Ideal sunt 10-12kg toata sarcina, dar depinde de fiecare femeie in parte, cum are metabolismul, ce fel de sarcina are samd.
Eu am avut sarcina toxica si in primele 4 luni am pierdut greutate, fiindu-mi foarte-foarte rau, dar dupa 5 luni am inceput usor sa iau in greutate si la sfarsit de sarcina aveam 10kg fata de perioada cand nu eram gravida.
In primele 4 luni este posibil chair sa nu iei in greutate deloc, fiindca sunt greturile si starile de rau care apar, dar treptat-treptat fatul creste si dupa 5 luni vei vedea ca vei lua constat in greutate.
Hraneste-te sanatos cu: multe fructe proaspete, legume, carne, evita sucurile, evita tocaturile, afumaturile, prajelile si grasimile si alcoolul si vei vedea ca fatul se dezvolta frumos si sanatos.
la 7 saptamani de sarcina este cat o maslina de mare, deci nu ai de ce sa-ti faci inca griji acum.
Sanatate multa si nastere usoara!
Cred ca depinde de la caz la caz. Sotia mea a luat in jur de 16 kg pana la finalul sarcinii.
Buna.Cunosc o persoana foarte slaba care a nascut un baietel sanatos. Familia isi facea griji (fiind de la tara si avand mentalitatea ca gras=frumos si sanatos), dar la maternitate au zis ca femeile acestea rar au probleme, spre deosebire de cele mai implinite din punct de vedere al kilogramelor.
Eu am avut 49 când am rămas, acum când stau sa nasc am 63.Deci de luat iei, doar ca mai către final.