Te verifica pentru ca are o indoiala asupra felului in care iti faci temele. In momentul in care ii vei castiga increderea, atunci nu iti va mai verifica temele.Prin urmare, eu cred ca daca iti faci temele temeinic, fara sa te impinga ea si ii spui "uite, am terminat temele, daca vrei verifica", dupa o perioada de timp (cam 2-3 saptamani) o sa te lase in pace. Nu uita: incererea se obtine greu dar se pierde extraordinar de usor. Asta inseamna ca va trebui sa fii serioasa si sa-ti faci temele cu responsabilitate astfel incat, cand te va verifica fara sa stii tu, ea sa gaseasca totul ok.
Sper ca asta te ajuta. Have fun!
Fundita?
~Roxetta
Mama ta iti vrea binele... Poate nu are incredere in tine sau nu are ce face in timpul acela.Depinde si de ce note ai la scoala.P.S. Poti sa-i gasesti o ocupatie, sa stati de vorba, etc. O zi buna!
Buna.
Eu zic ca cel mai bine e sa iti faci temele.
Nu degeaba te verifica, face bine!
Crede-ma, poate acum zici ca este rea
dar in viitor vei spune ca este buna ca a facut asta.
Plus, fa-ti temele. Eu am primit note rele la scoala pe teme nefacute.
La tine in clasa nu iti da nota mica profesoara/profesorul de mate sau romana cand nu-ti faci tema? La mine da.
Si plus uni profesor fac asa: La 4 teme nefacut ai nota 3.
Adica doar daca nu faci numai un exercitiu, tot te trece pe lista '' nefacutului''.
Asa ca fa-ti temele.
E mult mai bine.
Cred ca daca ii poti demonstra mamei tale ca esti responsabila pe domeniul scoala atunci nu te-ar mai verifica! adica sa te vada mai des citind o carte, sau scriind ceva nu te-ar mai verfica asa des!
Vorbeste cu mama ta si explica-i ce te deranjeaza si de ce. Sunt convinsa ca ea iti vrea binele dar nici sa te tina sub lesa nu e bine.
Poate mama ta nu are suficienta incredere in tine, poate crede ca gresesti la teme si de aceea te verifica, nu vad o alta explicatie.Las-o sa te verifice, ce este asa complicat? Sau poti sa o intrebi daca are inceredere in tine si de ce vrea sa iti corecteze mereu temele. Sper ca te-am ajutat.
Poți să o întrebi de ce te controlează mereu la teme și apoi să îi zici că părinții celor din clasă de la tine niciodată nu le verifică temele. Sau îi poți spune să te verifice mai rar, pentru că dacă nu are încredere în tine, nu e o adevărată relație mama-fiică. Mama din clasa a 3 a nu mă mai verifică, pentru că are deplină încredere în mine. Doar mă întreabă dacă mi-am terminat temele și îi zic da/nu. Oricum, eu chiar îmi fac temele deci nu are de ce să se îngrijoreze.
Pai daca tu nu iti faci nicio tema, cine vrei sa ti le faca? cand o sa ai tu copii tai sa nu-i controlezi poate or sa repete ceva clase
Pai poate nu are incredere ca ti le faci pe mine m-a controlat pana in a 4-a si apoi nu mai ma controlat vorbeste cu ea si afla motivul ei de te controleaza mereu chiar daca e evident ca verifica daca chiar ti le-ai facut dar intreab-o
Incearca sa faci in asa fel incat temele tale sa fie perfecte. Daca o sa vada ca sunt bine, probabil o sa renunte sa te mai verifice.
Nu trebuie sa te superi. E un lucru normal. Iti vor doar binele. Mai tarziu ai sa realizezi asta si ai sa le multumesti. In clasa I, toti prietenii mei dupa-masa erau afara se jucau iar eu eram obligata de parintii mei sa stau in casa sa scriu pagini intregi cu literele alfabetului pentru ca scriam foarte urat. Acum, mai mare fiind, toata lumea ma felicita pentru ca am cel mai frumos scris, iar eu ma simt atat de bine..si asta multumita parintilor mei. Si mie imi corectau temele, nici eu nu scapam. Ma suparam. Dupa ceva timp, au plecat la munca in strainatate. Credeam ca va fi mult mai bine insa e foarte greu. Imi lipsesc atat de mult. As da orice sa mai fie acasa si sa-mi corecteze temele.
Nu te mai supara pe mama ta, iti vrea doar binele. Mai tarziu o sa realizezi si o sa-mi dai dreptate.
Prima data ii zici mama hai sa mergem sa cumparam niste haine noi. dupa ce ati iesit din magazin ii zici ca iti este foame si sa mergeti la fast food sa luati ceva de mancare, cand ajungeti acasa o ajuti la niste treburi si gata a uitat de teme la mine a mers. funda?
Pai ea te controleaza sa vada daca le-ai facut bine s-au nu poate daca nu le-ai facut bine te ajuta sa le faci desi ea nu iti vrea raul ea iti vrea binele ca sa poti trece scoala. Sper ca te-am ajuta.Mult noroc si o zi superba iti urez.
Exista un motiv bine intemeiat pentru care mama ta iti verifica temele, acesta este atitudinea ta in ceea ce priveste scoala, discuta cu mama ta si vezi ce asteptari are de la tine, incearca sa o convingi sa iti dea mai mult libertate, fi diplomata ( eventual ii spui sa iti dea o lista cu obiectivele pe care asteapta sa le indeplinesti, de ex sa ai media generala peste 7, si ii spui ca vei indeplini obiectivul in felul tau, iar daca nu se va intampla asta, atunci o vei face in felul ei ) sper ca te vei descurca
Poti sa ii spui mamei tale ca nu ai teme si nu te mai verivica.Te inteleg foarte bine.La mine a mers o data! Incearca si tu! Dar sa nu ii spui tot timpul ca nu ai teme ca se va prinde de sitoatie.Dar cred ca e cel mai bine sa te verifice!
BUNA.daca inca esti la scoala eu zic ca are tot dreptul; cand ai sa fii la liceu spune-i ca nu mai e nevoie, ca ai o varsta...si dupa cum spui ca "nu am nevoie"inseamna ca esti o fata care are note foarte bune si isi face temele corect.Ar trebui sa-i spui ceva de gen:"atata timp cat am note bune la scoala si nu fac prostii, nu ai de ce sa -ti faci griji in privinta temelor"... sper sa te ajute cumva parerea mea.PA PA
Si totusi... Problema ta reala este verificatul temelor?
Sau faptul ca prin asta vezi ca iti ingradeste libertatea si vezi asta ca pe un mod prin care ti se controleaza viata?
Dupa ce iti raspunzi la asta, poate apoi o sa vezi solutia corecta.
Nu uita insa si cealalta parte: omul care iubeste prea mult, de multe ori strica. Da in dorinta de a controla.
Mie nicio data nu mi-a verificat tema, pe mine nu ma tine sub papuc am fost libera si de aia stiu ce este bine si ce este rau, nu am facebook, si nu ca nu ma lasa mi se pare o influenta rea pentru mine cel putin, si ar trebui sa vorbesti cu ea
Cati ani ai? Un copil trebuie verificat intotdeauna de parinti, daca acestia il iubesc. Altfel, va ajunge rau. Nu e bine sa te enervezi. Arata-i ca le faci si spune-i unde sa te ajute. Numai ea te iubeste cu adevarat, toata viata. Restul sunt prieteni falsi si din interes.
Păi când vorbește de asta mergi la baie sau mănâncă ceva ca să schimbi subiectul. Nu te-ar mai verifica dacă ai lua note bune și ai fi bună la școală fără reclamații de la profesori
Mama ta vrea sa ai un viitor mai bun. De aceea e asa de disperata. Si mie imi face exac la fel. Gandeste-te ca o face din grija, si din iubire. Stiu ca e enervant, dar o face pentru tine.
Explica-i ca rolul ei ca mama e sa aiba incredere in propriul copil.In plus din greseli invatam.
Am trecut si eu prin asta. spune-i mamei tale sa te lase in pace sa nu iti verifice temele o perioada sa vada ca poti invata si fara sa te verifice ea.
Eu cred ca ar trebui sa o incurajezi pe mama ta in verificarea temelor si cind se va convinge ca totul e perfect va renunta singura. Fi calma, intelegatoare si atunci mama va fi convinsa ca esti un copil minunat. Spor la teme!