Iti cer scuze daca din raspunsul meu se putea intelege ca mila ar fi implicata in vreun fel. Voluntariatul meu nu are nimic comun cu mila. Sunt pensionar, am timp berechet si lucrez cu placere cu copiii care nu sunt lenesi. Pe lenesi ii neglijez, nu pot baga matematica pe gat, mai ales cand in clasa a VII-a unii nu stiu nici tabla inmultirii. Am ceva experienta in lucrul cu copiii, am 3 ajunsi oameni in toata firea si cu profesiuni onorabile (2 medici, un inginer IT). Ti-am raspuns pentru ca imi sunt dragi copiii isteti.
Mai intii.tii legatura cu tatal tau?
sper sa nu te superi dar incerc sa inteleg ce se intimpla intre voi. daca sora ta mai mare a tecut prin divortul parintilor tai fiind mai mare (tu mai mica) a inteles de ce ei s-au despartit si poate a crezut ca e greseala tatalui tau si de aceea o prefera pe mama ta.iar tu ca ai fost mai mica poate nu ai inteles totul si poate inca tii la tatal tau si de aceea mama ta e asa.
nu trebuie sa te descurajezi..viata merge inainte..am si eu 14 si cum stii mai trecem si prin pubertate si mai avem si noi scapari nu suntem perfecti
bafta
Ai 14 ani. Relatia actuala cu mama ta nu trebuie sa fie problema cea mai importanta care sa te preocupe. Peste 4-5 ani iti vei lua zborul de acasa si vei trai asa cum iti asterni acum. Invata mult, foarte mult asa incat sa poti intra la un liceu bun si apoi la o facultate de stat (sunt unele care iti asigura casa si masa gratuit 100%). Daca VREI sa inveti poti gasi un ajutor dat din suflet. Eu meditez la mate, gratuit, copii de V-VIII in cadrul unei asociatii caritabile. Sunt multe asemenea asociatii in toata tara. Daca esti din Bucuresti e mult mai simplu. Intrebarea la care trebuie sa-ti raspunzi singura e daca vrei cu adevarat sa te inhami la munca acum, pentru cativa ani, iar roadele sa le culegi apoi toata viata. Relatia cu mama se va imbunatati in mod sigur pentru ca te vei gandi mai mult la munca ta iar mama va aprecia si ea preocuparea ta de a invata. Iar daca n-o va aprecia, atunci sa nu-ti pese, munceste si mai indarjit si vei fi o castigatoare.
Eram in aceeasi situatie pana sa se mute sora mea. Acum ma cert foarte rar cu mama, si atunci cand o fac, o las ca pe ea, si plec din camera