Explica-le ca nu este bine ceea ce fac...prea multa protectia asupra ta strica. Daca ei fac asta inseamna ca le pasa f mult(prea exagerat) de tine. spune-le ca in aceasta epoca moderna, toti copii care au un calculator si cablu de net au aceasta tentatie.promite-le ca nu vorbesti prostii si nu trebuie uiti la chestii vulgare.
Spune-le ce faci si ca nu prea au de ce sa te certe, adica poate nu te lasa dintr`un motiv; poate faci tu cateodata ceva tampit si ei cred ca e nu stiu cum. Promite`le ca daca te lasa faci ceva pentru ei, inveti la scoala, si explica`le ca nu e un lucru rau sa ai Messenger, toti au Messenger... .
Buna Bogdan parerea mea este ca tu singur trebuie sa le explici ca esti mare si poti sa te aperi singur de probleme si sa ti dai singur seama daca faci ceva bine sa-u rau.In legatura cu parintii tai am mai intalnit cazuri vpr sa te protezeze ca sanu dai degreutatile vietii da cu cat te protejeaja mai mult cu atatno sa te poti descurca in viata.Asaca te sfatuiescsa vorbestii cu parintiii tai si sa le spui ce crezi si sa aiba incredere in tine nu ca doar esti copilul lor si eu te ma sfatuiesc ceva nu mai te ascudes-au mintii pentru ca stim toti,, Minciuna are picioare scurte" iti urez bafta
Buna Bogdan parerea mea este ca tu singur trebuie sa le explici ca esti mare si poti sa te aperi singur de probleme si sa ti dai singur seama daca faci ceva bine s-au.In legatura cu parintii tai am mai intalnit cazuri vpr sa te protezeze ca sanu dai degreutatile vietii da cu cat te protejeaja mai mult cu atatno sa te poti descurca in viata.Asaca te sfatuiescsa vorbestii cu parintiii tai si sa le spui ce crezi si sa aiba incredere in tine nu ca doar esti copilul lor si eu te ma sfatuiesc ceva nu mai te ascudes-au mintii pentru ca stim toti,, Minciuna are picioare scurte" iti urez bafta
E adevarat, le e teama s-a nu vb despre prostii si diverse.In plus vb pe mess de 1 an fara ca ei sa stie si cred ca a venit momentul sa le zic.
Le zici pur și simplu ca vorbești pe Messenger, însă dacă fac scandal ii lași în pace nu le întorci cuvintele indiferent dacă au sau nu dreptate căci s-ar putea sa fie mai rău, sa nu te lase la PC, TV, sau ce idei trăsnite mai au. Apoi când se liniștesc încerci sa le spui iar.
Poi spune-le ca nu o sa vorbesti urat si nici cu persoane pe care nu le cunosti promite-le ca o sa vorbesti frumos si nu despre prostii! Este prea exagerat sa nu te lase sa vorbesti cu prieteni, desi asta dovedeste ca te iubesc mult si nu vor ca sa vorbesti urat! Vor sa te educe dar explica-le si tu ca sa te lase sa vorbesti cu prieteni/prietenele ca nu este ceva rau!