| Aneliese12 a întrebat:

Bună tuturor,

Am nevoie de sfaturile și părerile voastre.

Eu (27) și soțul meu (31) meu, de fiecare data când suntem ajutați cu ceva de părinții mei ( de ex. Cand stau ei cu copilul nostru, sau ne împrumută bani, dar noi îi returnăm), ne reproșează la ceva timp lucruri de genul"uite cat V am ajutat noi pe voi și nu ne apreciați" sau "noi mereu va oferim ajutorul nostru dar părinții lui niciodată". Soțul meu în schimb îl ajută și el pe tatăl meu cu ce poate, uneori îi împrumută bani, când are nevoie urgent, sau îl ajută prin casă de exemplu la mobilă etc.
Într-adevăr, ei ne ajută mai mult ca și părinții soțului meu, fiindcă stăm toți în același oras, în altă țară; au și o situație bună, dar părinții soțului sunt de la țară stând în România și neavând situație financiară să vină aici să ne ajute cu ceva…
Noi doi stăm separat, și tot ce am cumpărat pentru noi avem din banii noștri, însă părinții mei mereu ne strigă "vă ajutăm mereu, câte facem pentru voi"etc. spun mereu de socrii mei ca sunt prosti, ca nu ne ajuta, ca nu merita sa îi băgăm în seamă.
Noi ne simțim prost ca ne strigă dar eu nu înțeleg.
Eu am impresia uneori ca părinții mei sunt toxici când spun astfel de lucruri și simt ca îmi dau o energie negativă. Mereu când fac ceva pentru noi, parcă mă obligă să le mulțumesc sad

Voi ce credeți?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tu ar trebui sa discuti cu parintii tai si sa le spui cat de suparator este ceea ce fac si ca ar trebui sa inceteze remarca asta cu care va scot ochii.

| Aneliese12 explică (pentru Violleta2022):

Le-am spus dar degeaba.
O iau de la capăt.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Aneliese12):

Atunci evitati sa le mai cereti ajutorul vreodata, daca va deranjeaza atat de mult ca vi se aduce aminte cat sunteti ajutati.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Simplu
Nu le mai cereți favoruri și gata.

| StoicAnalysis a răspuns:

Faceti cumva sa va descurcati si fara ajutorul lor, daca va enerveaza cand va scot ochii la fiecare chestie. Voi acum sunteti cam la mana lor. Ei stiu foarte bine ca de fiecare data cand aveti nevoie de ajutor, apelati la ei. Si au gandirea asta, cum ca ei "va detin" si ca fara ei, voi nu va descurcati. Si de asta isi permit sa va scoata ochii.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu ar trebui să vă scoată ochii cu astfel de chestii.