| anonim12345779 a întrebat:

Sunt disperata, nu știu cum sa-mi ajut prietena. Ea de o perioade de timp este hartuita de tatăl unei prietene de a ei. Gen asta a început de astă vară, dar ea de abia cand a început școala mi-a povestit. Acesta care o hartuieste, este într-un fel prieten cu familia ei, familia ei și respectivul locuiesc în același sat. El o mai duce cu mașina în oraș și într o seara o pipaia și ii spunea dacă prietenul ei a facut sex cu ea. Iar ea are doar 15 ani. Și odată i-am spus sa îl înregistreze pe telefon sa le arate părinților ei, dar ea mi-a spus ca a mai încercat, dar el ii tot controlează telefonul. Într-o seara ea era la prietena ei și s-a luat curentul. Mama ei vitrega și prietena s-au dus sus la siguranță sa vadă ce s-a întâmplat și ea a rămas singura cu el. Acesta o atingea în zona intima și ii spunea lucruri mizerabile. În aceasta seara m-a sunat și mi-a spus ca a pupat-o cu forța și ea încerca să scape dar el o ținea și incerca sa-i bage limba cu forța în gura. Când am auzit ce a vrut sa facă am văzut negru în fata ochilor. De când mi-a povestit, eu tot încerc sa o conving sa le spună părinților ei ce se întâmplă, dar ei ii este frica și spune ca părinții ei nu o vor crede. Chiar nu mai știu cu ce sa o ajut... Sper sa îmi dați câteva sfaturi... Ms anticipat!

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Spune tu parintilor ei! Nu lasa dupa ea. Fa ceva. Si cu telefonul alta smecherie, da-i un telefon mai mic al tau sau de la cineva, si sa-l puna pe ala pe rec, si pe ala al ei la vedere sa il verifice ala. E simplu, pe ala cu rec sa il bage intr-un buzunar sa nu se vada cumva, ii da rec inainte sa intre in masina adica inainte sa aiba contact cu el cumva, el sa nu vada ca mai are unul. Dar mare atentie sa nu se prinda ala ca mai are unul.

Daca nu faci asta si nici nu spui tu parintilor, nu inseamna ca o ajuti stand pe bara. Altceva nu ai de facut. Sau pune 2-3 baieti sa-l ameninte putin, sa-i puna in vedere sa o lase in pace.

10 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Dar cu ce drept îi controlează telefonul?
Încearcă să vorbești tu cu părinții ei dacă ea nu e în stare.

| anonim12345779 explică (pentru Andreeush):

I am spus și asta, dar ea a spus ca nu mai are ce vorbi cu mine dacă le spun părinților ei.

Am vrut sa le spun eu părinților ei, dar ea a spus ca nu mai are ce discuta cu mine dacă le spun

Am vrut, dar ea a spus ca dacă vb cu ei ea nu mai vb cu mine

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru anonim12345779):

Acceptă asta, spune-le situația, poate ai și ceva mesaje de la ea ca să pari mai credibil, la un moment dat o să conștientizeze că i-ai vrut binele și o să vă împăcați.

| Mosotti a răspuns (pentru Andreeush):

Cu ce drept, e porc, de aia ii controleaza ala.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim12345779):

Pai ea nu trebuie sa afle ca ai vb cu ei! Altfe ce faci? Te uiti la suferinta ei? Tu te pui la mintea ei? Si daca nu ar mai vorbi prin absurd, dar ai salvat-o, ai facut ceva bun. Insa mai poti aplica una din celelalte metode sau ambele. Daca refuza sa aplice aia cu telul sau a doua, inseamna ca ea ar putea minti, dar daca stii sigur ca nu minte, e okey.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Caz de închisoare penrtru tip.
Să îl ocolească cât poate. Să spună la cine poate, dacă nu poate la părinții ei.

| sofisis a răspuns:

Bai nu stiu altii dar la 15-16 ani esti suficient de copt incat sa STII sa nu te mai expui situatiilor riscante. Ea de ce se duce acasa la el? De ce accepta sa o duca cu masina? Adica pana mea, daca unu te pipaie, clar nu ai de ce sa te urci singura in masina cu el. Eu in primul rand as intreba-o de ce naiba nu il evita ca pe ciuma apoi as inregistra-o pe ea cand imi poveste=te si i-as arata inregistrarea maica-si. Cu riscul ca nu mai are ce discuta cu mine.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Incurajeaza-o sa stea de vorba cu noi. Vrem sa o ajutam.
Poate primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul ei de discutii cand se confrunta cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poate afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care se confrunta reprezinta subiecte delicate si s-ar putea simti in largul ei mai degraba in mediul online, indrum-o sa ne scrie la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poate primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

In plus, daca doresti sa o ajuti, poti lua legatura cu noi in momentul cand esti cu ea.

Asteptam sa ajutam!