| DanielHabax a întrebat:

Bună TPU. Am și eu o mică problemă, am un nepoțel și trece printr-un moment mai puțin plăcut. Părinții lui îl pedepsesc fără telefon, fără tv, fără ieșit afară cu prietenii, pus să facă curățenie, îi pun buline roșii sau buline negre, uneori îi mai aplică o corecție fizică cu cureaua, îl obligă să spună poezii, nu-l lăsa pe rețelele de socializare, are voie doar o oră pe telefon. Mai rău decât in Korea de Nord. Eu totuși țin sa cred că în secolul XXI, e idnamisibil astfel de educație, să-ți bați puițul pe motivul că nu doarme la ora lui de culcare, că uită să dea apă la pui, că înjură la nu știu ce jocuri pe Pc/Telefon mobil. Eu cred că există altfel de pedepse, hai înțeleg că uneori îl pedepsești cu interzicerea anumitor activați, dar nici să-ți bați copilașul. Am încercat să port o discuție cu părinții copilului dar fără vreun rezultat pozitiv, tind să cred că la 23 (aproape 24) de ani ai lui, ar trebui să iasă cu fetele, să aibă un loc de muncă, să aibă în posesia lui un autoturism, veșminte pe care el și le dorește, nu hainele pe care mami și tati îl pun să se îmbrace, țin să cred că este un caz pierdut, oricât de mult aș încerca să ajut mai rău fac, părinții lui nici nu mai mă lasă să intru în contact cu el. Este trist, tatăl lui este fratele soției mele, dar nici cu soția mea nu vor să mai vorbească, este trist. Vă mulțumesc și vă rog dacă se poate, fără ironii, eu chiar doresc să ajut.

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nepotelul (am crezut ca este unul mic, prescolar sau la clasele mai mici. Marea mea surpriza a fost ca are deja 24 ani!
La aceea varsta, "copilul" are probleme mari, probabil este retardat psihic (acesta ar explica si comportamentul parintilor).
Ar trebui sa te intereezi, cum se comporta baiatul in societate! Ar explica multe.

| daniela1107 a răspuns:

Dumnezeule! Copilul are 23 de ani? Pai in cazul asta de ce mai sta cu părinții lui? Părinții sunt bolnavi, nu e normal ceea ce face... Eu in locul lui mi-am cumpăra un bilet de avion și aș rupe legătura cu ei...

Răspuns utilizator avertizat
Bula
| Bula a răspuns (pentru alexxxxxxxxxxxxzzzzz):

Din cauza ca, la 24 ani se lasa manuit ca un copil de gradinita.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru alexxxxxxxxxxxxzzzzz):

Si daca ai parinti prost educati vine o vreme cand pui piciorul in prag. Eu la 16 ani n-am mai primit bataie. Taica-meu a incercat sa ridice mana si i-am spus: daca dai o sa-ti rup mana si o sa te bat cu ea peste fata. Normal ca n-asi fi dat in tata, dar amenintarea si-a facut efectul. Ideea este ca la 24 de ani nu poti sa fii normal si sa accepti bataia parintilor.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Parerea mea este ca:
Trebuie sa devina un om independent prin a merge la munca,munca aduncandu-i banii necesari sa devina propietar pe lucrurile lui,un cuvant de spus in casa, e si el obosit, munceste si el cand se pune problema de faptul de al pune pe el sa faca curat ca si pedeapsa.
Asta ar fi solutia, dar de ce nu vrea la munca?
Nu poate muncii?
Propune-le parintilor dandu-te de partea lor, sa-i interzica absolut tot pana se duce la munca, sa-i lase laptopul si telefonul DECAT pentru a se angaja si apoi sa i le ia, sa nu i le lase sa se joace sa faca nimic din ce nu tine de angajare.Nici bani sa nu-i dea, decat pentru a merge la munca.
Si asta ar fi ultima lor pedeapsa dura pentru el, mergand la munca v-a deveni independent si v-a urma drumul de mai sus, devenind normal si el, ca e suficient de tarziu, are 24 si ii va face foarte bine decizia asta.
Bafta

| MrNuggets a răspuns:

Totul era ok pana la faza cu 24 ani, apoi am realizat brusc ca e un scenariu fictiv happy

| kGeorge a răspuns:

Bai frate cand am citit 23 de ani mi-a picat cerul in cap.
Esti sigur ca baiatul ala nu are probleme psihice?
De la varsta asta nu mai poti sa ajuti.
Abilitatile de comunicare si intelegere trebuiau sa se dezvolte pana la 16 ani sa zic. Daca el a fost tinut asa de mic pana acum, va fi inadaptat social. Parintii au facut-o cu mana lor.

| darrio2007 a răspuns:

Nepoțel la 24 de ani? Păi, ăsta e barbat in toată regula. Ori ai gresit varsta ori chiar se poarta cu el ca si cu un copil de 8-9 ani.

| darrio2007 a răspuns:

Se pare ca l-ai trimis din nou in tara, din cate scrii in aceasta postare.
https://www.tpu.ro/......-un-nepot/