Iesi in evidenta! Fa ceva dragut pentru ei... Poate te poate ajuta cineva care te intelege. Poate asa te va trata la nivel egal cu sora ta
Nu face vreun lucru prostesc spune-le parinitilor tai despre problema ta poate te vor intelege
Din ce mi se pare mie, parintii tai nu sint nici betivi, nici saraci lipiti, poate ca doar au impresia ca la virsta ta nu mai ai nevoie de atentie. Discuta cu ei frumos si spune-le care e baiul.
Iti recomand sa le spui parintilor tai ce simti sigur te vor asculta.Ai incredere.
Stiu,este gelozia,normal ca cea mica primeste mai multa atentie,doar prin simplul fapt,si e lesne de inteles,ca e mai mica. Spui ca nu stii daca parintii tai se intereseaza de situatia ta de la scoala (nu ma refer de situatia la invatatura, care inseamna mediile semestriale/anuale)
Cred ca stiu de ce nu vor parintii tai sa fii dus in Germania:nu vor sa simta lipsa ta. Aparent, ei nu te iubesc, darei te iubesc pe tine mult, pentru ca esti copilul lor.
Cred ca ar trebui sa vorbesti cu parintii tai. Sunt rai cu tine?
Sau cu un psiholog.
Uite,poate ca parintii tai nu se mai intereseaza de tine, dar trebuie sa le spui.Sa nu faci o tragedie doamne fereste, multi se simt neglijati din cauza praintilor, dar trebuie sa le spui.Adica si eu am patit asta, dar le-am spus si m-au inteles.Sinuciderea nu e singura cale, du-te si vorbeste cu psihologul scolii el te va indruma spre bine si o sa te ajute, iti promit.
Nu ai gresit categoria stai linistita. Incearca sa vorbesti cu ei... Explica-le ca te simti neglijata, deschide-le ochii. Ei sunt mai atenti cu sora ta pentru ca ea e micuta si are nevoie de atentie. Parintii te iubesc si pe tine dar trebuie sa comunicati mai mult... uite, de exemplu si eu am o sora mai mare si s-a intamplat la fel cand am aparut eu. Chiar mai rau. O neglijau si se purtau efectiv urat cu ea. Dar sora mea a decis sa isi ia lumea in cap si sa traiasca singuratica. Nu iti recomand asta. Pur si simplu discuta cu ei! spune-le ca ii iubesti si iti lipsesc. :*:*
Uite care e treaba.NU FACE VREO PROSTIE CA SA TE OMORI.Intreabai daca mai tin la tine si daca ei te mai iubesc. Daca nu iti raspund sau esti timid sau ceva de genu nu e treaba mea.Fa asa:
1.Du-te afara;
2.Fa ceva ceva care te poti lovi adica nu sa te doara doar sa ai un semn sau sa te prefaci improvizezi ok?;
3.Mergi in casa si prostestete adica fa ceva de gen Awuuuuuuuuu... in fine;
4. Spunele ca te-ai lovit tare si ca nu mai poti de durere.
5. Dupa vorbeste cu ei daca ei mai tin la tine.
S-au fa cum a spus cool17008
De ce nu le spui si lor ce ne spui noua aici? Sau le ai spus deja ..si nu ai primit nici un raspuns,?
Acum scuza ma ca iti spun dar..la varsta ta..eu cred ca exagerezi si tu un pic. In Fine nu vreau sa mai spun multe lucruri decat te sfatuiesc sa intri pe urmatorul link si de ce nu sa suni la numarul respectiv.Nu ti fie teama ori rusine! Poveste le tot ce te doare..cu Siguranta vei primi sfaturi poate ceva mai bune ca aici sau chiar o implicare directa! ok?
http://www.telefonulcopilului.ro/drepturile-tale?id=16
Succes!
Nici sa nu te gandesti sa faci vreo tragedie! crezi ca daca Doamne fereste patesti ceva, vrei primi mai multa atentie? da, vei primi, dar doar pentru moment! incearca sa petreci timp cu ei si fa tot posibilul sa iti fie "cei mai buni prieteni".nu incerca sa o lasi pe sora ta in umbra stati impreuna si intelegeti-va bine!
Buna!
Intotdeauna asa-i.
Dar stii,ca avand o sora e mai frumos,ai cu cine discuta, eu chiar mi-am dorit si-mi doresc o sora, dar din pacate mama mea nu mai poate face.
Bucura-te ca ai o sora langa tine, vorbeste cu parintii sa nu mai faca diferente intre voi, si tu esti copilul lor.
Te pup!
O idee nu prea buna. Adica. tu crezi ca va merge? Chiar daca raspunsul e nu ei nu cred ca o sa zica: "Mda. vad ca ti-ai dat seama."
Asta e motivul pentru care nu am facut-o inca... M-am gandit si la sora mea care nu are nici 1 vina.
Mersi mult pentru sfat. Cred ca este cel mai bun pentru moment... Am sa incerc sa fac asta inca o data, cand unul din ei este intr-o buna dispozitie.
Pai in primul rand iti multumesc pentru timpul acordat. In al doilea rand nu au cum sa fie rai cu mine daca nu imi dau atentie.
Nici nu e nevoie.Eu ma bucur sa vad ca te pot ajuta. Daca nu iti dau atentie, incearca sa discuti cu ei, sa ii faci sa inteleaga.
Sora ta nu iti este concurenta.
Nu inseamna ca nu mai trebuie sa inveti la scoala daca ai tai nu iti mai verifica notele.
Fi fericita caci ai o familei, ca ai o surioara.
Nici nu ai idee cat de mult te iubesc ai tai.
Tu cand te-ai nascut ai avut acordata aceeasi atentie care i se acorda surioarei tele, deci cand te mai uiti la ea sa stii ca te vezi pe tine si tu ai fost la fel.
Pur si simplu spune-le:
"Mama, tata vreau sa vorbim.
Stiu ca e normal sa o acoperiti cu dragoste pe surioara mea, insa nu trebuie sa ma neglijati.
Nu va mai intereseaza situatia mea scolara, pana nici la matusa mea nu m-ati lasat sa ma duc. Care poate e singura persoana care mai tine la mine. (asta o sa-i raneasca, dar probabil o sa mearga)
Nu va pun sa alegeti intre mine si surioara mea, insa va rog sa incepeti sa ne tratati in mod egal, sa nu mai faceti diferente intre noi."
Cred ca asta o sa le atraga atentia.
Nu am avut alta idee.
Asa sunt si eu stii ce fa pleaca de acasa la matusata iar cand vin dupa tine vorbeste cu ei caci altfel nu prea ai sanse!