anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa ma lamuriti un lucru. Amo sora care e in Londra cu prietenul ei. Ea a ramas insarcinata si se vor intoarce in Romania sa locuiasca. Doar ca ea pana acum a lucrat la negru iar prietenul ei are 3 ani jumate lucrati pe cartea de munca dupa a ramas fara munca ar unde a gasit dupa a lucrat la negru. In Romania ce ar trebui sa faca ca sa aiba ajutorul pentru copil care parca e de 2 ani? Poate sa faca cu cartea lui de munca? Sau ce sa faca orice sfat e binevenit.
Multumesc

10 răspunsuri:
| Fnnyn a răspuns:

In Romania ar trebui sa inceapa sa munceasca la alb. Nu de alta, da' romanii is mai rasisti.

| Overom a răspuns:

Nu stiu sigur dar probabil la casa pensiilor vei gasi un raspuns mai bun decat pe TPU parerea mea happy

| Angelaaa a răspuns (pentru Overom):

Cand vor ajunge in Romania se intereseaza, doar ca voiam asa ca idee sa stiu.

| Overom a răspuns (pentru Angelaaa):

Asa e cel mai bine ei iti pot spune ce si cum.

| Mihaela1964 a răspuns:

Nu poate, trebuia sa fie ea angajata, nu prietenul ei.

| Angelaaa a răspuns (pentru Mihaela1964):

Dar multi au facut chestia asta, cu cartea de munca a sotului pentru ca se casatoresc in vara. E ca si cum el sta acasa cu copilu

| Damain_Damian_1998 a răspuns:

Dacă prietenul are carte de munca presupun ca are si insurance number platit in cazul asta dacă naște in Anglia 540lire pe luna (9 luni)+alocația 20pe săptămâna. Nu conteaza unul dintre părinți sa aiba platit insurance number.se poate bf

| Angelaaa a răspuns (pentru Damain_Damian_1998):

El are cartea de munca in Romania, in Anglia nu a lucrat cu carte de munca dar deja au plecat de acolo, se intorc in Romania. Eu voiam sa stiu in Romania ce se poate face.

| Damain_Damian_1998 a răspuns:

Alocația 200ron pe luna pana la 2 ani.

| MayanMistica a răspuns:

In Romania se poate cere ajutorul pana la doi ani doar daca a lucrat pana sa nasca. Ceea ce nu se aplica in cazul surorii tale. Singurul benefit ar fi alocatia de stat care e foarte mica dupa cate stiu. Daca el ar fi avut de lucru pe teritoriul Romaniei pana sa nasca ea atunci amandoi ar fi beneficita de spitalizare gratuita datorita asigurarii de sanatate pe care el o platea in Ro. Acum e naspa: niciunul neavand serviciu ea risca sa plateasca spitalizarea. Si nu e ieftina sa stii. Ceea ce iti spun acum este vorba de Romania.