| FloareaLotusuluiAlb a întrebat:

este vorba despe mama mea deci sa incep sper ca va puteti lua 5 minute din timpul vostru ca sa cititi asta :******

deci sa incep cu inceputul mama mea este mult prea grijulie de exemplu ieri nu mi-am deschis telefonul cand am plecat de la scoala si cand am ajuns acasa mama era atat de..nush cum sa zic era foarte...mai avea putin si facea infart de grija mea acum serios ce este atat de grijulie? de exemplu am fost la prietena mea cea mai buna ca sa facem un proiect la istorie si ea in fiecare seara venea sa ma ia straight face in fine si mereu cand ma duc si eu cu prietenele intr-n club sau la o petrecere ma suna ddin 5 in 5 minute (vorba vine) di imi strica toata distractia pana si cand am fost la mare cu prietenele ma suna in fiecare zi si normal ca imi lasam telefonul in camera de hotel si cand ma duceam sa dorm ma suna si imi zicea de ce nu imi iau telefonul cu mine ca isi face griji acum serios cum sa imi iau telefonul pe plaja ii spuneam eu si ea pana si caand am fost acum cativa ani in excursie cu clasa de am stat 0 saptamana in fiecare zi din jumatate injumatate de ora intrebarea mea este cum pot sa o fac sa nu mai fie asa de grijulie? P.S NUMERGE CHESTIA CU M-AM MARIT SI AM CRESCUT CA AM INCERCAT SI NU A MERS

MMULTUMESC CA VATI ACUPAT CATEVA MINUTE DIN TIMPUL VOSTRU PT MINE VA PUP

DAU FUNDITA

17 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Într-un fel o înțeleg pe mama ta. Sunt convins și de overreacting dar trebuie să o înțelegi că nu vrea decăt să știe că ești bine, că nu ți s-a întâmplat ceva. Dacă ești fată isteață, stabilește un sistem de comunicare pe sms sau whatsapp, e mult mai puțin deranjant decât să te sune și trimite-i din când în când mesaj că ești ok, ca să se liniștească. Ăștia sunt părinții și cu cât încerci să te împotrivești mai rău faci. Eu am 28 de ani și încă îmi dă maică-mea mesaj o dată pe zi să mă întrebe dacă sunt ok. laughing

| Freya1 a răspuns:

Depinde ce varsta ai.
Adevarul e ca faci mai multe plimbari si iesiri ca mine la 22. Bucura-te ca te lasa in club eu am 22 si mama daca ii spun de iesit in club incepe cu figuri apoi sa mai dorm pe undeva ai de capul meu ca este in stare sa vina pana acolo sa vada cu cine is si daca sunt acolo. Bucura-te ca doar te suna si nu te mai stresa atata e normal sa se ingrijoreze esti adolescenta poti sa patesti ceva

Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns:

Daca ar fi cautat sa se apropie mai mult de sufletul tau, atunci ti-ar fi oferit mai multa libertate. Tind sa cred ca mama ta este grijulie datorita egoismului ei, pentru imaginea ei. Aceasta se si explica dorinta inimii tale de a se indeparta/instraina de ea.
Nu ai ce face altceva decat sa iti continui viata mai departe in felul acesta. In timp va ceda pana la urma. Iar daca mama ta nu va ceda, si peste 10-20 de ani tot asa va fi, atunci grija mamei tale este diabolica -adica a depasit limita naturii umane.
Cauta sa nu-i raspunzi la telefon tot timpul; iar cand o faci, o suni tu dupa mai multe minute. Poate ca in felul acesta va intelege. Daca va intelege te-a castigat de partea ei; daca nu te va intelege, inima ta se instraina de ea din ce in ce mai mult. N-ai ce sa faci; nu degeaba este scris:
"Pe nebun chiar daca l-ai pisa cu pisalogul in piua, in mijlocul grauntelor, nebunia tot n-ar iesi din el." - (Proverbe. 27:22)

Este adevarat si ca mamele sunt mai grijulii. Ai grija ca sa nu faci si tu la fel; sau mai rau, sa nu cazi in extrema cealalta lasandu-ti copii de capul lor.

| Ryumex a răspuns:

Este ceva normal sa tina mult la tine si sa-ti poarte de geija si sa-si faca griji, dar totusi intr-adevar e putin cam exagerat, asa sunt toate la un moment dat si trebuie sa o intalegi ca ea te-a facut si te iubeste happy

| Elenaambasada112233 a răspuns:

O sa devii si tu parinte si o sa intelegi :d mie asa imi zicea mama

Bula
| Bula a răspuns:

Mamei tale ii este frica sa nu fii intr-un anturaj rau.
Esti fiica ei si nu vrea sa patesti ceva ca multe alte fete cazute in capcana naivitatii.
Deasupra, mai exista si un fel de "gelozie", stiind ca in curand te poti marita si te vei indeparta de ea.

Cel mai bine e sa-i prezinti prietenele tale (sau chiar prietenul tau), sa stea de vorba, dupa care le va aprecia (sau nu). Ea doreste sa aiba sufletul impacat ca esti bine.
Mama ta va fi mult mai linistita daca te stie in "maini bune" si va intelege sa nu te deranjeze in continuu pe telefon.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce vârstă ai? Din punctul meu de vedere chiar îți da multa libertate si e normal să te controleze mai ales că ești și fata. Când vei fi mama de fata in special poate o să înțelegi mai bine de unde și de ce așa multa îngrijorare și protecție.
Eu cu mama mea vb tot timpul prin scris ii dau poze și am 22 de ani jumate și plus că locuiesc cu iubitul meu...dar pentru liniștea ei mereu țin legătura cu ea din propria inițiativă.
Tu încearcă să vorbești cu ea sa nu te mai sufoce... când pleci undeva ii scrii mai des că ești bine și încearcă să aveți o relație baza pe încredere.

| FloareaLotusuluiAlb explică (pentru anonim_4396):

Am aproape 19 ani straight face

| FloareaLotusuluiAlb explică (pentru FloareaLotusuluiAlb):

Fac pe 20 decembrie 19

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru FloareaLotusuluiAlb):

Ești micuța de asta te controlează așa mult.

| SG1995 a răspuns:

Parerea mea e ca nu e grijulie ci are nevoie de atentie.

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

What, la 20 de ani e femeie in toata firea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SG1995):

Am avut și eu vârsta ei și știu ce spun... Iar că mama de fata e normal să fii grijulie la băieții e alta treaba.

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu stiu, adica intr-un fel ai dreptate pentru o fata/femeie sunt mai multe pericole sa iasa, dar daca nu e singura nu trebuie facut caz.

| Holiday a răspuns:

Cand vorbesti cu ea la telefon, inainte sa inchizi ii spui "vorbim maine", "vorbim cand ajung acasa", "te sun eu dupa ce...", sau ceva de genul asta. Daca suna inainte de termenul stabilit de tine, in jumatate din cazuri ii raspunzi si ii spui "am stabilit ca vorbim....cand am zis" si in jumatate din situatii nu raspunzi si cand vei vorbi, la termenul stabilit de tine, daca zice ceva ii amintesti ca "am stabilit ca (ce ai stabilit), deci nu ai de ce te agita".
Si din nou, nu uita sa-i dai termenele dorite de tine inainte de a inchide.

| minrest a răspuns:

Gandeste-te ca mergi in club, mergi cu prietenele la mare, nu esti tinuta din scurt, dar vrea si ea sa stie ca esti bine. Cum, nu e nici un pericol? Crezi ca sunt ageamiu? Dar admit ca te suna prea des. Eu o rog pe fata mea sa imi dea mesaj seara si dimineata, daca doarme, la concert seara si seara tarziu, iar daca ar sta toata noaptea seara, noaptea, si dimineata. Nu cred ca e mult. De asemenea, prefer sa o aduc eu cu masina, idee care a inceput sa-i placa de cand a avut probleme. Sa facem in asa fel incat sa putem trai toti.