anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi ce părere aveţi despre relaţii? Consideraţi că sunt necesare şi că oamenii nu ar putea trăi fără o persoană care să le fie mai apropiată în acest sens? Lasând la o parte reproducerea, căci asta poate continua şi fără sentimente, credeţi că dragostea este necesară în adevăratul sens al cuvântului? Dar căsătoria? De ce oamenii trec peste gradul de prietenie? Nu e mai bine să ai mai multe persoane lângă tine când treci printr-un moment mai greu? Credeţi în iubire eternă, sau consideraţi că la început sentimentele sunt ceva asemănător cu sensul dragostei pe care şi-l imaginează persoanele, iar după totul devine banală afecţiune, obişnuinţă? În acest caz, de ce anume am mai avea nevoie de un partener vital?

7 răspunsuri:
| Zazy a răspuns:

Omul nu poate trai fara iubire. Asta e sigur! A trai fara sa iubesti e ca si cand ai manca o mancare nesarata si fara condimente... in fiecare zi. De mancat o mananci, dar numai de foame. De trait traiesti, dar degeaba, doar faci umbra pamantului. Care este satisfactia vietii atunci? Una dintre regulile vietii era ca un om este implinit atunci cand sadeste un pom, face o casa si creste un copil. Tocmai in asta consta rolul omului pe pamant: sa aiba o familie si sa faca un copil (procrearea), dar pentru asta e nevoie de iubire. Unde este cazul... unde nu, merge si fara.

Asta este doar parerea mea! O zi buna! happy

| libe a răspuns:

Dragostea e complicata la inceput.Te ataseszi de acea persoana si crezi ca nu poti trai fara ea, dar de fapt dupa ceva timp te maturizezi si esti constient/a ca poti trai si fara acea persoana care poate nu a meritat dragostea ta.ma refer ca cei care cred ca iubesc cu adevarat dar isi inseala partenerul.Deci uneori chiar e complicata daca vrei tu sa fie.totul depinde de personalitate.

| frum a răspuns:

Eu am fost parasita dupa o relatie de 3 ani din cauza ca nu ii mai place brusc aspectul fizic.Credeam in iubire eterna. El la fel. a fost scanteie cand ne-am privit. Dar s-a stins. Nu cred ca v-a mai exista vreodata acea scanteie. Dragoste. probabil ca exista,dar nu e sigur ca o gasim fiecare,trebuie sa fim foarte norocosi. Cred ca se poate trai si fara dragostea unei persoane si doar cu afectiunea celor din jur,prieteni rude. Nu cred ca dragostea depinde numai de un om,trebuie sa vedem sa emanam dragoste si sa simtim acelasi lucru la orice lucru frumos din lume,un animalut,o zi insorita,orice iti da o stare de bine,aia cred eu ca e dragoste,dragoste de lume si de viata. Am crezut in dragostea de persoane si am fost dezamagita, de fapt m-am trezit la realitate. Orice e frumos la inceput,se stinge si se transforma in obisnuinta,necesitate,frica de singuratate, stabilitate, etc, orice numai nu dragoste. Asa e una dintre parerile mele, nu garantez ca e adevarat dar asa vad eu.

| mgtow a răspuns:

Nu se plictisesc in 2 si cu certurile mai schimba atmosfera ca sa apara o noutate in relatie apoi continua cu impacare. Eu nu vad o utilitate sa fi implicat cu cineva pentru ca inselatul e la orice pas, altcineva cu bani se gaseste dintr-un moment in altul. Singuratatea e cea mai buna decat sa stai cu frica ca va calca stramb

| RAY a răspuns:

Vorbesc din propie experienta
de cand ne nastem majoritatea din noi avem o familie, familia paterna,desigur ca orice om isi doreste din nou ce a avut cand era mic,in pshiologie se vorbeste de faptul ca ramanem copii mereu si vrem ce nu am avut in copilarie,familia e tot la fel, stiintific vb noi suntem finte sociale la fel ca si primatele,mai multe studii au dovedit ca despresia e cauza lipsei afectiuni din jur,sti ce vrea orice om? sa fie iubit,admirat,de ce crezi ca daca i spui cuiva ai facut treaba buna esti mai mare in ochii ei/lui? deci iubirea, afectiunea e o nevoie esentiala umana,socializarea tot o nevoie este, sexul are legatura tot cu efectiunea, dragostea apare cand facem sex, dar nu inseamna ca daca facem sex iubim mare atentie, sexul e o nevoie umana fizica care tine de faptul ca simtim sa fim parinti, lucru programat genetic,
cred ca e absurd sa nu vrei o familie, hai in tinerete mai curvaresti da frate ea viata si in serios, fa-ti o familie, adevarul e ca in ziua de azi sunt multi baietii ipocriti si multe fete ipocrite si vrem sa fim singuri din pacate ne negam pe noi, suntem finte emotionale, durerea emotionala poate sa te ucida dar fizic nu ai nimic, cum explici asta?

| RAY a răspuns (pentru frum):

Like,si eu la fel ca tine, dar poate intr-o zi vei gasi iubirea

| Doub a răspuns:

Da, cred că dragostea e necesară în adevăratul sens al cuvântului.
"De ce oamenii trec peste gradul de prietenie?"- Pentru că avem nevoie de iubire, avem nevoie să ştim că cineva ne aparţine şi că noi aparţinem cuiva.
" Nu e mai bine să ai mai multe persoane lângă tine când treci printr-un moment mai greu?"- Nu neapărat. E nevoie să ai lângă tine aceea persoană care te linişteşte, te face să te simţi protejată, completă.
Da, cred în iubire eternă, dar cred că pe parcurs intervin şi alte sentimente, respect, afecţiune, ideea că nu poţi trăi fără persoana de lângă tine.
Avem nevoie să fim completaţi din toate punctele de vedere, sentimental, psihic, sexual.