| Puffypuffy a întrebat:

Buna ziua! Am 16 ani și sunt în Danemarca nu mă mai înțeleg cu mama mea și vreau să mă duc în România la tatăl meu, ea nu mă lăsa să plec ce este de făcut? Pot sa plec singura s-au am nevoie de o semnătură și de la mama mea?

10 răspunsuri:
| Sistemulxxl a răspuns:

Nu poti pleca singura.

| FreddieM a răspuns:

Bună, pun un link pentru tine care te va lamuri.

https://airlinestravel.ro/......atate.html

Cheers

| Violleta2022 a răspuns:

Pai, nu-i nimic de facut, taci si asculti de mama ta, ca esti sub stricta ei supraveghere pana la 18 ani.

| Chriss203 a răspuns:

Depinde cine are custodia ta. Poți pleca, la cerere, dacă sunt de acord ambele părți. Contează cine are custodia - persoana căreia îi este încredințată custodia are prioritate în această decizie

| tunoi88 a răspuns:

Stai aolo cu mama ta, ca este mai greu cu tatal tau. Dupa ce pleci de la mama ta poate o sa vrei inapoi.

| Smmo a răspuns:

Probabil ca nu poti pleca si sa stai la tata ar putea insemna ca vei face singura cumparaturile, mancare, spalat sau ca vei avea parte de compania vreunei mame vitrege.

Ce te nemultumeste acolo? Ai invatat limba? Ai posibilitatea sa profiti de faptul ca esti acolo pentru cand vei creste, poate vei folosi experienta de acolo pentru a gasi un loc de munca bun.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți.

| Puffypuffy explică (pentru Violleta2022):

Mama și tata au amândoi custodia mea eu doar am întrebat care sunt pași următori pentru a ajunge in țară la tata am specificat că nu vreau sa mai stau aici, e nevoie de proces?

| Holiday a răspuns:

Din Danemarca pana la granita dintre Romania si Ungaria esti in spatiul Schengen, deci nu te intreaba nimeni de sanatate cand treci dintr-o tara in alta. La granita cu Romania, poti trece chiar daca nu esti insotita. In cazul INTRARII in tara, minorii pot trece si singuri granita. Deci, da, poti veni in Romania pe cale terestra.

| Holiday a răspuns (pentru FreddieM):

Nu are nicio legatura link-ul tau cu situatia ei. Conditiile de iesire din tara a minorilor sunt diferite de cele de intrare in tara. De asemenea, cele de iesire din Romania sunt diferite de cele de iesire din Danemarca.