| Bismarck_Aura_1997 a întrebat:

sunt intr-o relatie de 3 luni, si intr-un final au aflat si parintii mei, am mai avut o relatie de doi ani cu un baiat si ei aceptau asta pentru ca tipul era dintr-o familie buna, din acelasi oras, etc etc...Acum prietenul meu e de la casa de copii, parintii mei nu il acepta, adica nu ma lasa sa mai merg la scoala doar pentru ca e si el acolo, nici sa mai am facebook sau telefon sad. Nu stiu ce sa ma mai fac, inteleg ca au o parere proasta despre copii fara parinti, dar nu e vina nimanui ca el se afla acolo, spre deosebire de alti baieti de bani gata are o educatie, se poarta foarte frumos si toti profesori au o parere excelenta despre el.big grin.
Eu i inteleg si pe parintii mei pentru ca nu stiu nimic despre el in afara de chestia asta ca-i de la camin si ca nu are nici-un vitor.oh go on (de parca ar stii ce planuri are el).
Vi s-e pare normala gandirea lor?
Ps: Il cunosc de mult timp, aproape doi ani, am 16 ani si el 18. (amei nu vor sa auda nimic despre el)

Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Vezi ce aduce viitorul. Este normal ca parintii tai sa aiba rezerve, dar daca baiatul se va dovedi de treaba, si ca are un viitor mai bun decat se asteapta ei la prima vedere, atunci ar trebui sa fie si ei mai intelegatori.
Incearca sa-i convingi mai intai sa-l vada, sa vorbeasca cu el.

8 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Nu nu este normala. Ar trebui sa ai o discutie cu parintii tai. Le spui ca daca ai o relatie nu inseamna neaparat ca te mariti cu el, in doi ani pana la majoratul tau se pot intampla multe. Le spui cum este baiatul (adica serios, nu e o piedica in calea invataturii tale, el insusi e educat si se tine de carte etc.). Insista pe faptul ca are o influenta pozitiva asupra ta.
Lupta pentru sentimentele tale, eu cred ca merita!

| ywar a răspuns:

Sunteti micuti si nu intelegeti niic din viata asta complicata. Nu-i stii gena, nu-i stii parintii si apoi peste ani daca ar fi sa formati un cuplu si ai avea copii cu el cine stie ce apucaturi ar avea. Parintii tai vor sa te tina departe de o relatie dezastru. Ai 16 ani nu iti trebuie relatie, cartea e de baza. Vezi cum ai scris "s-e" pare!? Analfabetism?

| cristimihailov a răspuns:

Exista anumite reguli si legi nescrise ale societatii. Unele persoane sunt marginalizate, unele categorii asemenea.

Daca ai avea un copil ai dori tot ce este mai bun pentru el. Iar casa de copii precum si persoanele care se afla acolo nu sunt in categoria "cel mai bun" pentru copilul tau.

Cu siguranta, este un om de valoare daca asa consideri tu, insa nici un parinte nu o sa riste fericirea copilului.

Nu este vina lui. Dar la final e cam neimportant. Vrei armonie in familie sau doar vrei sa demonstrezi ca poti sa ai dreptate?

| Bismarck_Aura_1997 explică (pentru ywar):

Nu sunt analfabeta ci n-am facut scoala generala in tara si nici primul an de liceu oh go on, invat limba romana din septembrie deci nu mi-se pare ca nu stiu sa scriu cat de cat.
El isi cunoaste pariniti iar i cunosc si eu tatal care e un an super de treaba dar din pacate nu a putut sa ramana alaturi de iubitul meu din diferite motive persoanale, iar mama lui a murit acum 16 ani oh go on

| Bismarck_Aura_1997 explică (pentru cristimihailov):

Vreu sa-i fac sa inteleaga ca i se putea intampla oricui dar pur si simplu i s-a intamplat lui ca asa a fost sa fie, nimic mai mult.
Vreau sa i intereseze si caracterul lui nu doar simplu fapt ca-i orafan oare cum. straight face

| Zenithf a răspuns:

P.S. In incercarea ta de ai face sa-l accepte, nu insista pe partea cu relatia, le va fi mai greu sa accepte ca este persoana potrivita pentru tine, decat sa-l accepte ca amic.

| Felys a răspuns:

Am o matusa care s-a casatorit cu un orfan de la casa de copii,acum sunt in varsta dar iti pot spune ca a fost si este un barbat absolut minunat,un familist convins,un om deosebit de bun,muncitor,iubitor de copii,a dus-o tare bine matusa mea cu el,sigur asta nu insemna ca toti de la casa de copii sunt asa,dar printre ei sunt si oameni buni,deci nu trebuie sa fie marginalizati, merita si ei iubirea cuiva, si cred ca faptul ca nu au avut parte de iubire parinteasca tanjesc dupa ea, daca tu crezi ca e un baiat bun, incearca sa iti convingi parintii de acest lucru

| cristimihailov a răspuns (pentru Bismarck_Aura_1997):

Cum spuneam. daca tii sa ai dreptate nu vei avea armonie.

In protectia copiilor de catre parinti de multe ori se fac chestii pe care o sa le vezi lipsite de sens sau chiar restrictive, eventual atentat la drepturile tale.

O sa cresti si o sa ai si tu copii. D-abia atunci ii vei intelege pe parintii tai cu adevarat. Pana atunci nu vei reusi.

Eu iti sugerez calea catre armonie cu ai tai. Ai posibilitatea sa faci acum o alegere inainte sa fie prea tarziu si lucrurile sa se complice.