| Justmeandmysmile a întrebat:

Buna sad. Va rog ajutati-ma.M-am saturat sa ma mai cert cu mama. Azi am rugat-o sa ma ajute la electrica si nu stiu pur si simplu s afac problemele se asteapta sa le stiu direct,cand profesoara/diriga mea nu ne-a aratat un model, doar unul mult prea simplu.Si m-a acuzat ca nu stiu si am izbucnit :ca nu ma intereseaza pe mine fizica,nu-mi place,n-o s-o invat,nu dau bac-ul la asta deci n-o sa-mi fac griji si ca daca o sa se schimbe o sa invat in ultimul an. Si a inceput sa urle si sa zica sa ma dea la pregatire si i-am zis ca nu ma poate obliga,nu vreau sa-nvat fizica,n-o sa o folosesc mai departe unde vreau eu. Si a zis ca nu stie ce e cu mine,ca e socata, nu se astepta ca fata ei sa-i vorbeasca asa. Dar totdeauna a fost asa si a 9-a si sem I a 10-a,tot asa stateam cu fizica. Se asteapta sa stiu totul pe loc,sa-i fac problemele pe banda rulanta. Daca aveam note mici la restul mai ziceam,dar nu. Nu-s nici macar o fata care sa fumeze,sa bea, sa umble cu toti tembelii.M-am saturat! Nu vrea sa inteleaga ca nu ma intereseaza fizica! Vreau doar sa trec acolo.Si mi-a zis ca n-o sa o trec, cand eu am avut medii de 7 si 8 la liceu la fizica pana acum. Incerc sa las de la mine,dar nu pot! Sunt de fel orgolioasa si incapatanata,nu pot. A zis ca eu probabil n-am realizat ce am scos pe gura. Ba am realizat foarte bine,eu cand sunt nervoasa spun adevarul,care din pacate e dur uneori. A zis :vrei chiar sa rupem orice relatie de prietenie si sa-ti fiu doar mama? ) Ce sa fac? O iubesc di toata inima pe mama dar urasc cand se comporta cu mine de parca as fi cel mai rau copil din lume. Daca eram singura care nu stia sa faca tema mai ziceam,dar cand sunt trei sferturi de clasa, e clar ca n-am nicio vina.

14 răspunsuri:
| Corina1325 a răspuns:

Te inteleg... sunt in aceeasi situatie. Nu ai ce sa ii faci. asta e. Eu la concluzia asta am ajuns. Probabil cel mai bine ar fi sa mai lasi de la tine. Incearca macar. Sau incearca sa mai lucrezi la fizica. sa te vada ca lucrezi. apoi du-te cu problema pe care nu ai stiut-o la ea si spune-i : uite, mama.: am facut asta, asta, asta. insa asta habar n-am cum se face..Asta in caz ca ea se pricepe la fizica. Si cred ca s-ar bucura mai mult daca ar vedea ca macar incerci. si nu ridica tonul la ea. stiu ca e imposibil..ca tu stii ca ai dreptate si nu doar ca stii, dar chiar asa e. Insa asa sunt parintii. O ajuta sa te stie ca o fata cuminte, care nu comenteaza s.a. Abtine-te. Musca-ti limba cand iti vine sa urli laughing.

| Șhoghetăn a răspuns:

Sunt in aceeasi situatie ca si tinesad

| luisanamy a răspuns:

De obicei parintii vor tot binele pentru copii lor si sa fie cei mai buni. Incearca sa o intelegi si tu, iar in legatura cu " fizica" cand sunteti calme, incearca sa ai explici cum sta situatia si poate va fi mai intelegatoare cu tine pe viitor. Mama e doar una si trebuie sa te bucuri de ea, cat o mai ai langa tine.

| KodrutZ a răspuns:

Mama ta e profesoara de fizica cumva? Altfel, sa mor de inteleg care e problema aici.

| Bogdan4688 a răspuns:

Asa este, si eu urasc fizica la culme ca profa nu stie sa ne predea si eu ma cert zilnic cu mama de scoala teme etc. Si ma cert rau cu ea dar nu are ce sa imi faca e maicamea, urmatoarea zii nici nu stie de cearta din ziua ANTERIOARA.Eu mereu copiez in pauza tema la fizica mai ales ca eu sunt sef deci toti imi dau tema si nu pot sa sufar fizica de cand mi-a dat 3 ca ea a zis ca inertia este mecanica da care eu :-Pe bune? si mi-a dat 3.Asa ca eu zic ori sa nu te mai certi ori macar sa reduci din cearta.

| Joaannaa a răspuns:

Păi. i-ai putea explica cu calm, să vadă măcar că-ţi pasă. Sau să-i zici să vorbească cu diriginta şi poate o să-i spună ea(diriga) că nu te pricepi la fizică. Secretul ca să zic aşa e să iei lucrurile cu calm. Înţeleg, eşti nervoasă, ştiu cum e. aşa sunt eu cu matematica, dar dacă eşti nervoasă, cel puţin faţă de mama ta când e vorba de acest subiect o să te oblige mai tare să înveţi materia respectivă. Ar trebui să zici ceva gen, zic eu:" Îmi pare rău ca m-am enervat, şi îmi cer scuze, dar înţelege-mă că nu pot fi cum vrei tu. sau nu sunt supradotată." deci, în mare, să-ţi ceri scuze şi să o faci să înţeleagă lucrurile care te deranjează, cu calm. Sper că te-am ajutat!

| ghinionistul112 a răspuns:

Draguta, draguta... Ce e in capul tau acum? Tu nu stii cati copii si tineri ar da orice sa aiba o mama si un tata... Dar nu au acest noroc si tu mai ai curajul sa spui ca "O iubesc din toata inima, dar o urasc cand se cearta cu mine si ma enerveaza acest lucru!" Rusine din partea ta! Revizuieste-ti comportomanetul pana nu te ajunge si mai mari necazuri in viata cand vei vrea sa te casatoresti, de exemplu! Ai grija ce spui despre mama ta, ca Dumnezeu zice in Decalog(Cele Zece Porunci) la Regula 4 care spune asa "Cinsteste-i pe mama si pe tatal tau, ca sa-ti fie bine si sa traiesti multi ani pe Pamant!" La fel si cu scoala iti spun! Pune capul la contributie(gandire) si lasa mofturile si toate incapatanarile! Vrei un loc de munca mai bun si cu salar bun? INVATA CAT POTI SI STRADUIESTE-TE SI UNDE NU STII, INTREABA! Ce este asa de greu? Nu cumva ti-ai luat nasul la purtare?

| Justmeandmysmile explică (pentru ghinionistul112):

La ce imi trebuie fizica,daca nu urmez o facultate care sa ceara aceasta materie. Si mai ziceam sa-mi fie rusine daca eram un copil nenorocit, care fuma, bea, iesea cu toti indivizii, venea tarziu acasa sau lua note mici.Am totusi 16 ani si jumatate.Am zis ca o urasc cand se cearta cu mine, nu in sensul de ura pura, ci din cauza faptului ca atunci cand ne certam zic lucruri pe care nu vreau sa le zic. Nu m-am putut abtine sa nu raspund la raspunsul dumneavoastra pentru ca aici deja depasiti o limita.Deja imi acuzati comportamentul cand de fapt nu stiti cum sunt. De fetele total opuse mie ce sa mai ziceti? Am si eu dreptul totusi sa nu-mi placa o materie, ca doar nimeni n-a fost as la tot.Ii iubesc pe parinti si mi-as da si viata pentru ei. Doar ca m-am saturat sa ma cert din nimicuri cum ar fi "nu ai dus hartia aia la gunoi". Imi fac bine datoria de copil, am si eu dreptul totusi sa mai rabufnesc din cand in cand. Multumesc mult de raspuns si o seara frumoasa happy.

| Justmeandmysmile explică (pentru KodrutZ):

Nu e, este in armata.

| ghinionistul112 a răspuns (pentru Justmeandmysmile):

La acele fete de care spui ca beau, fumeaza sau fac alte chestii, le pot sfatui sa se opreasca pana cand nu le ucide aceste chestii urate! dar fii mai ascultatoare si lasa rabufnirile dese, ca nu e bine... Totusi sunt parintii tai si ii inteleg pe ei. si pe tine te inteleg, dar incearca sa nu mai dai atentii la cearta... O seara frumoasa si tie si tine minte ceea ce ti-am spus

| KodrutZ a răspuns (pentru Justmeandmysmile):

Meh, inseamna ca ii place sa faca si acasa militarie. Daca nu a facut caz de medii de 7-8 pina acum, cred ca nu e chiar asa de tiranica pe cit ar parea. Fii si tu calma si explica-i frumos, daca "iesi in decor" nu iti ajuta la nimic. Nu e ca si cum te-ai manifesta asa cu un strain de pe strada sau cu cineva cu care te vezi o data pe luna.
@catalin112: Esti virgin, nu? Stai mai calm, fumatul si sexul la adolescenta nu omoara pe nimeni, la unii/unele face parte din procesul de maturizare, altii ramin la stadiul ala de primate.

| Piiiiiiika a răspuns:

Stiu cum e laughing
Mama e cea mai buna prietena. Asa imi zice ea. Si cum iti zice si tie, asa imi zice si mie la cearta - vrei sa rupem prietenia si sa-ti fiu mama?-
Pai cum? straight face Ca mama imi esti. Si daca chiar imi e doar mama, ce imi va face? straight face

Infine, oh go on
Incearca sa vorbesti cu mama ta. Inteleg ca nu poti sa lasi de la tine. Si eu sunt incapatanata.
Dar vorbeste cu ea, spune-i ce te deranjeaza, cu calm si incearca sa nu ridici tonul happy
Spune-i sa incerce sa te inteleaga. Ca nu iti place materia, dar totusi o inveti dar nu din toata inima straight face
Sa te ajute si sa nu mai strige in momentul in care nu stii ceva.
Poate iti va folosi fizica sau poate nu.
Stii ce vrei sa devi in viata asta dar nu stii unde vei ajunge.winking

Bafta puppy dog eyes

| IonescuOnutza1986 a răspuns:

Pai, nu inteleg de ce mama ta nu vrea sa iti explice si se astapta de la tine sa fii cea mai buna la aceasta materie, poate mama ta are amintiri legate de fizica, poate a vrut sa lucreze intr-un domeniu cu multa fizica, aceasta fiind iubirea ei si nu a reusit, abandonand civica. Si poate ar fi vrut sa continui tu drumel pe care ea n-a reusit sa-ti faca, ori nici ei nu i-a placut fizica si poate nu a reusit sa ajunga intr-un anumit domeniu din cauza notelor pe care le avea la fizica. De ce nu ti-ar spune? poate pentru ca n-are asa mari sperante in tine la categoria fizica, incearca sa o intrebi calm de ce nu vrea sa te ajute si sa-i zici daca a avut vreo problema cu fizica si cred ca iti va spune. Bafta!

| GEEK a răspuns:

Bună.

Fi şi tu calmă, nu te mai enerva aşa repede.

Pa, pa.