Spune i tu. După 8 ani cred ca îți permiți sa ai o discuție asa mai directa. Ideea e sa vezi de ce nu face pasul, poate nu considera ca va leagă actele poate crede ca nici tu nu vrei neapărat căsătorie oficiala. Dar daca îți dorești propune-i tu, nu e mare lucru. Ii spui ca vrei sa te căsătorești legal și ca ar fi cazul sa te ceara
Se zice ca daca nu te cere in primi 3 ani nu te cere de loc voi aveti 8...
Normal trebuie sa te casatoresti cand simti dar la cat timp aveti voi impreuna nu stiu daca mai e asa de important.Si eu am fost cu cineva timp de 8 ani si de 7 locuiam impreuna da ne-am despartit.M-am ales doar cu un inel si o logodna in primi 2 ani si de atunci nu m-am mai gandit la casatorie.Am zis ca daca ne iubim ne iubim si fara o hartie si bine am facut ca acum imparteam bani de divort si poate si copii...Fratele meu s-a casatorit dupa 10 ani doar ca sa fie pe acelasi nume, sa poata avea anumite bunuri, sa poata face un copil etc...
Daca vrei sa te casatoresti nu mai astepta sa isi de-a el seama.Sunteti de 8 ani ar trebui sa discutati si sa ii spui sa isi faca curaj ca de nu il ceri tu si il faci de ras.
De ce vrei sa te legi la cap cu un act ..nu mai bine cu banii de nunta pelecati voi doi in vacanta si mai bine va distrati acolo...
da e frumos sa te ceara si toate chestiile astea siropoase care noua ne plac dar fara acte e mai usor daca dupa nu o sa mearga, nu trebuie sa il cauti cu divortul doar ii dai inelul inapoi.
eu cred ca ar trebui undeva la 2 sau 3 ani sa te ceara..acum intrebi un barbat ti-ar raspunde ca undeva la 8 poate...
Sa il lasi pe el sa te ceara daca vrea nu ii da tu de inteles ca vrei..ar trebui sa fie in stare sa te cunoasca si sa realizeze ca esti tipul de femeie care vrea sa fie ceruta.
Pe de alta parte poti sa il ceri tu daca ai curaj si vezi ca il iubesti si el nu o face..eu sincera nu as face-o ca nu ma reprezinta acest stil.
Si daca nu o face nici in anul acesta intreaba-l direct fara jena "-Auzi da tu de ce nu ma ceri, astepti ceva mai bun, crezi ca nu sunt suficient de buna sa te legi cu mine la cap?"
Asta as face-o eu dar eu sut o femisista convinsa asa ca nu asculta prea mult de sfaturile mele.
Sincer, nu cred ca exista un termen sa ceri in casatorie, o faci cand esti indragostit lulea si simti ca vrei persoana aia, sa o ai langa tine, fiecare clipa a vietii.
Am fost ceruta in casatorie a doua zi dupa ce ne-am cunoscut, a fost fantastic de frumos, iar 6 luni mai tarziu, eram casatoriti. Casnicia noastra este la fel de frumoasa si acum, dupa 34 de ani.
Sa stai 8 ani cu cineva care nu are de gand sa se ceara in casatorie, mi se pare prea mult, poate nici nu are vreo intentie sa te ceara, poate s-a plafonat, poate vrea sa apara ceva mai interesant la orizont... ma cam nelinisteste ca, dupa atatia ani, inca sa-i mai trebuiasca baiatului timp sa se gandeasca.
Poate ar trebui, sa faci tu pasul asta, cere-l tu in casatorie... se poarta in ambele sensuri!
Macar vezi in ce directie o va lua si ce va decide, ca sa nu constati ca ai pierdut 8 ani de viata langa cineva, care nu te iubeste cu toata inima si nu te vrea alaturi, pe viata.
Inteleg punctul vostru de vedere. El zice ca isi doreste si ca vrea lucrul asta cu mine, vrea si copii. S-ar putea sa se fi plafonat putin din cauza alor lui, care sunt pocaiti si nu sunt si nu au fost de-acord cu relatia asta. Si inca nu am fost la ai lui acasa, nici ei n-au acceptat sa vina la noi acasa ca tot locuim impreuna.
Poate asteapta sa se schimbe relatia intre mine si ai lui sa ne cunoastem putin. Atata timp cat eu nu i-am vazut inca mama, de ce m-ar cere? cerutu asta va implica familie, socrii, si tot tacamul. si daca eu nu am avut nicio intalnire oficiala cu ai lui macar o data, de unde casatorie?!
Nu cred ca te mai cere. Sau eventual dupa vreo 2 ani de locuit impreuna ca sa vada daca v-ar merge. Iar aia cu parasitul, o "gluma" cu siguranta.
Daca nu ma cere, nicio problema. sa stiu doar. ne iubim si fara casatorie, nu mai traim pe vremea bunicilor, sa ne casatorim dupa 2 intalniri, sau sa putem avea o relatie doar dupa casatorie. cunosc foarte multe cupluri care au si 3 copii si nu sunt casatoriti si se impaca excelent si se comporta ca in adolescenta unul cu altul. iar un amic din copilarie si-a cerut partenera dupa un an de relatie. si in 6 luni au divortat si acum se urasc. asa ca, lasa, nu fi ironic/a. stii si tu ca nu tin actele si un inel pe deget. atata ca are si casatoeia rolu ei si frumusetea ei daca crezi in ea si ti-o doresti, daca nu, traiesti bine mersi si fara spor!
Eu nu cer niciun barbat in casatorie. daca o face el, bine, iar daca nu, la fel de bine. ideea era ca ne dorim amandoi asta si nu se mai intampla odata. daca aflu ca nu e adeptul actelor si inelelor pe deget, nicio problema. sa stiu numai. nu ma depart de un om care ma iubeste si pe care il iubesc doar pentru ca nu e adeptul casatoriilor. atunci ar trebui sa ma despart de el si pentru ca are familie de pocaiti, si pentru ca e vegetarian si eu nu, asa-i? daca e sa ne despartim pentru diferentele de gandire sau stil dintre noi.
si sa ma fi cerut cand? poate acum, 2 ani, un an, da. daca ar fi facut-o mai demult as fi refuzat probabil. nici nu-mi doream casatorii si eram si prea tanara si inca cu studiile si dupa fusta mamei. app, sunt cu el de la 16 ani, ai fi vrut sa ma ceara la 18, cand invatam pentru BAC? iar el abia s-a pus pe picioare pe plan profesional? degeaba au trecut 8 ani, daca doar de 4 ani is adulta.
Nu trebuie sa il ceri tu era un fel de a spune ca si o gluma deoarece dupa cativa ani va permiteti sa discutati despre asta.Sunt oameni ce isi planuiesc impreuna nunta nu se cer uni pe altii.
Si pe mine ma cerut la 16 dar doar ne-am logodit mi-a pus un inel pe deget.Dar nu m-a deranjat asta pentru ca nu sunt adepta casatoriilor.Eu nu m-am despartit de el ca nu m-a luat de nevasta ca el vroia eu nu am vrut am avut alte ale adunate.Am stat 7 din 8 ani impreuna in casa si crede-ma faptul ca abia de la 18 ani ai devenit adult nu are relevanta daca oricum deja aveati 2 ani de relatie minora fiind presupun ca la 2 ani se numeste relatie serioasa.
Cert e ca nu e o varsta sau o perioada anume cand sa te casatoresti o faci cand simti si daca.
Si daca nu tin actele si un inel pe deget si va iubiti si fara acte de ce te mai deranjezi sa scrii public pe un forum "oare ma cere?!". Te contrazici singura.
Sa vad si eu fel si fel de pareri a oamenilor casatoriti sau pe cale de. Parerea mea si relatia mea tot aia va ramane indiferent de parerile voastre. Eram doar curioasa daca se trebuie intampla candva anume, dupa anumiti ani de relatie, la o anumita varsta etc. Dar cica nu tin cont de astea. Ok, inseamna ca pot fi ceruta oricand. Si carmen bruma si cu mircea badea sunt impreuna de mai bine de 10 ani au copil dar nu sunt casatoriti si nici nu vor fi ca nu vad relevanta actelor. In ziua de azi femeile sunt independente, unele castiga si mai bine decat unii barbati, se descurca singure. Daca se iubesc stau si asa impreuna fara casatorie. Casatoria mai e doar o formalitate sau facuta de dragu bunicilor nu mai e dovada de dragoste sau sa fie facuta pentru interese materiale pentru ca repet, femeile se descurca singure in ziua de azi.
Daca 94 e anul nasterii tale si daca sunteti de o varsta, mi se pare prea devreme sa te legi la cap. Ar fi fost altceva daca relatia voastra incepea la 20 si tu aveai acum 28. Plus, ca nu ii cunosti inca parintii, un mic detaliu important.
Doamne cat discurs pentru nimic. Da fa-i fata mea ce vrei si lasa-ma odata in pace. ca atat te-ai sucit si mi-ai dat mii de exemple de parca ma si intereseaza ce faci tu. Bafta acolo sa te ceara odata ca se vede ca o ceri cu disperare desi incerci pe aici sa faci pe femeia independenta si sa o dai la intors sa-ti ascunzi frustrarile. Nu te mai chinui sa-mi raspunzi ca nu mai citesc, am chestii mai bune de facut cu timpul meu. Hai, casa de piatra.
Si atunci de ce intri aici si raspunzi oamenilor? daca asa vieti frumoase si importante aveti voi? ma bucur ca ati fost cerute dupa o saptamana, bravo voua, sper sa si ramaneti casatorite ca cerutu e cel mai simplu. testul cel mai mare de fapt, nu sa nu divortati cand va e lumea mai draga, sa si ramaneti impreuna si sa va iubiti la fel de mult, ceea ce e cam rar in zilele de azi. divorteaza oameni si cand au nepoti mai nou asa ca, va doresc numai bine! ipocritilor.
Corect, asta ma straduiam si eu sa explic.
intr-adevar, m-ar fi putut cere acum un an, doi, dar cam atat. mai devreme de atat, nu era cazu, eram mult prea copilarosi pentru asa lucruri serioase si responsabile. in zilele de azi nu se mai marita fetele la 16 ani. in ziua de azi se pune accent pe studii si sa devii prima data independenta financiar pana ti-e vremea, apoi ai timp si de maritisuri si copii toata viata, right?
Eu ziceam ca atat acum 1 an - 2, cat si acum, daca aveti 23-24 de ani, mi se pare devreme.
Corect. asta ziceam si eu. eram doar curioasa daca 'trebuie" sa se intample la o anumita varsta. avand in vedere ca nu, si doar cand te simti matur si pregatit, pot sa mai stau linistita inca, putem, pardon.
P.S el are 26, eu am 24.
Da ti se pare ca esti singura de pe site-ul asta care pune intrebari? Intru si raspund unora care chiar au nevoie de ajutor, nu se plang pe un forum ca nu le cere iubi in casatorie. Mai zici ca nu esti frustrata da primul lucru pe care mi-l arunci e "bine ca ati fost voi cerute dupa o saptamana" Fato, esti penibila, lasa-te ca te faci de ras.
Pai da, daca vorbesti asa superior ca si cand cine dracu vei fi tu in viata reala. ma bucur pentru voi daca ati fost cerute repede, nu fiti ironice cu "nu te cere nici in urmatorii 2 ani", "daca au trecut 8 ani nu te mai cere", cum am vazut mai sus, etc. sa fiti sanatosi. raspunde la oameni cu probleme reale atunci, ce-ti pierzi timpul cu mine? parca ziceai ca nu-mi mai raspunzi, "capionul zilei".
Pai incerc sa te ignor, da nu pot ca-mi duhnesc notificarile a femeie frustrata din cauza ta. "Parca cine stie cine ai fi in viata reala", asa si cine ar trebui sa fiu? Sunt eu si sunt foartw mandra de mine si de ce am realizat, vrei sa ma apuc sa-ti fac insiruri cu realizarile mele? ) pot macar sa ma mandresc ca grija mea in viata nu e ca nu ma cere unu dupa 8 ani si nu-s atat de penibila sa expun asa ceva pe net. Deci da, tot sunt ceva mai realizata decat tine. Iar asta cu superioara, eu nu ma cred altfel nu dadeam niciun scuipat pe tine sa ma mai straduiesc sa-ti raspund, te tratam ca pe musca aia enervanta pe care o ignori pana pleaca, dau 2 bani pe tine, vezi? Eu nu ma cred superioara, e problema ta daca ma vezi ca fiind superioara. Si de unde asta cu campionul zilei? Asa, am castigat un titlu aici pe meritul meu, te frustreaza si asta acum? Ma numeste un titlu sau ce?
Din moment ce ai iesit campionul zilei esti cam pe aici, preocupata sa dai rapsunsuri la oameni cu probleme mediocre, nu? Realizato. poti sa ai ce vei avea ca la ce exprimari ai, nu ai cei 7 ani de acasa si bun simt. Poti sa fi terminat Oxfordu ca esti un nimeni fara bunul simt si fara empatie fata de cei din jur. Si daca asta a fost un gand de al meu, puteai sa raspunzi frumos sau sa ignori. Eu am gandurile si frustrarile mele cum zici tu, tu le vei avea pe ale tale ca de aia petreci atata timp pe net, de viata sociala frumoasa ce ai. Sau esti urata sau ai fost batjocorita in copilarie, sau esti obeza, sau te o fi inselat iubitu. Le ai si tu ale tale. Nu mai fa tu misto de altii. Poate eu am o "problema" copilareasca. Mai bine, decat cu adevarat grave.
Stai tu linistita ca am suficient bun simt, ca nu mi-l exprim cu toate frustratele care nu merita niciun gram de respect e partea a 2-a. Ca nu vad niciun motiv sa te respect pe tine, o copila care se plange pe un forum ca nu e ceruta de nevasta nu inseamna ca nu-s educata, inseamna ca stiu pe cine merita si nu merita sa respect, motiv pentru care ma si inconjor cu oameni de calitate nu cu toate terminatele. Am si destula empatie, nu-mi duce tu grija, apropiatii mei stiu mai bine ce fel de om sunt, nu trebuie sa fac pe zana cea buna in stanga si-n dreapta ca n-am nevoie sa-ti dovedesc nici tie nici nimanui nimic.
Ca-mi place sa-mi petrec o parte din timp pe aici sa-i ajut PE CEI CARE AU NEVOIE inseamna ca am frustrari? Wow, mai cautam si noi o definitie ceva la cuvantul asta inainte sa-l folosim aiurea? Si nu, stai tu linistita ca nu-s nici grasa, nici urata nici cum ai mai zis pe acolo, am suficiente calitati, de unde pana unde sunt grasa sau cum ai mai zis ca nu vad rostul sa te respect pe tine? ) Esti amuzanta, ai citit si tu 2 articole de psihologie ce ti-au aparut cand scrollai pe Facebook si gata ai impresia ca stii sa citesti oamenii? Omg, chiar nu vrei sa te opresti din a fi penibila, nu?
Si tu, inteligenta si rafinata ce esti, chiar nu ma poti ocoli, chiar asa te enervez de imi raspunzi mie, unei copile frustrate de fiecare data? te atac, a? **** in ploaie ce esti. si vezi ca un om cu altitudine care respecta, respecta si un cersetor de pe strada, nu se uita superior, daca chiar e. nu pe unii da pe unii ba. vezi, la asta te-ai dat de gol. un om educat respecta pe toata lumea. ca intrebarea mea nu te-a jignit incat sa incepi direct sa fi ironica si sa te dai mare ca cine dracu esti tu, vreo olteanca imputita.
Alo, pai tu incercand sa o jignesti pe fata asta care ti-a raspuns decent la intrebare, ai jignit o intreaga regiune. Incerci sa scoti in evidenta ca nu e ea educata cand de fapt arati cat de mahala esti tu. Daca nu esti capabila sa tratezi un raspuns ca atare si interpretezi un mesaj ca fiind ironic si un atac la adresa ta, pai nu mai intra pe aici, fata mea si lasa oltencele in pace?