De 6 ani impreuna, multi ani inainte. Ai fi putut sa locuiti impreuna, una este ca sunteti de atatia ani si una e sa locuiti sub acelasi acoperis. Atunci veti vedea amandoi daca puteti sa traiti impreuna. Iti dau 2 exemple experimentate din viata mea, totul tine de noroc si de jumatatea de langa tine.
Nu suntem momentan casatoriti legal, suntem logoditi, desi ne cunoastem de dinainte si cand am format un cuplu, am locuit sub acelasi acoperit din prima zi, pentru ca eu eram in Grecia, el grec desi din alt oras si locuiam pe atunci in Salonic cu chirie, apoi dupa 1 an abia am intrat in casa parintilor lui si am locuit cu toti acolo. La greci, cand barbatul isi aduce iubita in casa parintilor lui, este semn de casatorie. Noi locuiam la parter, viitorii socrii la etaj. Suntem impreuna de 5 ani nedespartiti.
In prima relatie din Romania ma mutasem dupa 2 saptamani si facusem cea mai mare greseala atunci, pentru ca dupa stat de aproape o luna cu el, si-a dat pe fata toate minusurile, cat nici relatia noastra nu a rezistat prea mult. Cat locuiam la parinti, el ar fi despartit si marea in doua, dar asta era doar ca sa faca o impresie buna parintilor mei, iar cat timp am locuit cu el, era omul lenes, mergea la serviciu, numai aveam nici o iesire pe nicaieri, doar stat in casa si era dependent de jocurile de calculator.
Bun, cat erai in perioada scolii era prea devreme sa te muti, acum la varsta pe care o ai, ai putea sa incerci pentru o saptamana sa vezi cum va impacati sub acelasi acoperis, daca rezistati, creste de la o saptamana locuitul impreuna la alte 2-3 saptamani, daca treci cu bine, muta-ti cuibul definitiv la prietenul tau. Este totul sa va acomodati unul cu celalalt in aceeasi locuinta.
Si la varsta ta e timpul pentru a te casatori, sunt atatea tinere care fac acest pas. Pana la urma de a fi casatorit sunt niste acte, ca tu si cu el sunteti aceleasi fiinte, unde iubirea e mereu prezenta. Daca sunteti amandoi cu locurile voastre de munca asigurate, acum usor usor puteti trece si la urmatorul pas.
Succes si multa iubire va doresc!
O prietena are 22 iar prietenul ei are 26 si sunt impreuna de 4 ani iar ea se tot grabea sa se casatoreasca cu el pana cand le-am spus sa incerce sa stea impreuna o perioada sa vada ce si cum. Au stat iar acum se urasc
Cand te casatoresti / muti cu cineva apar mai multe probleme, mai multe chestii de rezolvat, mai multa treaba de facut. daca esti in stare sa le faci iar daca relatia ta merge bine pe partea comunicativa si rezolvati totul impreuna (sunteti si prieteni pe langa iubiti) atunci ai putea sa faci pasul cel mare.
Mult succes
Trebuie sa te gindesti ca trebui-e sa aduci un copil pana la varst-a de 18 ani conform legi la majorat si daca urmeaza studii superioare pana la terminarea lor 18 ai tai+18ai copilului=36 il vezi major te orientezi si tu aici parerea mea 22
Påi si ce mai astepti? De 6 ani impreuna eu zic ca este cazul sa va mutati si impreuna, påna nu stai cu el nu o sa iti dai seama cum este el cu adevarat si in intimitate. Asa ca propune'i daca nu ti a propus sa va mutati impreuna.
Ce leatura are varsta? Cercetatorii de la Academia Regala UK inca nu au facut nici un studiu. Asta inseamna ca nu se poate gasi varsta "cea mai potrivita".
Varsta potrivita ar fi cam 20-35. Puteti sa va mutati impreuna si inainte de logodna daca doriti amandoi. Timpul de relatie ar fi cel putin 10 luni.
Scuze ca e cam scurt
Nu exista o varsta general valabila/ potrivita pentru astfel de lucruri. Varsta potrivita e cea la care tu simti ca esti cu persoana potrivita. Mutatul impreuna ar trebui sa fie obligatoriu (inainte de casatorie) pentru ca sunt multe obiceiuri, multe lucruri care se schimba cand doua persoane stau impreuna, una e sa te vezi in fiecare zi cu cineva si sa-ti placa, alta e sa-l vezi 18 ore/24... Atunci vedeti daca chiar va suportati si va placeti, dupa ce dispare "dorul" si se instaleaza o usoara monotonie. Dupa cat timp, iar depinde de tine, dupa cat timpi te simti tu comoda si sigura pe ce vrei sa faci, sau cel putin comoda, daca nu si sigura.
Da, mi-a propus de multe ori... Inca de acum 2 ani. dar inca nu am facut-o fie ca ma simteam prea mica pentru asta, fie ca ce o sa spuna parintii mei, etc.
Asa este, oricum asa gandeam si eu. Dar aveam nevoie de ceva pareri! Multumesc!