| anemona_9043 a întrebat:

Buna tuturor, sunt insarcinata in 2 saptamani si nu vreau sa fac chiuretaj...Imi puteti spune si mie alta solutie de a pierde sarcina? Am auzit ca daca iau anticonceptionale acum pot pierde sarcina. este adevarat?
Va rog mult de tot sa imi raspundeti...Va multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Anticonceptionalele nu vor intrerupe sarcina dar iti vor cauza mari probleme. Exista medicatie pentru intreruperea sarcinii, din cate stiu eu este ilegala in Romania daca nu ai o cauza medicala pentru intreruperea sarcinii.
Daca ai sa incerci metode babesti de intrerupere a sarcinii, riscul de a muri este foarte mare, in plus s-ar putea sa nu pierzi sarcina, ci doar sa nasti un copil malformat. De asemenea riscul de a nu putea face copii dupa aceea este imens. Singura metoda cat de cat sanatoasa este un chiuretaj la un cabinet ginecologic. Riscurile sunt de sute de ori mai mici deca oricare alta metoda. Oricum, cea mai buna solutie este sa tii sarcina si, daca dupa ce nasti nu-ti doresti copilul, sa-l dai spre adoptie. Asta e solutia matura, sanatoasa si normala.

37 răspunsuri:
assiris
| assiris a răspuns:

Anemona, Anemona, cine te-a pus sa te joci? Vezi? Asta e diferenta intre sexul la femei si la barbati. Femeile sunt cele care totdeauna sufera si fizic si psihic. Oricum ai grija ce faci, multe femei au "plecat" pentru totdeauna dintr-o cauza similara si tratata la babe.

| mariazet45 a răspuns:

Stii diferenta dintre un chiuretaj si o pierdere de sarcina? Chiuretaju e tot o pierdere de sarcina dar supravegheata de medic. dupa ce faci ceva sa pierzi sarcina s-ar putea sa ajungi tot la medic si da doamne sa nu ajungi prea tarziu. Cu aceste lucruri nu-i de glumit, in 2009 inca se mai avorteaza provocat, santeti de groaza ///Daca tot stii ceva de anticonceptionale de ce nu le-ai luat inainte? Poti avea un copil malformat daca iei anticonceptionale, poti avea dereglari hormonale care sa te chinuie toata viata. Nu stiu de unde stii tu asa sigur ca esti insarcinata in doua saptamani dar daca e asa gandeste ce s-ar fi intamplat daca si mama ta ar fi gandit la fel cand a ramas insarcinata si te-ai nascut tu. MULTA SANTATE SI SPER SA TE RAZGANDESTI

| mariazet45 a răspuns:

Eu nu am copii, nu am facut niciodata avort si am fost blestemata sa nu aflu niciodata ce inseamna sa fii mama, este lucru pe car mi-l doresc cel mai mult in viata, nu stii cat de invidioasa sunt pe toate femeile care au copii, nu stii ce invidioasa sunt pe tine, daca ai fi acum langa mine te-as lua la palme, dar fiecare e liber sa faca ce vrea cu corpu ei. Imi pare rau ca dupa ce ai aflat ca esti insarcinata primul lucru pe care l-ai gandit a fost sa te gandesti ce sa faci si cum sa faci sa scapi de sarcina. Gandese-te si ce ai putea face daca ai pastra copilu, ce s-ar putea intampla si sa iti dai seama ce fericita ar trebui sa fii ca poti da viata unui copil. Ma gandesc sa infiez un copil, mai gandeste -te ///

| crisa a răspuns:

Exista si medicatie ce poate intrerupe o sarcina, dar oricum ai da-o, tot la medic ajungi.
Sfatul meu (si varianta cea mai simpla, rapida si sanatoasa) este sa mergi la un cabinet particular pentru un avort prin aspiratie (vacuum). Totul dureaza 5 minute. Iar peste un sfert de ora pleci pe picioarele tale acasa, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Pe viitor insa, ai mai multa grija de tine, daca nu vrei sa ramai iar insarcinata. happy

carla
| carla a răspuns:

Anemona daca nu vrei sa ai un bebe, te sfatuiesc sa faci chiuretaj, dar la un medic. In nici nu caz nu folosi cine stie ce metode. Te poti imbolnavii grav. Nu are rost sa risti. Un medic te poate ajuta cel mai bine.

| lost.in.rain a răspuns:

Sarcina de 2 saptamani?! De obicei o sarcina se depisteaza dupa minim 3 saptamani e la fecundarea ovulului. Ma rog, poate tu sti mai bine! In niciun caz anticonceptionalele nu intrerup o sarcina in evolutie. Nu fac decat sa perturbe echilibrul hormonal si sa cauzeze diferite probleme fatului in dezvoltare.
Ca sa provoci un avort e simplu daca urmezi sfaturile babesti, insa tot la medic ajungi apoi, pentru ca va trebui oricum sa te chiureteze, pentru a elimina eventualele resturi din uter. Sfatul meu este sa apelezi la un cabinet medical unde vei fi in sigurnta si sub supraveghere medicala.
Sanatate maxima!

| alessandra a răspuns:

Daca vrei sa provoci singura pierdera sarcinii nu e aceeasi chestie cu a face avort? Macar asa esti pe mana unor medici specializati si riscurile sunt mai mici...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fa un avort, cere-i si prietenului ( daca stii care e cel " vinovat " ) sa te ajute! Nu aduce un copil pe lume daca nu poti avea grija de el! Si informeaza-te ...sunt extrem de multe metode contraceptive, pentru orice varsta, pentru orice buzunar! In ziua de azi e aberant sa ajungi sa faci o crima, sau sa ajungi tu la un pas de moarte, doar pentru ca ti-e greu sa mergi la dr. de familie si sa-i ceri sfatul. Plus ca in marea majoritate a policlinicilor exista cate un cabinet de planning familial, acolo iti dau sfaturi si chiar contraceprive gratuite in anumite situatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga anemona, abia acum am vazut intrebarea ta, cred ca iti raspund prea tarziu si nu stiu ce ai facut, dar asi dori din tot sufletul sa nu fi facut nimic si sa pastrezi copilul, si sa nu fi devenit o mama care si-a ucis copilul voit, ar fi foarte trist sa il fi omorat asa mic cum era era un sufletel nevinovat care dorea sa traiasca, sa se nasca si sa te cunoasca, pentru ca tu erai mamica lui, eu am pierdut o sarcina si am suferit enorm si mai sufar si acum pentru ca oricum ar fi fost mi l-am dorit si l-as fi iubit pentru ca era al meu, dar doamne doamne m-i la luat, eu nu asi putea sa imi omor copilul sper ca nici tu sa nu o fi facut indiferent care ar fi motivatile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu cand ai postat mesajul, daca mai e sau nu de actualitate, daca nu mai e, macar vor citi alte persoane in aceeasi situatie cu tine. ti-e teama de durerea pe care o provoaca un chiuretaj? eu zic ca mai bine ar trebui sa te temi de durerea sufleteasca de dupa, cand vei constientiz ca ai ramas fara copilasul tau. e un sufletel, fie ca are o zi, o saptamana, o luna sau 5 luni. durerea fizica e infim mai mica decat cea sufleteasca, ce iti va lasa o rana imposibil de vindecat. nu vreau sa te judec, poate intr-adevar nu ai posibilitati pentru a creste un copil, dar crede-ma ca daca il pastrezi, Dumnezeu nu te va lasa, se va ingriji de el, si vei avea cu ce sa il cresti, chiar daca nu in lux.asculta-ma tu si alte fete care sunteti pe cale de a va omori copilasii. nu faceti asta, indiferent prin ce metoda, durerea sufleteasca e aceeasi, bineinteles, daca aveti suflet in voi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna. ce mai zici. ce ai facut pana la urma ai facut avort

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu vrei sa avortezi conteacteaza ma pe mine nr meu de telef 0763438917

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aha si sunt cam in aceeasi oala cu tine exact asa am patit si eu acum 3 zile..si eu n u stiu ce sa fac

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu judecati pe nimeni. Si eu sunt in aceeasi situatie.si singura mea vina a fost ca am avut incredere in prietenul meu. Un an de zile nu am avut relatii sexuale deloc, am cunoscut pe cineva au trecut cateva luni si am incercat si o data s-a intamplat si m-a lasat insarcinata. Sunt in 5 saptamani. Si el inca sustine ca nu stie cum s-a intamplat, ca nu a vazut nimic in neregula cu prezervativul. Eu ce sa fac? Am 21 de ani nu sunt pregatita. Nu credeam ca o sa se intample asa ceva, avortul este cea mai mare crima, este cel mai mare pacat, dar ce pot face?

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un copil e o minune de la Dumnezeu.
Toata viata mea am condamnat fetele care fac avort,
acum sunt insarcinata, am 21 de ani si ma bate gandul sa fac o intrerupere de sarcina. E usor sa judeci pe cineva...
Exista in Romania niste pastile pe care le poti lua in primele 9 samtanani de sarcina si este legal, dar tot avort se numeste...
Dumnezeu sa ne ierte pentru crimele facute...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vino pe http://crestinele.ning.com, iti voi spune mai multe. Miha

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am 21 de ani si sunt insarcinata happy mi-am facut test de 2 ori si mi-a iesit pozitiv in sufletu meu vreau sa tin acest copilas dar familia mea nu este de acord crying si nu stiu ce sa fac acum sincera sa fiu nici eu nu stiu mi-a intarziat doar 2 saptamani. Este posibilll? Va rog dati-mi sun safat nu stiu ce sa fac

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine adreseazate medicului asta e cea mai buna metoda nu fat tot ce iti spun altii ca mai tirziu vei regreta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Va rog sa imi spuneti si mie care sunt acele pastile pe care le poti lua in primele 9 saptamana si de unde poti face rost. Va multumesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga mea pentru a scapa de sarcina sunt multe medode fara sa mergi la medic dar nimic nu e sigur cum au spus celelalte femei poti avea un copil malformatii pierderile de sarcina se pot face prin depunerea eforturilor ridicand greutati de exemplu alta medicatie sunt pastilele pentru avort cum traiesc in portugalia aceste pastile se numesc cycotec care le tii sub limba care sunt considerate bune dar sunt 80 la suta sigure ca poti pierde sarcina oricum daca faci chiuretaj inainte iti va da niste analgezice si nu vei simti prea mari dureri din pacate am pierdut o sarcina din cauza ca era riscanta si nu am simtit prea mare durere ci o simpla colica ca la menstruatie dar daca as fi in locul tau nu stiu ce varsta ai si daca esti impreuna cu prietenul sau sotul sau daca parintii tai nu sunt de acord dar de obicei avorturile prin chiuretaj se poate face numai dupa o luna jumate sau doua luni deoarece la 2 saptamani nu se cunoaste prea bine deoarece este prea mic si medicii s-ar putea sa dea in eroare ddar oricum majoritatea sfaturilor este sa mergi totusi la un medic ai grija de tine in continuare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sarcina mea are 20 saptamana si cand mi-am dat seama ca sunt insarcinata am crezut ca innebunesc si cautam pe internet toate metodele de intrerupere de sarcina cat mai babesti dar numai avort sa nu fie si nu am gasit.pana la urma am pastrat sarcina si nu imi pare rau ca o sa am un baietel mandria lui taicasu ca mai avem o fetita de 3 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am vazut o intrebare...care e durerea pentru avort? Am 22 de ani, sunt insarcinata in 7 saptamani, prietenul meu nu stie, stam de un an impreuna, el are 25 de ani si mi-a spus de nenumarate ori ca nu este pregatit sa aiba un copil. Dar eu la sarcina asta nu renunt chiar daca ne lasa singuri.Ma iubeste si cred ca se va trezi la viata. Avort am facut de 2 ori pentru ca eram prea mica si speriata si nici nu iti imaginezi ce dureri am avut:de suflet si fizic. Apoi din cauza avorturilor am mai pierdut 3 sarcini care m-au speriat ingrozitor.Am crezut ca nu voi mai putea avea un copil niciodata.Imi iubesc copilul si il voi pastra.Si acum plang si ma doare ca am facut acele avorturi. O sa te descurci.Curaj si putere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e adevarat deloc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, eu sunt foarte dezamagita ca nu pot sa raman insarcinata si tu nu vrei sa il ti. e foarte naspa nu stiu ce sa iti zic e pacat ca sa faci avort.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga mea sunt fel si fel le lucruri ca sa pierzi sarcina dar nu-i indicat s-ar putea sa ramai cu sechele sau sa nu mai faci nici o data copii mai gandeste-te sunt sute de femei care vor sa ramana gravide si nu pot si tu ca ti-a dat dumnezeu bucuria de a deveni mamica vrei sa renunti la sansa asta mai gandeste-te un pic sa nu iti para rau mai tarziu un copil e un lucru sfant dumnezeu ti lo trimis sai dai viata nu so eu iei nu te transforma intr-o criminala el nu sa cerut sa se conceapa in burtica ta daca tot ai facut sa ramai gravida nu te mai gandi sa scapi de el e pacat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna si eu am aceeasi problema dar nu poti face nimic...defapt ai 2 metode 1-sa-l pastrezi copliu 2-s-au sa faci chiuritaj

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai usor pierzi o sarcina asatongue
ui antr-un lighian nu prea mare apa fierbinte, cat de fierbinte suporti tu, apoi pui sare dar nu sare fina, sa iasa apa foarte foarte sarata si stai cu picioarele an ea pana se raceste,, nu uita apa sa fie fierbinte dupa ce s-a racit iti pui sosete in picioare si te bagi in pat, te anvelesti si stai acolo 2-3 ore e bine daca transpiri fa lucru asta seara ca e cel mai bine pentru.ca o sa stai pana dimineata anvelita daca nu iti iese din prima repeta de 2-3 ori si o sa iti iasa sigur ca si eu am facut la fel si da simptomele sunt ca la o menstruatie(dureri usaoare de burta si de spate) succes (cristina)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poti pierde sarcina daca iei anticonceptionale ele ajuta mai bine in sarcina ca contine multi hormoni