In Romania ar trebui sa inceapa sa munceasca la alb. Nu de alta, da' romanii is mai rasisti.
Nu stiu sigur dar probabil la casa pensiilor vei gasi un raspuns mai bun decat pe TPU parerea mea
Dar multi au facut chestia asta, cu cartea de munca a sotului pentru ca se casatoresc in vara. E ca si cum el sta acasa cu copilu
Dacă prietenul are carte de munca presupun ca are si insurance number platit in cazul asta dacă naște in Anglia 540lire pe luna (9 luni)+alocația 20pe săptămâna. Nu conteaza unul dintre părinți sa aiba platit insurance number.se poate bf
El are cartea de munca in Romania, in Anglia nu a lucrat cu carte de munca dar deja au plecat de acolo, se intorc in Romania. Eu voiam sa stiu in Romania ce se poate face.
In Romania se poate cere ajutorul pana la doi ani doar daca a lucrat pana sa nasca. Ceea ce nu se aplica in cazul surorii tale. Singurul benefit ar fi alocatia de stat care e foarte mica dupa cate stiu. Daca el ar fi avut de lucru pe teritoriul Romaniei pana sa nasca ea atunci amandoi ar fi beneficita de spitalizare gratuita datorita asigurarii de sanatate pe care el o platea in Ro. Acum e naspa: niciunul neavand serviciu ea risca sa plateasca spitalizarea. Si nu e ieftina sa stii. Ceea ce iti spun acum este vorba de Romania.
Maria_Renzo_1984 întreabă: