| stefania7x a întrebat:

Buna TPU! Parintii mei s-au despartit recent iar tatăl meu suferă foarte mult, m-am saturat sa-l vad asa si nici nu pot discuta cu el, ce as putea face?

8 răspunsuri:
| anonim3247 a răspuns:

Nimic acum.

| AdioTPU a răspuns:

De ce nu poți discuta cu el?

| stefania7x explică (pentru AdioTPU):

Pentru ca as face mai rau

| Samson2023 a răspuns:

Pai sa nu fii curva ar fi o idee de soluție. Dacă pleci și tu și umbli teleleu atunci e clar pentru om ca a greșit cu nevasta-sa și o sa aibă frustrare. Asa ca, comporta-te responsabil și arata-i ca măcar tu ești ce trebuie. Sa te vadă și pe tine cu vreun cocalar nenorocit i-ar cam umple paharul. În rest, fa-ti treburile tale.

| Violleta2022 a răspuns:

Tu nu poti face nimic, fiind o problema intre parintii tai, care se va rezolva in timp.

Poti gati pentru el, poti sa-l rogi sa iasa la film cu tine...dar sub nici o forma nu poti sa-i vorbesti despre despartire sau problemele lui cu mama ta.

| Konstantinos99 a răspuns:

Variante:
1.Esti fata dansului, poti sa il consolezi activ. Problema este una de diplomatie, nu poti sa ii spui de rau de mama ta dar nici de bine. Poate sa il incurajezi sa descopere cine a fost vinovat cu adevarat, el in interior sigur stie. Daca stie ca e nevinovat sa isi revina in fire daca nu sa ia atitudine si sa schimbe acel lucru.
2.Atragei atentia ca ai nevoie de el, si tu chiar ai adica el va fi modelul masculin si punctul dau de sprijin emotional. Spune i exact ce ti am zis anterior si intreaba l,"Daca mama ti a facut rau acum vrei si mie sa imi faci rau?, Eu chiar am nevoie de tine!, o sa fie bine..."
3 Poti sa pui accentul pe o noua activitate care sa il repare mental si spiritual de exemplu, sa il indemni sa mearga impreuna cu tine la biserica, poate vrea sa cante, poate vrea sa asculte doar, poate vrea sa isi impartaseasca suferinta la un duhovnic, sigur il va ajuta.
Important e sa ii fi cat mai mult alaturi si sa stie ca chiar este de partea lui, ca nu va fi uitat de tine si ca iti pasa de el.
E greu si mie imi pare rau de tine, e o suferinta si variantele astea se executa in timp in paralel sau cate una pana vezi succesul. Roagate si fi cu gandul la el si la tine si la mama ta nu sti exact care e motivul despartirii cu adevarat dar roaga-te sa aveti parte de tot ce crede Dumnezeu ca e mai bine. Succes!

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Bună, trebuie sa îl lași puțin timp singur, sa își pună gândurile în ordine.
Cu timpul o sa treacă și peste aceasta faza, poate reușești să îl scoți din starea asta petrecând timpul împreună, mergând sa mâncați undeva sau sa va plimbați într un parc sau pur și simplu sa va uitați la ceva film, etc.
Despărțirea este un proces dureros pentru orice persoana, asa ca încearcă doar să nu îi amintești de situația respectiva.

| kr.mdy a răspuns:

Of,imi pare rau, ai grija sa nu se ia de bautura, poti vb cu mama ta sa schimbe doua vorbe cu el...