| Lorena6879 a întrebat:

Bună, soră mea a intrat într-un anturaj de ceva timp, cam de 4 luni și face numai prostii,nu se grijește și nu vrea ajutor,eu țin la ea și văd că are nevoie de niste susținere și ajutor să iasa din anturajul ăsta. am tot incercat sa o conving și să-i explic că nu e bine ce face,dar nu mă ascultă, probabil că sunt sora mai mică, eu am 19, ea 21 și ea crede că le știe pe toate și spune sa o las in pace,dar eu văd că nu îi e bine și vad pe ea că e consumată, nu stiu cum sa o conving, pentru că o iubesc și nu vreau sa i se întâmple ceva, ce sa fac?

17 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Spune-le parintilor tai si ei vor stii sa discute cu ea.
Macar respectul pentru parinti o va face sa-i asculte si cine stie, poate va intelege pericolul in care este si se va corecta singura.

| Lorena6879 explică (pentru Violleta2022):

Le-am spus la părinți, nu îi ascultă...

| Violleta2022 a răspuns (pentru Lorena6879):

In cazul asta nu ai ce-i face, fiindca este doar alegerea ei, sa traiasca asa.

| Sophieka a răspuns:

La 21 de ani deja era scoasa din casa mea, pusa la munca si pe chirie, apoi sa-si cumpere un imobil al ei.
Daca atat o duce capul la varsta aceasta... Nu faci decat mai rau incercand sa o ajuti daca e atat de prostanaca.
Fara sa ai intentii rele, se poate intoarce impotriva ta.
Invata din greselile ei si cauta sa iti faci viata si viitorul cat mai frumos si inconjurat de oameni de calitate.

| adryang78 a răspuns:

Din păcate, nu poți face mai mult decât faci deja. E majoră și direct răspunzătoare de deciziile pe care le ia și de greșelile pe care le face. Încearcă în continuare să o convingi, e tot ce poți face. Poate până la urmă o să te asculte.

| FloreaOvidiuAdrian a răspuns:

Daca tot e asa grozava poate are bunul simt si se muta unde doreste si va scuteste de prezenta ei.

| Hyperion7 a răspuns:

Sa o lași să se pocăiască.
In viața te mai lupți și cu morile de vânt și pierzi,așa că mai bine le lași așa până se strica ele singure.
Tu nu faci nimic decât sa încăpățânezi și mai tare,o împingi și mai tare unde nu trebuie, pentru că, in astfel de situații, orice ai face, se întoarce contra înapoi sub forma de rau.
O fi intrat ea in anturaje dubioase și chestii, dar asculta-ma ce-ti zic.Nu te cunosc însă, o sa vezi că așa va fi.
Se va întoarce la părinții tăi și la tine in momentul in care face o prostie ireparabilă sau ceva destul de grav, apelând la ajutorul vostru. Abia atunci se va dezlipi de anturaj.
Practic, las-o sa învețe singura ce are de învățat.

| Freya1 a răspuns:

E o problema tipica.Nu știu dacă ai văzut, da sunt fete de 11/12 ani ce merg în 4 labe de la droguri și te miri ca nu asculta la 21 de ani.
O sa facă o tâmpenie mai mare pentru care va plăti scump și va realiza singura.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Vreau să vă ajut și v-am trimis un mesaj privat.
Ce ai putea face este o reclamație la poliție referitor la acel anturaj.

| Altinbek a răspuns (pentru Lorena6879):

E alegerea ei ce vrea să facă.

| Cornelus0070 a răspuns:

Este majora si raspunde pentru ce face.

| dullcat a răspuns:

Sper ca nu ai luat-o si tu pe urmele surorii? Cam asa pare... :/

| Lorena6879 explică (pentru dullcat):

Am depresie și eu, nu-s chiar pe urmele ei dar nu fac BN nici eu

| dullcat a răspuns (pentru Lorena6879):

Ai fost diagnosticata cu depresie sau asa intuiesti? Si ce ti-ai propus sa faci? Cu parintii ai vorbit?

Am mai avut depresie, și da am fost diagnosticata, am fost azi la psihologul meu
Cu mama nu am vorbit

| dullcat a răspuns (pentru Lorena6879):

Ok.Daca simti ca mergi degeaba, de mai mult timp, ar trebui sa schimbi psihologul.

Am fost la alt psiholog înainte și la psihiatru, am luat 8 ani tratament pentru depresie cu derealizare și depersonalizare, atacuri de panica, anxietate severă și tulburări de anxietate.la 15 ani am întrerupt tratamentul pentru că făceam prostii sad, de 4 luni nu mai iau tratament pentru că nu mi sa mai prescris