anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Stau la bunici de mic si mai sta si unul din fiii lor care este retardat si e bolnav cu capu care face crize cateodata si cade pe jos. Problema nu este asta, doar ca vorbeste foarte urat cu cei din jur si se comporta foarte needucat si nesimtit ca si cum noi suntem la cheremul lui si daca nu ii convine ce spui si te pui in gura cu el mai sare sa te si loveasca. Bunicul meu saracul s-a stins anul trecut in martie si a ramas doar bunica. Eu recent m-am intors din Anglia dupa 3 ani si inca stau la bunicamea. Ma duc si la munca dar mai sunt aproape 2 saptamani pana la salariu ca sa ma mut. Intrebarea este daca pot sa il raportez undeva si sa il ia de pe capul bunicamii (care din pacate ii ia apararea si s-a obisnuit cu el sa o jigneasca si sa nu ii comenteze nimic). Ce pot sa fac? Politia poate sa faca ceva? Daca ma bat cu el imi face mie politia dosar. Ce sa fac? Ma imbolnavesc de inima si psihic sunt la pamant. Ajutati-ma va rog frumos!

Răspuns Câştigător
| sofisis a răspuns:

Nu ai ce sa faci si trebuie sa intelegi faptul ca este bolnav psihic. Nu poti sa ii faci nimic fizic iar politia nu il va lua pentru ca daca are handicap recunoscut nu raspunde pentru faptele lui.
Singura varianta este sa il institutionalizati. Sa il bagati intr-un centru/ospiciu

4 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Politia nu prea are ce face pentru ca e de domeniul psihiatriei. Trebuie dus la medic si sa ia niste pastile care sa il linisteasca

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dar de ce nu i ti cauti tu in altă parte sa te muti, părinti nu ai? De ce stai cu bunicii? De ce te ai intors din Anglia daca stiai ca ăla i nebun.

| asandru93 a răspuns (pentru sofisis):

Merci pentru raspuns.

regis
| regis a răspuns:

El e fiul bunicii tale, are tot dreptul de a locui acolo, spre deosebire de tine, care ar trebui sa fii pe picioarele tale. Daca bunica ta il suporta de o viață, înseamnă ca nu e chiar atât de imposibil decconvietuit cu el cum ti se pare tie. Ce poți sa faci? Sa îți vezi de treburile tale, sa te muti in locuința ta, unde primești pe cine vrei.