| Mariaflorea1874566 a întrebat:

Bună TPU, Acum câteva luni am dormit la sora mea mai mare fiidcă era bolnavă și trebuia să am grijă de ea și ei bine într-o seară când am dormit mi-a pus ceară de la lumânare pe față, pe urmă a început să facă mai multe chesti ciudate, câteodată chiar mă speria, le-am spus și părinților dar ei mi-au spus că trebuie să stau cu ea tocmai de aia, chestia e că a trecut ceva luni de atunci, e mai bine dar părinții tot mă obligă să stau cu ea pentru ca încă nu e bine. Ce aș putea să fac? Acum ca pare mai bine, eu aș vrea să mă mut înapoi la ai mei dar nu pot.Un sfat va rog?

19 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Esti intr-o situatie foarte delicata... Pentru ca cineva trebuie sa aiba grija de sora ta. Banuiesc ca parintii tai nu pot, si de aceea ti-au incredintat tie aceasta sarcina imensa. Nu e usor sa ai grija de cineva cu probleme psihice, am avut un unchi care s-a imbolnavit pentru ca a stat cu capul ud pe ger, si toata viata a stat in spitalul de psihiatrie, si stiu cum era cand mai venea cateva zile pe acasa, cu cita grija stateau bunicii mei, si nici pentru mine nu era prea confortabil...
Daca zici ca e mai bine, atunci nu trebuie sa traiesti cu frica. Inseamna ca ia tratament, si ca raspunde la tratament, si se va face bine cu totul, sau cel putin va duce o viata cit de cit normala. Totul e sa astepti acel moment. In viata uneori suntem obligati sa facem lucruri care nu ne plac deloc. Asuma-ti aceasta sarcina, gindeste-te ca e o sarcina importanta pentru sora ta si ai tai, si iti va fi mai usor.
Un lucru bun este totusi in chestia asta. Daca tu stai linga sora ta, acum cand ii e greu, mai tirizu, cand isi va reveni, vei vedea ca legatura dintre voi se va stringe, si nu stii niciodata cand vei avea tu nevoie de sora ta, incit ea sa te ajute vreodata, si atunci vei intelege ce mult a insemnat acest ajutor al tau pentru ea.
E greu, dar, capul sus!, in caz de ceva, ai telefonul, ii poti suna rapid pe ai tai, si cred ca la orice problema, daca iti pui mintea la contributie si te gindesti bine, poti gasi solutii de convietuire cu sora ta, asa cum este ea.

| Violleta2022 a răspuns:

Sfatul il primesti de la parintii tai, care cunosc situatia reala si doar ei pot decide.

| sierra1 a răspuns:

"am dormit la sora mea...aș vrea să mă mut înapoi la ai mei dar nu pot.Un sfat va rog"

adică de ce n-ai putea, ce te reține?

| Mariaflorea1874566 explică (pentru sierra1):

Păi ea e bolnavă și eu trebuie sa am grijă de ea

| sierra1 a răspuns (pentru Mariaflorea1874566):

Câți ani aveti tu și ea?

Păi trebuie sa am grija de ea ca parinti aşa zic, acum e mai bine da tot nu ma lasa sa stau la ei.

Ea are 27 de ani iar eu 18...

Ea 27 iar eu 18

| sadrian46 a răspuns (pentru Mariaflorea1874566):

O ajuți în continuare. Poți în multe feluri la care nu te-ai gândit încă.

| sierra1 a răspuns (pentru Mariaflorea1874566):

După cum răspunzi, nu (mai) e o problemă.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să mă mut înapoi la ai mei. Cine sunt ai tăi?

| Mariaflorea1874566 explică (pentru sadrian46):

Părinți mei?

| sadrian46 a răspuns (pentru Mariaflorea1874566):

Dar ea nu era acasă la părinții tăi când erai obligată de ei să dormi cu ea?

| Mariaflorea1874566 explică (pentru sadrian46):

Ea locuieste separat deci a trebuit sa ma mut

| iulia0514 a răspuns:

Trebuie să discuți cu părinții tăi deschis doar asa poți rezolva problema!

| Mariaflorea1874566 explică (pentru iulia0514):

Păi da am vorbit cu ei, dar ei imi spun ca trebuie sa am grija de ea

| iulia0514 a răspuns (pentru Mariaflorea1874566):

Și le-ai spus că îți este teama de ea?

| Mariaflorea1874566 explică (pentru iulia0514):

Nu mie teamă de ea vreau doar sa ma mut înapoi acasă

| iulia0514 a răspuns (pentru Mariaflorea1874566):

Trebuie sa ai răbdare, când se va vindeca complet o sa mergi acasă pană atunci încearcă să-ți ocupi timpul cu ceva ce-ți place asa va trece mai ușor și pentru tine și pentru sora ta!