, n-as avea incredere nici in fortele mele, nici in el ca daca se da una frumoasa la el, el nu ma lasa pe mine pentru ea sau macar sa ma insele cu ea.(nu as ierta aventurile, oricat de drag mi-ar fi tipul).

| anss23 a răspuns:

Gandeste-te ca fiecare om este special in felul lui si ca nu ai niciun motiv pentru a te considera inferioara altora.Nu te astepta sa fii in relatii perfecte cu toata lumea, deoarece suntem cu totii diferiti, trebuie doar sa-ti gasesti un grup de oameni in care sa te integrezi.Nu te mai gandi mereu la toate defectele tale, si nu-ti mai controla chiar toate cuvintele,de frica sa nu spui ceva stupid, orice ai spune e parerea ta si ai dreptul sa ti-o exprimi.
Gandeste-te pentru un minut la toate partile tale bune, eventual fa-ti o lista cu asta si citeste-o de mai multe ori. Poate ti se pare stupid dar din cauza autosugestiei chiar o as incepi sa-ti amintesti mai des de partile tale pozitive.
Nu iti mai stabili teluri care nu pot fi atinse si evita gandurile perfectioniste.Incerca sa-ti gasesti un hobby(cum ar fi desenul,cantatul la un instrument),deoarece nu se stie niciodata cand iti poti descoperi un talent de care nici nu stiai.
Si,nu in ultimul rand, pentru a fii sanatos si fizic si psihic este foarte important sa faci sport. Poti face jogging in fiecare zi sau te poti apuca de un sport, in asa fel te vei elibera de stres si te vei simti mai optimista.
Bafta!winking

| didiDia explică (pentru MariusZap):

Acidd, am dat raspunsul pentru biancaterpeavaiubeste si e valabil si pentru intrebarea ta./dumneavoastra

| ELLSSA a răspuns:

Gelozia,o boala rarawinking
Tocmai asta este, sa ai incredere si sa te stapanesti atunci cand trebuie.Ar trebui sa inveti a o masura si sa nu sari calul.
Invata din greseli si promi-te-ti ca nu le repetihappy

| ostea a răspuns:

Dacă ești geloasă însemnă că nu te prețuiești cu adevărat așa cum ești și cînd vezi că alții sunt mai buni ca tine, intrevine gelozia, probabil ai vrea mereu să fii mai sus ca cineva dar asta nu este cine știe ce, important este sa te APRECIEZI pentru ca ești o Ființa specială, așa cum ești, ești TU!

Fii încrezătoare în forțele tale proprii și nimeni nu poate să te ajute în afară de TINE însăți, nimeni! Oricît ar încerca cineva.
Dacă tot vrei să te schimbi este un pas bun dar o să dai de zeci de drumuri și o să te împotmolești pe acolo pe undeva, nu renunța la drumul ce vrei să îl parcurgi pentru că o să reușești într-un final cu RĂBDARE nu uita, asta este CHEIA.

Noi am putea zice mii de sfaruri și eu știu că tu nu o să procedezi precum zicem noi pentru că este vorba de voința TA, numai și numai a TA!

Iubește Ființa ta
Iartă Ființa ta
Apreciază Ființa ta
La urma urmei ești TU și cel mai important este să fii împacată cu tine însăți, altfel o să fii mereu în dezechilibre.
Schimbarea nu este tocmai ușoară dar nici imposibilă deci eu îți doresc mult succes și nu uita. TU ești RĂSPUNZĂTOARE de deciziile pe care le iei, numai și numai TU, orice s-ar întîmpla în viața ta de aceia este bine să te IERȚI pe tine.

Dacă vrei să vorbim, dă-mi mesaj.
îmbrațișări și numai bine.

| didiDia explică (pentru Sihastrul):

Multumesc mult pentru raspuns. Il voi declara castigator.