anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua. Acum o scurta perioadă de timp,soția a spus că se desparte de mine, că nu mai poate. Nu a fost vorba de infidelitate, de agresiune, etc. Pur și simplu în ultima perioada ne-am neglijat, posibil eu mai mult.m-am dat cu munca, incercand sa asigur un trai decent. Avem și un copil. In toată perioada asta am tot incercat, am rugat-o sa ne mai dăm o șansă. Nu și nu. Printre altele ..ne mai vedem ..ieșim la plimbări ..cu copilul, cat și singuri. O îmbrățișez ..ne luam de mana. ..nu mă respinge absolut deloc. Ideea împăcării nu am mai adus-o în discuție ..am incercat sa o las să își pună ordine în gânduri ..gesturile astea din când în când le mai face și ea, însă la final fara niciun rezultat în legătură cu o împăcare. Sunt debusolat complet. Ii e milă de mine? Vrea să mă ajute sa trec peste? Habar nu am ce sa mai cred. Eu o iubesc. Am realizat in toată perioada asta absolut tot ce am făcut greșit în relație însă, ce sfat îmi dati?

38 răspunsuri:
| ionur a răspuns:

Tea înșelat de mult. Dacă ia are familie și un copil cu tine și face astea e clar. Tu când erai la muncă ia se f... cu alți și tu munceai ca să fie bine pentru familie. Femeile și fetele

| Valmair95 a răspuns (pentru ionur):

Aștept totuși un răspuns serios din partea altcuiva. Despărțirile nu se rezuma doar la înșelat happy.

| Freya1 a răspuns:

Mai sunt relații despre care îți dai seama la ceva timp ca nu sunt ceia ce ti-ai dorit.Adica,pur și simplu poate sa considere ca nu i merita sa stea ca și soție doar sa fiți colegi de apartament sau sa aștepte pe cineva în permanenta ca poate ii oferă afecțiune, atenție etc.
Sau nu a fost sa fie, v-ati potrivit pana intr-un punct dar a dispărut atracția, dorinta, iubirea. Poate sa isi fi dat seama ca nu tiparul tau si la dorit, dar a incercat sa isi reprime gandul asta timp mai indelungat crezand ca e doar o pasa si acum sa lamurit.Sau vrea doar o pauza sa isi adune gandurile.Se mai intampla.

Oricum, o relatie de prietenie de dragul copilului tot trebuie sa aveți, și nu are rost sa insiști cu impacatul. Daca ea va simți ca mai are rost sa fie ceva între voi va face un pas spre tine, dacă nu, în curând va veți reface viata și aia e.

| Valmair95 a răspuns (pentru Freya1):

Cu împăcatul nu am mai insistat. nu vedeam nici.o scânteie nimic. În toată perioada asta, o lună de zile. am incercat sa nu o mai caut.mă cauta ea. să întrebe ce fac, daca sunt bine. în aceiași perioadă ..am mai făcut și dragoste de 2 ori ..ne.a luat valul ..nu mă respinge deloc. nu mă ignora. încă, mai rar are și ea gesturi de trandete.dar tot odată încă merge pe ideea divortului dar nu se grăbește. îmi spune sa luam totul treptat. De aici debusolarea atât de mare? Sa lupt pentru familia mea? Sa o las? E doar din mila tot ce face ea?! Astea sunt întrebări care mă macină. As lupta ..nu vreau sa par las.

| Yuoia a răspuns:

O iubesti dar... o neglijezi.
Dragostea se dovedeste, nu se spune din varful buzelor.
Acum, degeaba o imbratisezi, nu mai aveti 16 ani. Aveti si un copil.
Cred ca se gandeste mai mult cum va creste copilul singura. Si pune in balanta sacrificiul ei de a ramane cu tine. Nu cred ca ar face-o din mila.
Ia discuta cu ea. Intreab-o deschis unde ai gresit (ca sigur nu-ti dai seama). Si ce ar vrea ea sa faci ca sa puteti fi in continuare impreuna. E greu pentru o femeie sa fie menajera, bucatareasa, mama, pentru toti trei si sotie peste toate ca sa fie sotul multumit. Daca tu nu ai facut nimic in casa, nici nu vorbeai cu ea sa se sfatuiasca cu cineva, sa planuiti ceva impreuna, ca stateai la serviciu, cred si eu ca nu mai poate.

| Valmair95 a răspuns (pentru Yuoia):

Deci situația nu a fost atât de gravă cum pare. și ea muncea ..acasă o ajutam la gătit, când eram acasă făceam curățenie. O ajutam in permanență. Nu mi reproseaza asta. Mai pe scurt singurul lucru pe care mi le.a reproșat este că nu ne.am antrenat relația deloc. Nu știu. probabil trebuia să mai ieșim, sa ne distram ..suntem tineri totuși.dar. astea sunt greșelile mele ..pe care din păcate ..le.am observat acum ..incercand sa le ofer un trai decent.dar asta nu e o scuza. O iubesc, chiar o iubesc. v.am spus. Nu mă ignora, își face griji pentru mine.dar nu mai am curajul sa aduc vorba de o șansă pentru că îmi e frica de un răspuns negativ. credeți că mai am vreo șansă? As mai putea proceda în vreun fel?

| ionur a răspuns (pentru Valmair95):

Bine

| anonimuIl a răspuns (pentru Valmair95):

Trebuie să divorțeze de tine.

| Freya1 a răspuns (pentru Valmair95):

Dacă ii era doar mila presupun ca divorța oricum, doar ca mai ținea legătura cu tine.Atata timp cât ea te-a cautat, nu tu ca să îți răspundă din "obligația milei" presupun ca tine la tine.
Eu când m-am despărțit de fostul meu iubit într-adevăr ca mai vorbeam cu el ca să nu se simtă singur, dar nu l-am cautat eu niciodată.Am vorbit și l-am sfătuit sa își facă ordine în viata și sa aleagă o femeie ok pentru el.Dar decizia a fost decizie, nu am mai stat cu o fi o păți.Asa ca părerea mea e ca poate cumva mai tine la tine dar are nevoie de o pauza, de un restart.
Dacă vrei sa lupți pentru familia ta, încearcă sa ii redai aceleași senzații, emoții ca la început.Cheam-o la o cina, la o plimbare, rupe o foare din parc și dai-o și încearcă sa nu mai readuci problemele cotidiene din familie ca poate și astea cumva au obosito.Sa vorbiți mereu despre facturi,bani,familii, griji e obositor pentru oricine dacă nu aveți un pic de relaxare și de timp pentru o gluma, pentru o atenție, pentru voi ca suflete.

O femeie când nu mai are sentimente pentru tine, în cel mai bun caz accepta custodia comuna pentru binele copilului, dar cu tine nu mai are doua.Baga divorțul imediat, cerea pensie și va vedeati strict pentru copil si și aia la ușa sau intr-un parc.

| Valmair95 a răspuns (pentru Freya1):

Am stat acum 2 zile împreună. ne am îmbrățișat ..ba chiar la un moment dat m.a sărutat. nu îmi mai găsesc cuvintele sa o întreb de împăcare pentru că tot îmi e frica de un răspuns negativ.dar toate gesturile astea, sunt debusolante. Mă gândesc că odată ce a spus nu și nu ..nu își mai aveau rost gesturile astea.

| mgtow a răspuns:

Iti gasesti alta, nu te ruga de ea dar sa nu se astepte sai dai bani pentru copil daca o duce greu, avertizeazo. Pleaca din casa sanatate & virtute. cand vezi femei care iti plac oriunde in oras sau firma, alte locuri obisnuite le intrebi daca doresc sa iasa cu tine la o intalnire sa va cunoasteti mai bine, ceri nr de telefon si vei vedea ca unele o sa til dea asa pana ramai cu alta care iti place

| nukeyly a răspuns:

Puneti toate cartile pe masa de ambele parti, sa vedeti clar in ce directie mergeti, ce atatea simulari 3D si fumuri cu strada sperantei la parter.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ea nu mai vrea, ce sfat să îți dăm?

| Freya1 a răspuns (pentru Valmair95):

Nu grăbi lucrurile,dacă va vrea ceva va veni treptat.
Acuma nu sa aștepți ani, la un moment dat când lucrurile vor fi mai calme și liniștite o vei intreba dacă mai vrea ceva ca în caz contrar sa ști și tu ce e de făcut.

Având în vedere divergentele voastre ce din spusele tale par mărunte, nu ar avea de ce sa nu existe o împăcare dacă faceți câte un compromis.Dar dacă din motive minore și mici neînțelegeri dor, nu vrea sa se întoarcă chiar dacă le rezolvați, atunci înseamnă că au dispărut sentimentele pentru ca nu au fost asa puternice cam niciodată.

Încearcă tu treptat sa repar lucrurile de care te acuza sau te simți vinovat (dar sa le repari sincer, nu doar asa ca să se intoarca) și vezi dacă reacționează la fel.Iar dupa intreab-o dacă va mai da-ti o șansă.
Poti sa faci asta de inceput si fără vorbe.Adica dacă stați separat, treptat sa mai vina la tine o zi doua și tot asa pana nu mai pleacă ea.
Dar important e sa reparați ce scârțâie întâi.

| Freya1 a răspuns (pentru mgtow):

Nu știu dacă tu citești ce scrii.
Nu poți dacă femeia pleacă pentru ca tu ești neglijent sa o acuzi tot pe ea.Plus ca nu e corect nici fata de tine nici fata de alte femei sa te forțezi sa fi cu altcineva cât timp tu o iubești pe ea.
Ca sa nu mai spun de faza cu, copilul.E copilul lui și e obligat prin lege sa aiba grija de el.In primul rand nu e ok sa îți neglijezi copilul pentru ca te-ai despărțit de mama, ca să nu mai spun ca la cum pui tu problema suna a amenințare și manipulare.Il sfătuiești sa o amenințe și minta ca vor muri de foame și ea și copilul fără el doar ca să rămână.
Urat rău, sper sa nu ia cineva în considerare asta.

| mgtow a răspuns (pentru Freya1):

E vina ei daca ii arde de smecherii sa plece fara sa-i ceara mila lui, poate omu ala nu are salariu de parlamentar sa isi mentina copilu abia se descurca el in viata, e treaba lui daca doreste sau nu sprijin pentru copil dar aia in loc sa se gandeasca ca e ala mic la mijloc o doare in 14, ai o minte invechita oricum mai mult ma enervezi cand dai replici

| ionur a răspuns:

Amanți. Pe ăștia nimeni nu-i satură. Și nici ei nu se satură.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca o iubesti, lupta pentru ea si copilasul vostru!
Nevorbind cu ea nu faci decat sa-i adacesti amaraciunea care o apasa si sa te indeparetzi de ea, in loc sa te apropii.

Comunicare este cheia unei casatorii lungi si fericite!

Discuta cu ea cinstit, vezi unde nu-i fericita, aduceti impreuna noutati in relatie, vezi ce vrea, vezi ce o nemultumeste, gasti cale comuna, faceti compromisuri de dragul celuilalt ca merita!

Toate casniciile ajung in impas toate ajung la rutina, dar din atat lucru nu diviorteaza nimeni inainte sa incercam sa aflam ce ne supara, ce ne neultumeste, lasand la o parte din orgaloiu si ochelariid e cal, ca-n fond este jumatatatea ta, femeia pe care o iubesti si pe acre o doresti pana la moarte.

Vorbesc din propria-mi experinta cu o casnicie lunga si fericita, in care nu as concepe viata de maine fara barbatul cu care m-am maritat, desii nu mai suntem tineri, iar copii nostri sunt deja adulti la casele lor.
Lupta pentru casnicia si fericirae ta, inainte sa o arunci la gunoi, fiindca merita sa o salvezi!

| Valmair95 a răspuns (pentru Violleta2022):

Mulțumesc mult de tot pentru cuvintele de susținere. Vreau sa lupt! Îmi pare rău pentru absolut tot ce am făcut greșit. Doar lipsa de comunicare a fost motivul și că m.am innecat in munca. voind sa asigur un trai decent ..nu e o scuza. femeile au nevoie de mai multe lucruri. Vreau sa lupt însă. am gândit că ar fi bine sa o las pe perioada, poate reușește să își pună ordine în gânduri și în sentimente. daca mai exista sentimente. deși a spus nu și nu ..parca tot nu simt că ar fi o decizie radicală. nu știu cum să procedez ea fie bine. nu știu dacă e tocmai ok in momentul acesta sa aduc vorba de împăcare ..am incercat sa o scot din monotonie ..sa o fac sa rada ..nu mai știu cum să procedez. ceva sfsturi va rog?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Valmair95):

Nu lasa nici o secunda sa treaca, discuta cu ea chiar azi, ca lasatul asta este inteles cu "nu-mi pasa de ea" si boala lunga este moarte sigura.
Trebuie sa existe un motiv real pe care ea inca nu l-a spus, ori l-a spus dar nu l-ai inteles tu, ori l-ai ignorat.
Nici o femeie nu divorteaza de bine si fericita!
Poate nu este satisfacuta sexual... poate nu este multumita cu ce-i oferi. Discuta cat mai reepde posibil tot ce o nemultumeste si gasiti cale comuna sa va fie bine amandorura.

In perioada asta ne.a luat valul și am mai făcut dragoste de 2 ori. nu mă respinge ..ba din contra. face și ea multe gesturi.mă ia în brațe ..ciupituri ..chestii copilărești.dar pe langa chestiile astea mai aduce vorba din când în când de lucruri legate de despărțire.

| VoidEternal a răspuns (pentru Valmair95):

Mie imi lasa impresia ca mai mult ar vrea sa te sperie. Posibil sa ma insel.

Sau era hotarata sa va despartiti la un moment dat si din cauza ca te-ai schimbat in ultima vreme, nu mai e asa hotarata. Poate ii e bine acum si ii e frica ca daca iti zice ca ca vreti sa va impacati vei ajunge din nou sa o neglijezi. Nici Dumnezeu nu stie sigur, iti spun eu. Mintea femeilor functioneaza diferit. La ele totul e interconectat, e un flux constant de date care circula, concluzii care sunt luate, schimbate, luate din nou, modificate si ras-modificate.

Eu zic sa nu mai aduci vorba de despartire si sa vezi daca face ceva concret. Eu totusi am impresia ca nu vrea cu adevarat sa intrerupeti relatia.

Asa sunt relatiile, munca si compromis. De dragul copilasului vostru, fa tot posibilul sa ramaneti impreuna. Sunt destule familii destramate pe lumea asta.

| Valmair95 a răspuns (pentru VoidEternal):

Asta cred și eu ..nu vreau sa mă înșel. O să lupt in continuare. Nu mă face să cred că decizia e atât de radicală cum pare. ceva se întâmplă. O să.i arat că m.am schimbat, și asta nu de dragul împăcării. Vreau sa schimb la mine tot ce e greșit. Sper din tot sufletul sa fie totul ok

Nu mai amana discutia!
faptul ca aduce aminte de despartire este pentru ca-i nefericita si nu stie ce sa faca, fiindca tu nu esti barbat sa poti decide ce vrei si ea-i dezamagita de tine.
Probabil ca iti va pune actele de divort in brate, asa dintr-o data, daca te vede ca esti atatd e desalator si nu-ti pasa.

Deci pe scurt. ea mi-a spus clar la început când tot insistăm că nu. Sa accept situația. Că nu e nu. după o vreme ..am mai ieșit, ne am mai plimbat. nu e rece fata de mine, nu mă respinge, mă îmbrățișează, ba chiar ne am sărutat de n ori ..am făcut și dragoste in perioada asta.dar ulterior tot îmi aruncă săgeți despre despărțire. ar putea fi un mod al ei de a mă ajuta să trec peste asta? Și eu doar sa-mi fac iluzii că încă mai simte ceva pentru mine?! Asta mă pune pe gânduri.și în momentul asta am ales sa nu ii mai aduc aminte de împăcare și să încerc să o fac sa zâmbească etc etc. îmi e frica de un răspuns categoric nu din partea ei. vrea o schimbare de la mine? Vrea să o vadă? Nu îmi pot da seama. daca a spus clar și răspicat că nu, își mai au rost gesturile de trandete?

| ania a răspuns:

Sa iti ceri iertare pentru ce ai inteles ca ai gresit, sa lupti pentru casnicia ta si pentru copil, sa ii faci curte, sa te rogi sa va ajute Dumnezeu sa va vindecati casnicia, sa nu renunti.

In orice caz, consider ca este cel mai rau cand o faci pe mutul si taci, in loc sa deschizi discutia si sa rezolvi problema.
daca dorea despartire si o spunea clar si raspicat, nu mai era cu tine, nu mai facetai sex cu ea, nu te mai lua inbarte, nu mai aveati ce discuta.
Deci c consider ca ea astepat sa vada o schimbare majora in atitudinea ta, care inceep intotdeauna cu deschisul gurii si intrebatul:
Ce te-a suparat draga?
De ce vrei sa ne deapartim?
Ce am gresit sa pot repara?
Ce nu te satisface sa pot imbunatatii?

Nu face nici un sens ca ea sa afirme ca vraes a va despartiti adr sa fie in continuare cu tine, sa accepte sex, plimbari si dargalasenii.
Ceva nu intelegi tu sau nu spui... fiindca nici o femeie care cere divort nu se comporta asa!

Întrebările astea i le.am pus de la început. a spus că ne am neglijat și s-a distanțat de mine. Asta e motivul. mi.am cerut scuze, mi am asumat toate greșelile, i le.am spus, i-am spus sa mă ierte pentru tot. am zis că ar fi o idee buna sa îmi schimb comportamentul și să observe ceva la mine. poate sa o recuceresc.

"...a spus că ne am neglijat și s-a distanțat de mine".
Stai un pic ca fraza asta schimba situatia, fiindca in acest caz amandoi aveti acelasi procentaj de vina, fiindca v-ati neglijat unul pe celalalt.

In cazul asta este mai simplu, sa va re-evaluati relatia, sa planificati fiecare weekend, iesirile afara, intalnirile cu prietenii, posibil vorbiti cu parintii, socrii sau buncii sa va ajute cu copilasul, sa aveti 1 zi in weekend cand sunteti singuri... sa revigorati un pic casnicia, aduceti noutati in sex, faceti lucruri noi atat cat accepta si ea, dar mai placut, mai pe indelete, fara stres ca vine copilasul sau ca sunteti obositi.

O să încerc să îi propun chestia asta. V.am zis, îmi e frica de un răspuns dur. In perioada când a decis ..rugându mă a spus că nu mai simte că ne putem revenii..totuși trecand timpul ..nu o simt atât de distanta fata de mine.