O situatie foarte dificila. daca nu vrea sa auda ce spui, si nu mai vrea sa aauda de tine, fa-i o felicitare si scrie-i tot ce ai de spus in ea. asa ea citeste si nu vorbeste cu tine. pune-o in dormitorul ei si seara cand merge sa se culce o va vedea si o va citi. eu asa fac cand se supara mama . Succes!
Pai si tu poti sa ii spui ca ai pierduto ca mama in momentul in care a dat in tine. Educatia nu se face cu palma ci cu vorbe. Daca asa te a educat cu violenta pai la ce se astepta de la tine?
Buna, nu a fost bine ce ai facut, dar in aceeasi masura in care mama ta nu a facut bine lovindu-te. Si un animal lovit, reactioneaza, decum un om. Incearca sa ai putina rabdare si vei obtine o discutie in care sa-i explicit ca o respecti, o iubesti, dar nu e normal sa te loveasca. Sunt convins ca reactia ei e de moment. Ps: Daca poti, spune-ne motivul pentru care te-a lovit.
S-a intamplat aseara. Am intarziat mai mult prin parc cu fetele si am ajuns acasa la 9 fara 10, in loc de 8 jumatate care e ora stabilita de mama. Am intrat in casa, am incercat sa-mi cer scuze pentru intarziere, dar m-am ales cu o palma care a generat acea reactie condamnabila din partea mea.
Stai linistita esti iertata deja doar ca e putin suparata de la incident lasa timpul sa treaca tu comportate ca si pana acum iar cu timpul se va uita...
La fel de condamnabila este si reactia parintelui care nu incearca macar sa isi asculte copilul. O plimbare prin parc intre fete nu trebuie sa genereze palme. Repet, nu e bine ca ti-ai lovit mama, dar nici educatia nu se face cu pumnul. In concluzie, las-o sa-si revina. Ai grija de tine.
Cu timpul, te va ierta. Pune-te in locul ei. Sau atunci cand te lovea mama ta, tu o iertai asa repede?
Bineinteles, trebuie sa depui mult efort sa obtii iertarea. O mama isi iarta copii, indiferent de greselile facute.
Trebuie sa fii foarte ascultatoare, sa ajuti in continuare la treburile casei, sa inveti bine si multe alte lucruri care o multumesc pe mama ta.
Cumpara-i cadouri si lasa-i-le in camera ei, ca atunci cand le va gasi sa fie singura si sa se mediteze mai mult asupra faptei facute.
Fii trista tot timpul, mai ales in fata ei, scrie intr-un jurnal despre aceasta intamplare si scrie cat de mult regreti si ai grija ca sa il citeasca mama ta "accidental".
Sunt sigura ca te va ierta, chiar daca nu va uita, insa nu poate sa stea la nesfarsit suparata pe tine.
Bafta!
O mama nu-si poate uita copilul! Oricat de "rebel" poate fi copilul ei o mama il iubeste neconditionat! E suparata cateva zile, dar ea nu te poate uita! Tu esti cel frumos cadou al ei! Esti un suflet nascut de ea! Mama ta a primit un cadou foarte pretios, pe care nu-l poate uita oricat de mult ar incerca!
Nu plimbarea in parc a generat palme, ci intarzierea fata de ora impusa de ea.
Am inteles, dar suntem oameni si trebuie sa ne intelegem fara gesture de genul asta.
Cand ma lovea ea, nu se punea prolema de iertare din partea mea, era o pedeapsa meritata si atat. In plus, chiar nu-i purtam pica in suflet pentru asta. Acum chiar as vrea sa ma bata daca asta ar descraca-o si i-ar trece supararea pe mine asa.
Mai trebuie sa treaca putin timp si o sa fie bine, o sa vezi. E suparata pe moment si socata putin probabil, dar si ea se va gandi poate ca n-ar fi trebuit sa te loveasca si te va ierta pana la urma. Gandeste-te ca si ea vrea sa se impace cu tine. Doar pentru ca nu ti-a spus asta, nu inseamna ca nu e asa. In cateva zile va fi bine, stai linistita. Doar sa te comporti frumos cu ea.
Buna.
Ori ce tiar face un parinte trebuie sa al ierti,pentru ca vei ajunge in situatia cand ve fi parinte si nu va fi ok.
Daca vrei sa repari greseala asta imensa*, incearca sa te pedepsesti tu singura. Pentru ca an acelasi timp cat tu te pedepsesti, ea va observa si poate te va si crede ca ati pare rau. Iar cu flori sau ceva de genu, nu tine la un parinte. Si ma antreb si eu ca un roman, daca esti asa de cuminte cum de ai ridicat mana la mama ta? Alti se drogheaza si nu fac asa ceva.
Pai continua cu ceretul de iertare, fa-i cadouri, vb frumos cu ea cand te intreaba si respecta-i ordinul.
Explica-i ca din instinct ai dat inapoi, nu ai vrut, explica ca a fost o reactie negandita, de moment. Si oricum linisteste-te nu va putea fi suparata pe tine pentru totdeauna. Daca chiar considera ca nu mai esti fiica ei te arunca in strada gol goluta. Inca te iubeste doar ca nu ia trecut socul.
Draga mea, o mama nu poate fi suparata cu adevarat pe copilul ei. POATE a vrut sa-ti dea o lectie, si mi se pare corect.
Lasa timpul sa treaca, las-o sa-i treaca supararea.Pana atunci incearca sa te faci utila prin casa.
Ai actionat mult prea devreme...era socata de gestul tau si de aceia a actionat asa.
Repeta gestul peste o saptamana, si vei vedea ca treburile vor sta alfel.
NU O VEI PIERDE PE MAMA TA.
Buna
pff..cred ca esti un pic dificila.mi-a sarit in ochi intrebarea ta si am recunoscut "cliseul"..am intrat pe al tau profil si am vazut ca ai intrebari numai de gen...sa inteleg ca esti un copilproblema si mami doreste sa te tina din scurt? cum se face ca toate intrebarile tale se refera numai ca ai luat o pama/curea etc si tu ai impins-o/apoi i-ai intors palma.
sunt mama si am si fata, as fi dorit sa iti dau un raspuns cu mare drag, dar vad ca esti un copil problema si ii inteleg supararea mamei tale.
incearca sa te comporti tu omeneste cu ai tai parinti si apoi vei primi respect!
respectul se castiga/nu se cumpara!
O seara buna
Mama ta trebuie sa vada ca regreti gestul facut. Daca ea nu vrbeste cu tine, nici tu nu vorbi cu ea. Pur si simplu nu mai iesi din casa cu prietenele pentru cateva zile, ca s cum te-ai pedepsi singura, si fa exact aceleasi activitati pe care le faceai pana acum.
Acu o luna mama imi zicea ca nu vrea sa mai auda de mine, ca nu suntem o familie, ca nu o sa mai aiba grija de mine...etc.Am dat cu pumnu' in perete din cauza nervilor si am plecat de acasa nervos.Acu o saptamana imi zicea de mers la mare...
O sa ii treaca in timp.
Nu ti-ai pierdut mama, te iubeste ca si pana acum.Numai ca e derutata si inspaimantata inca de gestul tau.Continua sa-i ceri iertare, sa o convingi ca regreti cu adevarat gestul facut, indiferent cat timp va dura.Nu va dura mult, numai ca ea nu e convinsa daca ai lovit-o din ura sau doar instinctiv.Pentru ea durerea produsa de gest e mult mai mare decat durerea loviturii.Ai rabdare.
Stii.tu ai incercat sa o impaci. Daca ea nu vrea, mai las-o. Timpul le rezolva pe toate. Si mai ales ca zici ca ar mai fi dat in tine. Pai..la ce se astepta daca asa te-a invatat? Poti sa incerci sa ii mai vorbesti, sa ii scrii un bilet..mai mult nu ai ce.
Mamele nu spun mereu cea ce gandesc. Dansa a vurt sa-ti arate calea cea buna dar daca tu ai lovit-o ai, procedat rau.Mama mea se supara to deauna pe mine, dar chiar si asa ma iarta.Inteleg ca acum e o situatie delicata dar trebuie sa o intelegi si tu pe mama ta pentru ca esti fiica ei, punete in locul dansei:cum ar fi ca propria-ti fiica sa te loveasca?
Totusi nu te baza pe flori si cadouri spune-i ceai de spus direct in fata.
nu trebuie sa-ti fie teama daca chiar te caiesti pentru asta.Ea vrea sa te auda pe tine spunandu-i, nu pe o felicitare, sau in scris.
A, da si inca ceva trebuie sa ai incredere in tine!
Andrutzikka întreabă:
Naghiu007 întreabă: