| Elide a întrebat:

Bună TPU,ce părere aveți când partenerul sau partenera vrea să iasa în club,terasa,centru vechi,cu persoane de se* opus,și se duce fără voi,ca din motive personale nu puteți merge,cum sunt eu la muncă,și pică tura în weekend,sau sunteți plecați undeva departe,la părinți sau nu știu,poate aveți o problemă de natură medicală,lei nu puteți merge,și se duce fără voi,știind ca acest lucru vă deranjează,și îi mai și spuneți ca nu este în regulă să se ducă acolo singur,și pe baza asta să facă și un scandal monstru, voi cum ați proceda în situația aceasta și ce părere aveți?

5 răspunsuri:
| MMP2000RO a răspuns:

Comunicarea este cheia într-o relație sănătoasă, dar la fel e și încrederea reciprocă. Nu e rău să aibă și prieteni de sex opus, până la urmă oamenii sunt ființe sociale și poate se cunosc demult. Iar dacă e să te înșele (nu pe tine, ci la modul general) partenerul sau partenera, știi vorba aceea: o poate face și cu tine de mână (vorba era pentru femei dar mă gândesc că se poate aplica și pentru bărbați).
Poți să-i comunici asertiv că ieșirile ei în lipsa ta cu prietenii te deranjează și că o rogi să nu mai meargă sau să meargă când ești și tu. Sau s-o rogi să-ți dea din când în când un mesaj sau un scurt apel. Dacă te iubește va ține cont și de nevoile și dorințele tale și nu va face ceva care să te deranjeze la modul intenționat. Cel puțin eu unul așa văd lucrurile.

| StoicAnalysis a răspuns:

Depinde si cu cine se duce si cata incredere ai in el/ea.

| Doru51 a răspuns:

Eu cred că lucrurile sunt foarte clare, dacă spui că nu ai putut merge și i-ai cerut să nu meargă fara tine, este lămuritor cat tine la tine la părerea ta, eu cred că o pauza ar fi binevenită, cât de lungă?! timpul și acțiunile ei, lui viitoare vor hotărî

| Kufu95 a răspuns:

Da, poate să meargă, nu trebuie să fiu eu moț tot timpul cu ea, dacă totul este decent, unde merge nu văd care e problema.

| Kiran a răspuns:

Atat timp cand ajungeti amandoi acasa si nu observi dupa o schimbare sau o "raceala" nu ar exista o problema, insa daca observi un comportament mai apropiat cu acele persoane si nu cu tine, probabil ca asta ar duce usor usor, la ultimele pagii ale cartii.