Incearca sa-i spui sa aiba incredere in tine si daca se va dovedi ca o s ate inseli sa te pedepseasca. dupa aia tu sa-ti faci temele o perisoada ca in acest fel ea sa vada ca poate avea incredere n tine si de atuncia o poti lasa mai moale (asa am facut eu)! Si spune-i optional(DACA REUZA) sa-i spui ca cum vrei ca tu sa ai incredere in mine daca nu-mi dai sansa asta niciodata?!? In fine! Succes!
Buna! aveam si eu o problema de genul,dooar ca mama mea nu ma lasa sa merg singura la scoala.
ai mai multe variante:
I-vorbeste deschis cu ea fara sa o ranesti(ocoleste un pic subiectul ca sa nu simta cumva ca nu e dorita)
II-astepti pana se decide ca esti destul de mare si trebuie sa te inveti si singura
III-ii spui ca a zis un profesor/o profesoara sa invatati sa va verificati temele singuri,ca e rusinos sa o asteptati pe mamica sa va verifice. eu iti recomand prima varianta. daca nu merge catusi de putin, alege intre II si III succes!(si apropo, mama ta iti vrea doar binele, nu o rani, pretuieste-o)
Eu ca sa nu ma mai controleze mama i-am aratat ca le fac si le fac corect. daca vede ca le faci si le mai faci si cum trebuie pe deasupra va incepe sa aiba incredere in tine. daca continua si dupa ii spui frumos,, mama, sunt mare si cred ca ar trebui sa ai mai multa incredere in mine.colegii mei nu sunt controlati de parinti la teme.stiu ca imi vrei binele, dar poti sa nu ma mai controlezi la teme, te rog?"
Cred ca daca ii poti demonstra mamei tale ca esti responsabila pe domeniul scoala atunci nu te-ar mai verifica! adica sa te vada mai des citind o carte, sau scriind ceva nu te-ar mai verfica asa des!
Vorbeste cu ea! Spune-i frumos ca, consideri ca nu mai este necesar acest lucru. Faceti un targ, de exemplu sa nu te mai verifice 3-4 saptamani si daca acest timp decurge bine si luati o hotarare. Demonstreaza-i ca poate sa aiba incredere in tine. Poti chiar dupa ce iti termini temele sa vii singura sa i le arati.
Daniela,dacă tu ești cu adevărat un copil conștiincios atunci o vei lăsa pe mama ta să-ți verifice temele și dacă va vedea că ți le faci la un moment dat te va lăsa în pace.
Buna! Este bine sa iti corecteze mama ta temele asa o sa inveti ce este corect si nu o sa faci greseli. Invata ca la varsta ta nu prea ai ce face.
De verificatul temelor nu poti scapa, dar poti discuta civilizat cu mama ta si sa ii spui ca ai nevoie de putina recreatie, ai invatat tot anul, macar o parte din vacanta sa te poti bucura si tu.
Explica-i mamei tale ca esti destul de mare pentru a-ti face temele singura si ca ori de cate ori nu vei stii sa faci un exercitiu, te vei duce la ea. De asemenea, poti sa-i spui si ca prin faptul ca iti verifica temele tu te simti constransa si iti da senzatia ca nu are deloc incredere in tine. Poti sa vii si cu varianta ca in fiecare seara tu sa-ti lasi caietele cu teme pe birou/masa si cand dormi ea sa se uite. Sau sa faca asta fara ca tu sa vezi.
Sper sa te descurci, sa inteleaga, si sa ajungeti la un compromis! Succes!
Păi când vorbește de asta mergi la baie sau mănâncă ceva ca să schimbi subiectul. Nu te-ar mai verifica dacă ai lua note bune și ai fi bună la școală fără reclamații de la profesori
Cel mai bun raspuns : LASA-O! Nu iti va face nimic daca ai gresit. E mama ta, ascult-o, stie ea din ce motiv trebuie sa iti verifice temele
Chiar asa de greu e sa faci o tema? Sau nu inteleg. Adica tu cand nu iti faci temele, ea vine si iti aminteste si te superi? Sau tu ti le faci, si ea n-are incredere in tine si vrea sa te controleze?
Daca e primul caz ar trebui sa ti le faci, ca eu am un profesor de mate al dracului, care tot timpul ne verifica temele si daca nu le facem sau e incompleta ne cearta . Cand am exercitii cu a, b, c, d. de n ori fac doar primele 4 subpuncte (a, b, c si d ) si nu isi da seama.
Daca e al 2-lea caz, nu e mare branza sa-i dai caietul 2 minute sa se uite daca ti-ai facut tema, ce e mare branza? Nu trebuie sa faci din tantar armasar, ea isi ocupa timpul, nu tu .
Pa >
Cred ca ar trebui sa vorbesti cu ea dar nu pe un ton impulsiv...propunei sa te lase o perioada iar daca nu reusesti promite-i ca vei face ce vrea ea, daca te vei descurca singura v-a intelege ca ai crescut
Fa-ti temele si cateva zile la rand in care v-a vedea ca totul este facut de la a la z se va plictisii sa te mai verifice.
Exact,ea iti vrea binele, pentru a avea note cat mai mari, de aceea nu poti decat sa-ti faci temele OK.
Vorbeste cu mama ta si explica-i ce te deranjeaza si de ce. Sunt convinsa ca ea iti vrea binele dar nici sa te tina sub lesa nu e bine.
Te verifica pentru ca poate nu prea are prea multa incredere in tine sau vrea sa se asigure ca ai lucrat totul si bine
Incearca sa faci in asa fel incat temele tale sa fie perfecte. Daca o sa vada ca sunt bine, probabil o sa renunte sa te mai verifice.
Nu trebuie sa te superi. E un lucru normal. Iti vor doar binele. Mai tarziu ai sa realizezi asta si ai sa le multumesti. In clasa I, toti prietenii mei dupa-masa erau afara se jucau iar eu eram obligata de parintii mei sa stau in casa sa scriu pagini intregi cu literele alfabetului pentru ca scriam foarte urat. Acum, mai mare fiind, toata lumea ma felicita pentru ca am cel mai frumos scris, iar eu ma simt atat de bine..si asta multumita parintilor mei. Si mie imi corectau temele, nici eu nu scapam. Ma suparam. Dupa ceva timp, au plecat la munca in strainatate. Credeam ca va fi mult mai bine insa e foarte greu. Imi lipsesc atat de mult. As da orice sa mai fie acasa si sa-mi corecteze temele.
Nu te mai supara pe mama ta, iti vrea doar binele. Mai tarziu o sa realizezi si o sa-mi dai dreptate.
Asta nu-i o intrebare care trebuie s-o pui la aceasta categorie! Se pune la categoria 'Adolescenti'. Nu -cica- problema asta minora. Mori daca te controleaza? Nu vrei si sa suni la 'Protectia Copilului'? Exagerezi, las-o, sa-si vada de verificat si tu fa alta activitata in timpul ala..Succes.
Ar trebui in primul rand sa-i dovedesti cu argumente solide ca-i meriti increderea. Daca este de neinduplecat poti sa te impui(ai grija sa nu dai dovada de lipsa de respect)si sa-i spui din capul locului ca nu mai accepti asta.O sa se obisnuiasca cu situatia in final.
Asa facea si cu mine da deja cand am ajuns in luceu nu mai avea deloc treaba cu mine
Fă-ți temele corect 100% de câteva ori, apoi spune-i:
-Dacă tot îmi fac temele corect, de ce mă mai verifici? Îți jur că așa voi face mereu!
Nu contează dacă nu mereu le faci total corecte, se iartă.
Mama mea cand are multa treaba nu ma corecteaza, dar o fac mandra cate-odata si nu imi m-ai corecteaza temele cand a aflat ca stiu lectia. Sau daca te verifica doar sa vada daca stii lectia nu o sa te corecteze si la teme poate.
Probabil mama ta simte aceasta nevoie pentru ca nu este sigura de intelectul tau, citeste si invata de fata cu ea si implica matematica si altele in viata. vazundute tocind atat mama ta nu o sa te mai verifice succes!;****