Frmos cum ai descris situatia, esti o fata desteapta.Alcoolul e ceva f dificil, nu prea mai poti sa te lasi, deci aca el de la 18 ani a tot mers pe linia asta sia cum are 32, nu se va lasa nici daca face terapie,eu nu am vazut pe cineva alcoolic sa se fi indreptat, scuze ca zic dar el este alcoolic, o persoana vcare nu se ppoate abtine sa nu bea alcool asta este.
Deci alcoolul este mai periculos decat drogurile asta pentru cei care is cum am zis.
De la droguri te mai lasi, dar de la alcool slabe sanse.
Nu te sfatie nimeni sa-l lasi, nici eu, asta numai tu o sa decizi.Ai doara 22 de ani esti de abia la inceput, mai poti incerca sa vezi tu personal daca se poate face ceva.Cu vorba buna nu o sa rezolvi nimic, trebuie sa incerci si altceva, ma refer sa pleci si sal il lasi singur stiu si eu cateva zile sau 1-2 saptamani,sa vezi ce o sa faca.
Terapia sau dus la dezalcolizare sincer,am vazut asa ceva,dar dupa sau apucat iar,iar cu cit inainteaza in varsta se va accentua,nu se va diminua,unia ajung si in coma de la cit beau,merg,sau sunt dusi la dezalcolizare,stau acolo o vreme,apoi merg acasa,stau cateva zile,iar cand vede baututa in fata lor fac ca trenu,ajung iar in coma sau la dezalcolizare si tot asa or sa o tina.
Dar acum depinde si cit de dependent este,de aia ai putea sa incerci si ce am zis sa pleci sa il lasi singur,spui ca daca nu se lasa n-o sa mai ramai cu el.
Monotonia aia apare pentru ca el este foccusat pe bautura,de aia ce sa mai faci cu unu asa,vorbesti de una singura.Ce este bun,este ca nu-i violent,asta e bine, daca era si violent, atunci da puteams a zic fugi unde vezi cu ochii.
El trebuie sa se lase de tot de bautura, sa nu mai tiii in casa deloc bautura, sa nu mai mearga la petreceri nicaeri, dar e cum zic depide de gravitatea siatuatiei de cit de depedent este.
M-ai pierdut aici:
"insa cea mai mare problema este faptul ca el bea foarte mult"
lasa-l, la 22 de ani gasesti pe altcineva, care nu mananca rahat DEGEABA
Este o problema delicata ce este intalnita mai des. Din pacate toate povestile pe care eu le cunosc personal duc la familii destramate in timp sau mai rau, abuzuri si panta descendenta a familiei. Desi nu o sa vrei sa accepti va trebuii sa pui piciorul in prag si sa-i dai un ultimatum. Daca te iubeste se va oprii. Ceea ce acum e fun in viitor devine obisnuinta si se ajunge la degenerari, vorbe urate sau chiar violenta in familie.
Da-i un ultimatum si daca iun termen scurt nu se intampla nimic poti sa-ti refaci viata. Nu trebuie sa tragi tu pentru "boala" lui
Te înțeleg perfect, aunt in aceeași situație. Și eu am un iubit de 8 ani. În acești ani am încercat să îl indrept, am reușit cu aparatele cât de cât, dar cu alcoolul, nu. A recunoscut cä îi place. Și chiar nu trece o zi in care sä nu bea. Și eu am stat pe gânduri dacă să îl las sau nu, dar răspunsul este da. I-am dat si un ultimatum, cum zicea o persoană mai sus, dar crede-mă că absolut nimic nu s-a schimbat și văd că nu o să se schimbe niciodată. Mai rău e cand ajungi să ai copii cu el, apoi chiar că esti dispusă să accepți mai multe prostii. E nașpa să îl vezi pur si simplu băut sau beat aproape in fiecare zi. Tu practic o să ajungi sa îți fie greață de el la un moment dat și îți pierzi vremea cu el. El bea de plăcere și dacă el nu vede o problemă gravă in asta, normal că te amăgește cu vorbe cum că s-ar lăsa, dar nu poate, iar tu stai și aștepți o schimbare care nu o să vină.
Numai daca va pocaiti amandoi cred ca ar mai putea iesi o relatie in care sa fii si tu fericita alfel daca ramai cu el vei avea parte de yn alcoolic pentru tot restul vietii.
Femeie, evita sa mai atragi lumea in POCAIALA ta, ca nu toti ne schimbam religia si credinta dupa cum vrei tu.