| Bububu01 a întrebat:

Am o problema. De curand bunica mea a aflat ca are diabet, ca are ceva problene cu rinichii, plamanii nu mai zic... Si e foarte suparata. A si plans si spunea ca mai bine nu mai afla si murea direct. Am incercat sa-i spun ca astea sunt urmarile de la cat a fumat in viata ei, ca nu a mancat sanatos, ca in ultimul timp nu a prea facut mai deloc sport. Dar e extrem de suparata. Ceea ce vreau e sa-mi spuneti si mie ce as putea sa-i spun, cum sa o ajut sa mai iasa din starea asta? Va rog. E extrem de important. Dau vot+funda raspunsului ajutator

2 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

E o boala, ea exista si trebuie purtata, chiar daca am aflat despre ea. Sigur ca nimanui nu-i place sa i se spuna ca are o boala incurabila, dar suntem nevoiti sa o acceptam pana la urma. Nu stiu cati ani are bunica ta, dar ar trebui sa-i spui ca viata, asa cum este, trebuie traita, si ca diabetul nu trebuie sa ramana o povara pentru ea, caci supararile ii pot afecta organismul mult mai grav decat bolile pe care le are.
Cand un om are o problema, nu sari pe el cu reprosuri "Am incercat sa-i spun ca astea sunt urmarile de la cat a fumat in viata ei, ca nu a mancat sanatos, ca in ultimul timp nu a prea facut mai deloc sport.", caci asta o face si mai suparata pe viata. Tu trebuie s-o incurajezi mai mult. Sa se gandeasca la familia ei, nepoti/stranepoti si sa lase gandurile negre deoparte. Nu e simplu, dar pana la urma se va resemna. E normal sa sufere la inceput si, daca nu ai idei cum s-o inveselesti, stai langa ea, dar nu ii mai reprosa nimic, caci nu e benefic pentru ea.

| Lawliet14 a răspuns:

Ceai de sunatoare, dar intreaba inainte medicul daca are voie sa consume. Exista foarte multi diabetici, ea avand mai multe probleme acum trebuie sa aiba foarte mare grija. Du-te si imbratiseaz-o! Daca tu ai fi fericita, nu s-ar bucura?