| TheCritic a întrebat:

M-am certat cu tata, destul de tare. Nici macar nu stiu de ce ne-am certat, cred ca din cauza banilor. A venit acasa si i-am atras atentia ca rezervorul era aproape plin si mi-a zis ca el plateste, asa ca i-am amintit ca eu sunt independenta financiar de pe la 13-14 ani deoarece am dat mediatii la engleza si cursuri de pian, cant in pub-uri si in restaurante, etc. si a inceput sa comenteze. Asa ca s-a enervat si mi-a spus ca daca vrea el, pana cand o sa mor o sa fiu dependenta de el. M-a deranjat afirmatia lui asa ca i-am spus ca si-asa nu m-a crescut el ci mama mea vitrega, eu stand acasa mai mult cu ea deoarece el nu avea timp niciodata. Am plecat de vreo doua saptamani si ceva de acasa si nu am de ce sa ma plang dar mami ma roaga sa ma intorc acasa. As vrea sa ii dau o lectie tatalui meu prin asta insa de cand am plecat eu, mama sta mai mult cu mine. Ce sa fac? Chiar nu stiu cum sa procedez mai departe...

Răspuns Câştigător
| torsi a răspuns:

Noi, cei de aici, nu prea putem sa te ajutam foarte mult, dar sfatul meu este sa iti asculti sufletul, nu mintea happy.
Daca tu simti ca ai putea sta langa tatal tau si totul sa fie bine, atunci fa-o.
Daca nu crezi ca va veti descurca impreuna, atunci ai putea merge "on your own", iar din moment ce ai si de unde sa iti "castigi painea", nu ar trebui sa fie foarte greu happy.
Mai vorbeste cu mama ta, poate chiar si cu tatal tau si vedeti... poate ajungeti la un constrans, sau ceva.
Sper ca te-am ajutat, si iti doresc mult succes happy

9 răspunsuri:
| nicusor55 a răspuns:

Uite, asculta aici : Du-te acasa, eu iti dau 3 idei pentru ca ai o problema destul de delicata...

1 : Spune-i tatalui tau daca mergi acasa sa nu iti mai controleze viata, deacum esti mare si trebuie sa te descurci singura...

2 : Roago pe mama ta sa te ajute legat de asta, sa te ajute si ea sa il convinga sa nu mai fie asa de aspru cu tine pentru ca el iti vrea doar binele, ascultama ca si eu am trecut prin asta...

3 : Daca el e tatal tau natural, stai si tu pe langa el, si sa nu fii foarte inganfata cu el pentru ca el este naturalul ( adica sa nu ii vb urat ) si sa ii iubesti pe amandoi egal...

Sper ca te-am ajutat, si incearca ce ti-am zis.

| TheCritic explică:

Eu am 17 ani, mami e de fapt mama mea vitregă, tata e tatăl meu natural.

| Loredana_Lory_1990 a răspuns:

Mai bine intoarce-te acasa! Cu totii ne mai certam cu parintii, insa sa pleci 2 saptamani de acasa e exagerat.a afirmat aia la nervi! probabil l-ai presat prea tare.intoarce-te acasa si incearca sa indrepti situatia. spune-i ce te-a deranjat! Si nu uita de mama ta vitrega! Sper ca te-am ajutat!winkingwinking

| SexyGirlSweet1998 a răspuns:

Buna! Chiar imi pare rau,ai o situatie delicata care necesita grija! Eu nu pot face mare lucru,dar o sa incerc sa-ti dau niste sfaturi happy
Cel mai bine e sa te intorci acasa si sa discuti calm si relaxat cu tatal tau,despre tot ce s-a intamplat. Roaga-l sa te inteleaga si pe tine, sa nu te mai dea la o parte si sa incerce sa-si faca mai mult timp pentrru tinewinking
Daca nu intelege, in niciun fel, vorbeste cu mama ta vitrega daca te intelege mai bine. Asta este pentru moment ca esti minor, dupa ce vei implini 18 ani o sa poti sa pleci de acasa, indiferent ce zice tatal tau!
Iti urez numai bine si sanatate happy!
Fundita puppy dog eyes?

| Danzell a răspuns:

Ce pot sa iti spun e ca de depins ai depins de el pentru ca el impreuna cu maica-ta si sotia actuala, in diferite perioade de timp ti-au dat:
mancare, haine, un loc unde sa stai. daca mai pui si cheltuieli indirecte cum ar fi: telefon, curent, gaze apa, chirie (daca sta cu chirie), intretinere, etc.

tu ai bani acum pentru ca familia ta te intretine. indiferent de cati bani faci.
cand o sa stai pe cont propriu ai sa vezi ce inseamna cheltuiala. tu acum cand nu iti convine ceva la taica-tu te duci la maica-ta.

imi pare rau dar nu ai nici un drept sa iti judeci parintii mai ales in ceea ce te priveste pe tine im mod direct.

cel mai bun raspuns la situatia asta ar fi fost sa nu ii raspunzi inapoi. in felul asta nu s-ar fi incins spiritele.

| TheCritic explică (pentru Danzell):

Mama a murit cand aveam aproape un an... dar asta e alta poveste. In fine, nu se pune deloc problema banilor in sine, ci doar un orgoliu prostesc de-al tatei. Telefonul, internetul, cursurile, hainele, gadget-urile si tot ce am vrut mi-am luat din banii castigati de mine. Am 17 ani, ce pot face mai mult?! Il duc pe fratele meu la scoala, la activitati extrascolare, gatesc de cele mai multe ori, eu iau hainele tuturor de la curatatorie deci eu achit. Daca iau una din masini si o folosesc, ii pun si combustibil. Dar probabil ca ma voi intoarce acasa pentru mami...

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| MERYE a răspuns:

Nu e prea bine sa te certi cu parinti asa ca incearca sa te impaci cu tatal tau.
intoarce-te acasa, si cere-ti scuze.sigur o sa te ierte pentru ca parinti i-si iubesc copii.
daca nu vrei sa-ti ceri scuze...fa-o macar pentru mama ta care vrea sa te intorci acasa

| Mihai_Vaman_1990 a răspuns:

Am trecut exact prin aceeasi situatie dar la mine e un pic diferit ca tatal meu a zis ca stau pe banii lui si m-am enervat spunandu-i ca pot sa ma intret8n si singur...