| Deyuu03 a întrebat:

Bună tuturor,
Tot timpul ma simt trista, îmi doresc sa fiu fericita, sa ma simt împlinită dar nu reușesc. Orice fac mi frica sa nu greșesc. La servici, acasă simt ca dezamăgesc pe toată lumea. Sunt conștientă ca mintea mea atrage ceea ce gândesc dar pur și simplu nu reușesc sa îmi schimb mentalitatea. Am încercat sa numai ma simt asa dar nu pot. Nu stiu, simt ca e peste puterile mele. Ce îmi recomandați sa fac sa pot sa ma schimb, sa am doar gânduri bune despre mine? Mulțumesc.

5 răspunsuri:
| I0NUTA a răspuns:

Ai stari depresive.
Mergi la psiholog, fa miscare in aer liber cand iti permite vremea si timpul, iesi in oras cu prietenii, socializeaza, i-ati un animal de companie, roaga-te si incearca sa ai o ocupatie dupa ce ajungi acasa, sa iti ti mintea ocupata.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Hello. Am avut și am multe cunoștințe care se simt asa. Și eu la un moment dat m-am simțit asa. Îți zic ce am facut eu:
Conștientizarea gândurilor negative: Încearcă să observi când gândurile negative apar și să le înlocuiești cu unele pozitive. Poți începe cu mici afirmatii pozitive despre tine, cum ar fi "Sunt capabilă" sau "Merit să fiu fericită".

Practicarea recunoștinței: În fiecare zi, notează câteva lucruri pentru care ești recunoscătoare. Acest exercițiu poate ajuta la schimbarea focusului de la negativ la pozitiv.

Fă un pas mic în fiecare zi: Nu trebuie să îți schimbi viața dintr-o dată. Fă pași mici spre ceea ce îți dorești și acordă-ți permisiunea să greșești și să înveți din asta.

Îngrijește-te de tine: Fă activități care îți aduc bucurie, fie că este vorba de sport, hobby-uri sau timp de calitate cu cei dragi. Oferă-ți timp să te relaxezi.

Căutarea sprijinului: Dacă simți că este prea greu de gestionat singură, ar putea fi util să discuți cu un terapeut sau consilier care să te ajute să îți schimbi perspectivele și să te sprijine în procesul de autodezvoltare.
Sa stii ca schimbarea nu se întâmplă peste noapte, dar prin perseverență și pași mici, poți ajunge să te simți mai bine cu tine însăți

| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as recomanda sa vezi un Psiholog sau Medic Psihiatru, fiindca tu ai putea avea DEPRESIE severa, iar netrata evolueaza spre alte boli psihice mai grave (anxietate, atacuri de panica, paranoia, schitfrenie samd).

Hrana sanatoasa mancata zilnic cu multe fructe proaspete, legume, salate si carne sunt de mare ajutor, fiindca iti schimba hormonal starea.
Sportul si activitatile fizice sunt extrem de importante, mai ales mersul la o sala unde se face aerobic, zumba, tabata sau orice combina starea de exercitiu fizic cu buna dispozitie, fiind vitale pentru cei cu depresie.

| adam7 a răspuns:

Scrie pe o hârtie ce-ți trece prin cap, acele gânduri negative.
Apoi citește si încearcă să răspunzi la ele: de ce faci aia, de ce simți ailaltă etc
O să vezi ca majoritatea nu au motiv real și sunt doar gânduri anxioase de la mintea ta.
Cu cat le conștientizezi mai mult, cu atât începi să ai puterea să treci peste. Așa am pățit și eu nu e ușor, dar să vezi ce misto e după aia când ești tu cu tine și începi să te iubești, să ai încredere în tine.

| ioana748 a răspuns:

Nu exista doar ganduri bune.
Lasa gandurile sa curga si incearca sa tratezi cu indiferenta.
,, Rugăciunea inimii,, si,, Tatal nostru,, ajuta cand doresti sa inlocuiesti un gand de vibratie joasa cu unul cu vibratie inalta.
Zi frumoasă si ganduri colorate❤️