Eu zic cel mai bine sa o lasi pe mama ta sa te corecteze dar desigurnu in fiecare zi fa-o sa capete incredere in tine dupa ce ai terminat de scris te poti duce laea si sa-i arati ce ai scris asa va vdea ca te poti descurca si singura. Acesta este sfatul meu.
Explica-i ca nu e bine sa controleze tot ce faci si ca ar trebui sa-si gaseasca o alta ocupatie.
Eu zic sa iti faci tema pentru ca iti ajuta viitorul. Si o lasi sa te controleze la tema
Daca ai o mama intelegatoare cum am eu i poti spune direct ca te deranjeaza si sa te lase in pace si in liniste
Poate ca nu are incredere in tine, sau poate i-ai dat motive sa nu aiba... Daca tu ti-ai facut telele eu zic ca nu-i o problema sa i le arati Mamele vor intotdeauna binele copiilor lor!
Încearcă să schimbi subiectul fără ca mama ta să-și dea seama, de exemplu spune că îi vei da să verifice temele după ce mănânci, sau după ce bei apă, sau spune-i că vrei să te uiți ceva la calculator mai întâi. Poate așa va uita de teme.
Tu vrei funda pe niste minciuni gogonate?
Explica-i ca esti destul de mare ca sa iti faci temele corect si la timpul potrivit, spune-i ca profesorul trebuie sa te controleze si ca te simti prost ca te dadaceste. Sper ca te-am ajutat!
NU AI CUM SA SCAAAPI! Sau daca nu, fa-le profesorilor o parere buna despre tine, fa-i sa te laude parintilor si astfel mama ta va avea incredere in tine.
In primul rand mama ta iti vrea binele, nu o lua in nume de rau.
In al doilea rand fa-o sa aiba mai multa icredere in tine si asa nu o sa te mai controleze la teme pentru ca o sa aiba destula incredere in tine incat o sa fie sigura ca ai scris.
Cel mai bine e sa vorbesti cu ea deschis si sa o face sa te inteleaga. Succes!
Eu cred ca mama ta e doar ingrijorata, ca orice mama dealtfel, ai putea sa vorbesti cu ea fata in fata si sa-i spui ca lucrul acesta te supara, si cred ca va intelege!
Drăguță, dacă ești în școala primară, e normal să-ți verifice tema, nu mai comenta! Dar... Dacă ești la liceu/gimnaziu, nu mai trebuie să insiste pe temele tale prea mult. Totuși, simte-te norocoasă că te ajută! :*
Fata a intebat in decembrie!
Buna! Sa sti ca te inteleg si sfatul meu pentru tine e sa ii zici ca nu vrei sau ceva gen!
Dupa ce iti faci temele, poti lasa caietele pe masa si tu sa te ocupi de treaba ta. Nu te va deraja daca ea se va uita prin temele tale.
Daca ai carti cu raspunsuri, scrie repede raspunsurile. Sau nu scrie tema, adica atunci cand proful zice : Tema, ex :2 pag 34, tu nu scrii, asa nu va sti ca ai tema. Eu nu fac astea ca am un examen de luat, dar prietenii mei asa fac. Succes!
Si mie mi se intampla...Eu zic sa fii smechera si sa o rogi sa mergeti in oras dupa ce termini temele (doar daca nu le termini peste ora 6:00) Nu ma supar daca nu primesc funda!
Stai stai stai odata ce nu ai la sfarsitul caietului *temă* de ce te.ar mai verifica? o.o
De obicei, cind parintii imi verifica temele, eu o intreb pe mama daca si-a verificat e-mail-ul. deseori merge. daca nu merge, ii zic ca merg sa-mi pun cartile in geanta sau sa-mi pregatesc costumul de ed. fizica. daca nici asta nu merge, atunci ii arat agenda si apoi ii arat un caiet in care am facut cindva niste exercitii si scap. sper sa-ti mearga si tie =)
Pai, daca tu crezi ca nu ai nevoie, atunci de ce te deranjeaza ca ti le verifica?
Iti dau un sfat bun si scurt, inainte sa te intrebe daca ti-ai facut temele sau sa te verifice te duci tu la ea cu ele facute de minim 5 ori uite mama le-am facut uitate la ele si daca stie ca le faci si bine nu te mai intreaba. crede-ma:d
Buna! Ar trebui sa fi draguta cu ea si sa ii zici ca nu prea ai nevoie sa te verifice. Daca nu merge, las-o sa le verifice, si incearca sa nu o enervezi!
Incearca sa ii spui, cum s-ar simti ea daca tu te-ai uita in lucrurile ei si gata! ( eu am incercat asta si nu ma mai verificat din a 4, si acum sunt a 7-a )