| Cristiiinna a întrebat:

TPU ma numesc Cristina, si am 16 ani, si am si eu o porblema as-i vrea ceva sfaturi, nu stiu orice, problema este cu parintii mei, se comporta foarte urat cu mine, ma cearta ma bate, nu se mai poate de la un timp de vreme in fiecare zii mi-se intampla aceelasi lucur, eu stau la tara, si ii ajut la treaba, tatal meu nu vede, dar zareste foarte putin, iar mama mea este casnica, in fine asta nu conteaza, faza este ca degeaba am 16 ani, ca nu ma lasa sa fac nimic, nu ies din casa, nu ma lasa cu prietenul meu " 18 ani ", cand ies in "sat" la ora 22:00 trebuie sa fiu acasa, de ascultat ascult, fac ce imi cer ei, deci practic nu inteleg de ce se comporta asa cu mine, ce le fac asa, de rau incat sa nu ma lase sa ies din casa, de ras nu ii fac, sun o fata ok, la scoala invat, am note bune, ce ii face atat de nemultumiti? Zice-ti voi, vreauu sfaturi ce sa fac, m-am saturat, sunt satula, imi vine sa mor. Astept sfaturile voaste, multumesc :* sad

10 răspunsuri:
| DanielPH a răspuns:

Iti voi raspunde cu o intrebare :
De ce ne intrebi pe noi ci nu pe ei?
Poate au un motiv intemeiat de te lovesc!
Trebuie sa ai o discutie serioasa despre asta cu ei, trebuie sa le spui ca orice ai face nu este bine sa te loveasca, un copil are nevoie de libertate iar daca aceasta este luata copilul efectiv nu are copilarie.
Mult succes happy Totul va fi bine, vei rezolva tuwinking

| Cristiiinna explică (pentru DanielPH):

Pai nu stiu, ca vreau ceva sfaturi, am vorbit cu cu ei. Multumesc :*

| pisoias a răspuns:

Nu cred ca parintii te lovesc doar pentru a se impune, pe de alta parte singura spui ca te lasa,, in sat,, pana la ora 22, 00.Deci nu te,, tin legata la tarus,,.

| Dariusuu a răspuns:

Te-ai gândit că fac asta doar că tu nu iei atitudine?

Spune-i ce te deranjează şi trânteşte-i adevărul în faţă. S-ar putea ca o noapte să nu mai doarmă şi să se gândeacă la ce a făcut.

Te pup.

| mgtow a răspuns:

Mai bine apeleaza la protectia copilului sa ia masuri sau la o ruda daca crezi ca cineva te poate lua de acolo

| Mihailescuioana29 a răspuns:

Nu cred ca este bine sa apelezi la Protectia copilului asa cum spune nu stiu cine, totusi sunt parintii tai si uite te-au crescut, ai 16 ani, au avut grija de tine. Poate sunt mai autoritari pentru ca le este frica, vezi cate se intampla si na. Multi parinti fac asta pentru a-i proteja pe pruncii lor, cu toate ca noi nu intelegem. Intr-adevar esti mare, si ai nevoie de mai multa libertate si intimitate, dar lucrurile astea numai cu ei le poti discuta. Explica-le ca esti cuminte, ca nu trebuie sa aiba motive de ingrijorare, ca ii intelegi si tu, dar totusi ai nevoie ca si tu sa fii inteleasa.

| AntoBio a răspuns:

Nasol draga. Mai asteapta doi ani si esti libera. Spunele ce simti. 16 sunt cei mai frumosi ani

| pufuletziii a răspuns:

Sunt severi cu tine, le vei multumii intr-o zi...
Mai bine asa decat sa lase dupa tine, crede-ma! Totusi, la 16 ani daca vrei mai multa libertate ar trebui sa vorbesti cu ei si sa le explici ce simti, nu o sa-ti dea in cap, sunt parintii tai!
Bafta!:*

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Cristina,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| danay72 a răspuns:

Imi pare rau, nu e usor cand nu te intelegi cu parintii. Sper ca sa iti fie utile unele articole de pe situl jw.org sectiunea adolescenti.