Nu am un raspuns strict la intrebare dar:
- ar fi bine sa precizezi localitatea care te intereseaza;
- din ce stiu si am citit, in astfel de centre se sta cam maxim o luna - tot ai nevoie sa gasesti o solutie pe termen lung.
Http://www.asociatiadiaconia.ro/centru_primire.php in caz ca e vorba de violenta
Banuiesc ca vrei sa ramai in orasul sau in zona unde locuiesti acum pentru ca ai copilul la scoala. Nu prea exista astfel de centre de care spui tu. Desi in mod normal, in cazul in care unele din motive este ca te bate, ar trebui sa mergi la politie, eu nu iti recomand asta, pentru ca m-am ingrozit de cat de multe cazuri in care sotiile saracele erau calcate in picioare, se duceau la politie, iar politia il lasau sa mearga acasa linistit si isi omorau nevestele, Doamne fereste de asa ceva! Eu iti recomand sa mai rezisti pana in vara cu el, si daca parintii tai mai sunt si au o locuinta, ti-as recomanda sa mergi la ei, macar o perioada, poate iti vei gasi pe cineva care sa te iubeasca cu adevarat.
Fata are 1 an și 8 luni, iar dacă părinții mă sprijineau, nu ceream ajutorul vostru.
Da, da, da, da, și da. Dar faptul că a adus o altă femeie acasă ți se pare un motiv suficient?!
Repede vă grăbiți să judecați.
Chiar dacă nu mie mi-ai dat răspunsul tot nu mă pot abține să nu răspund.Nu,nu mi se pare un motiv suficient. Dacă casa în care locuiai cu copilul este dobândită în comun de ambii părinți, în cazul în care vei divorta, instanța acorda casa părintelui care are în grijă copilul.Dar si in cazul în care nu se întâmplă asta, părintele care are în grijă copilul are dreptul la o pensie alimentară în proporție de 1/4 din venitul celuilalt părinte. În cazul tau, dacă vrei să pleci cu copilul tatăl lui te poate da în judecată urmând ca instanța să acorde câștig de cauză părintelui pe care îl consideră cel mai apt pentru îngrijirea copilului.Asa că te sfătuiesc să nu pleci de capul tau cu copilul si să încerci să îți rezolvi problemele cu soțul tău pe o cale amiabilă, iar in cel mai rau caz să apelezi la instanța.
Nu suntem luați cu acte, iar fata e decât pe numele meu.
Ok.Casa în care locuiai este doar a lui? El este tatăl copilului?
1. corect se spune „fata este DOAR pe numele meu" (nu „decât");
2. asta oricum nu are nicio relevanță în caz că vrei să obții o pensie alimentară (mă rog, acum parcă-i spune de întreținere). Se poate face test de paternitate.
3. dacă omul NU e violent, eu unul cred că trebuie să mai stai o vreme împreună cu el (adică sub același acoperiș, nu neapărat ca un cuplu). Și să începi să cauți alternative. Fie alt bărbat, fie un serviciu plătit suficient ca să poți lua fata și să stai separat cu chirie, fie să lucrezi de acasă (dar tot din una nouă) etc.
Baftă!