| mycutsaa98 a întrebat:

Buna Tpu.Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv.Dar poate ma ajutati voi cu un sfat bun.Eu am 15 ani si sunt la liceu.Am niste probleme cu tatal meu.El ma considera o fetita de 6 ani,nu ma lasa sa ies nicaieri,nu ma lasa sa fac nimic,nu ma lasa sa am prieten, imi interzice absolut tot. Vrea doar sa invat si atat.In fiecare weekend ma obliga sa ma duc la tara desi eu nu vreau.Acolo nu am niciun prieten.In schimb aici as putea merge la mall, sa ma plimb cu prietenii.Mama mea e o persoana calma,care ma intelege,ma lasa sa am prieten, si nu e asa dura ca tatal meu.Pot sa zic ca eu nu am viata mea.Ca mi-o controleaza el.Ce as putea face in privinta asta? Cum sa vorbesc cu el sa ma lase in pace sa fac ce vreau eu? Sunt adolescenta si generatia noastra nu mai este cum era a lor.sad El nu ma intelege deloc. Daca incerc sa vorbesc cu el striga la mine.Ati putea sa mi dati un sfat?

6 răspunsuri:
| Iunona a răspuns:

Sa ai rabdare, sa vorbesti cu el despre orice, cere-i "lucruri marunte", sa stai in fata blocului cu o prietena sau sa vina o amica pe la tine...castiga-i increderea si in timp te va lasa sa faci ce iti place.

| Aleexxanndra a răspuns:

Mai, stiu cum este esti singura lui fata si de asta se comporta asa cu tine, nu vrea sa te piarda tine foarte mult la tine si vrea sa te aiba langa tine. Nu vrea sa patesti ceva rau, si inca nu are incredere in tine demonsreazai ca esti o fata intelegatoare si poate avea incredere in tine si cu timpu va realiza ca nu mai esti fetita tati.big grin

| Aleexxanndra a răspuns (pentru Aleexxanndra):

Langa el*

| Koos_Szandi_1997 a răspuns:

Demonstreaza-i ca ai note bune, ca poate sa aiba in tine incredere! roag-o si pe mama ta sa mai vorbeasca cu el. poate l-ai dezamagit pe tatal tau si ii greu sa isi recastige increderea in tine happy ..si eu am avut fix problema asta cu tati, dar acu numai am stress. am un iubit, pe care il cunoaste si ii de acord cu el asa ca ara incredere mine in mare parte ..sti pe unde si cu cine umblu mereu si cu scoala i-am dovedit ca invat.

| Zenithf a răspuns:

Daca ai avea o masina de calatorit in timp, vei fi de-a dreptul socata sa vezi cat de mult seamana generatia ta cu generatia lor. Cel putin in aceasta privinta, noi am fost si vom fi intotdeauna la fel. Singurul lucru care te-ar putea ajuta intr-un fel in cazul tau este distanta, sa mergi cat mai departe de tatal tau. Ti-o spun cu parere de rau, ca nu-i placut sa fii departe de cei la care tii si care tin la tine, dar ca sa scapi de sub aripa prea protectoare a tatalui tau, trebuie sa mergi la o scoala/facultate/serviciu din alt cartier/alt oras/alt judet/alta tara.
Me is so sorry. sad

| Zenithf a răspuns:

Pardon, mai este alternativa sa te faci "fata rea" si sa te iei in gura cu el tot timpul, sa-ti castigi drepturile de adolescenta prin lupte seculare, ec vor dura, bineinteles, 2-3 ani. :-\
Cu timpul va ceda, mai ales ca si cunoscutii si prietenii ii vor zice sa te lase mai moale, ca ai ajuns si tu la o varsta, ca si ei au fost la fel, ca si el o furat-o pe mama ta de la parinti (si bineinteles ca o adus-o inapoi intreaga, poate ceva mai rotunjoara). Bine, am inceput sa scriu numai prostii, mai bine pun ".".