Mama ta sta acolo cu oamenii aia in casa! pe tine si pe bunica ta nu cred ca te vor oamenii aia cu ei in casa! sa va plateasca voua casa separat, costa enorm cu tot cu chirie si intretinere plus scoala pentru tine! chiria cred ca e peste 500 de euro, plus ca majoritatea vor avans pe 2-3 luni inainte, vreo inca 100 euro gaz si curent, sa nu mai pui la calcul si mancarea! probabil daca era in orice alt domeniu, va lua deja cu ea! pe toate care le cunosc de au grija de batrani ( si femei tinere si in varsta) sunt singure acolo! si gandeste-te ca poate mama ta vrea sa vina inapoi in tara, e foarte greu printre straini!
Tu poate vrei sa o convingi pe ea, dar esti mica si nu cunosti valoarea banului
Situatia este total diferita in cazul tau si mamei tale i-a fost rusine sa-ti spun atot.
Deci, mama ta lucreaza ilegal acolo (la negru) ca badanta ( ingrijitoarea unui batran) si sta in casa acelor oameni.
Ea nu are voie sa aduca acolo pe nimeni!
Fiindca mama ta nu muncetse legal, nu are carte acte legale acolo, nu are o locuinta legala acolo, NU poate sa aduca pe nimeni in Italia ca nu are cum sa-i tina cu ea!
Cei care isi iau copii cu ei in strainatate si ii duc la scoli, sunt angajati legal, cu carte de munca si restul, au o propietate inchiriata si pot sa ia cu ei pe cine vor.
Deci, mama ta, chiar nu poate lua pe nimeni cu ea acolo, nici macar pe tine.
Mama are acte la muncă, le-am văzut, trebuie să facă o vechime de 10 ani asta nu știu cu vechimea dar știu sigur că are acte de muncă, lucrează legal.
Una este ce stii tu si alta este ceea ce iti spune ea ca sa te simti tu bine si sa nu stii chiar toate ilegalitatile.
In plus, locul unde munceste (legal sau ilegal) este in casa unor oamenii, iar contractul ei de munca nu prevede sa aduca pe nimeni acolo, deci, imposibil sa te ia cu ea in casa acelor oameni.
In plus, ea nu poate inchiria pentru ca munca ei necesita sa stea langa acel batran(a) 24 de ore, deci este imposibils a inchirieze ceva si sa poata sta si cu tine in acelais timp.
Cre dca trebuie sa intelegi ca mama ta are un loc de munca care o solicita 24 de ore din 24, timp in care nu are cum sa iaba grija de un copil (care esti tu), deci, imposibil s ate poata lua cu ea in Italia.
Explica-i cat de mult suferi pentru ca esti fără ea, spune-i sentimentele tale.Dar nu o acuza de nimic. Vorbește sincer și deschis cu ea, dar fa-o cu blândețe și respect profund. Un răspuns blând îndepărtează furia.